Transferdagboek 19/01: Fletcher, Otamendi en Okaka

Reacties

De winterse transferperiode is in volle gang. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 19/01: Fletcher, Otamendi en Okaka

Eerder werd Darren Fletcher van Manchester United gelinkt aan een transfer naar West Bromwich Albion, maar volgens Spaanse media is ook Valencia in de markt voor de middenvelder. De Schot is na dit seizoen transfervrij en daardoor voor een relatief laag bedrag op te pikken op Old Trafford, aangezien het niet in de lijn der verwachting ligt dat Louis van Gaal hem een nieuw contract gaat voorschotelen. Fletcher (30) kwam dit seizoen pas tot vier basisplaatsen in de Premier League.

Manchester United zou volgens Sky Sports een megabod hebben uitgebracht op Nicolas Otamendi van Valencia. De Spanjaarden erkennen een aanbieding van 35 miljoen euro te hebben ontvangen, maar willen niet laten weten van welke club het voorstel afkomstig is. De 26-jarige Argentijn staat pas een jaar onder contract bij Valencia, na een eerder dienstverband bij FC Porto. Otamendi zou de tweede Argentijnse verdediger voor United kunnen worden. The Red Devils lijfden afgelopen zomer zijn landgenoot Marcos Rojo al in.

Het gonst al weken van de geruchten over een vertrek van Stefano Okaka (foto onder) bij Sampdoria en het lijkt nu definitief tot een breuk te komen tussen de spits en de club. De 25-jarige frontman werd vanmiddag van de training gestuurd na een conflict met trainer Sinisa Mihajlovic. Op de clubsite laat Samp weten zich te beraden over een disciplinaire straf.

Bafétimbi Gomis is met zijn 29 jaar inmiddels een gearriveerde speler. Hoewel de weg naar een basisplaats bij Swansea City open ligt na de miljoenentransfer van Wilfried Bony naar Manchester City, heeft de Franse spits in gesprek met Canal Plus openlijk zijn twijfels geuit over zijn toekomst bij The Swans. 'Ik stel mezelf momenteel veel vragen, want mij was meer speeltijd beloofd. Ik heb verschillende aanbiedingen op zak. Ga ik vertrekken? Het is een mogelijkheid.'

Dat leek ook wat Emmanuel Adebayor van plan was, maar volgens The Daily Mail heeft de dertigjarige Togolees wel vrede met een rol op het tweede plan bij Tottenham Hotspur. Adebayor begon het seizoen nog als basisspeler onder de nieuwe manager Mauricio Pochettino, maar kwam sinds medio november niet meer aan spelen toe. Afgelopen zaterdag mocht hij plotseling toch weer opdraven als invaller. Adebayor zou daarom eieren voor zijn geld kiezen: hij dient zijn nog een half jaar doorlopende contract gewoon uit om geld te verdienen.

Marquinhos staat te boek als een van de grootste defensieve talenten op de Europese velden. Met zijn twintig jaar past hij ook perfect in het plaatje van Bayern München dat in zijn transferbeleid graag inzet op de mannen voor de toekomst. De Braziliaanse international heet dan ook de ideale kandidaat te zijn om zijn landgenoot Dante, waarop de sleet begint te komen, op te volgen bij de Duitse grootmacht.

Marquinhos geldt als grote belofte, maar houdt desondanks regelmatig de bank warm in Parijs.
Marquinhos geldt als grote belofte, maar houdt desondanks regelmatig de bank warm in Parijs.

Maar er is een probleem. Marquinhos staat tot medio 2018 onder contract bij Paris Saint-Germain, en die club die zit niet bepaald verlegen om geld. Als Manchester United en Barcelona echter worden genoemd als kandidaat, dan kan Bayern natuurlijk niet achterblijven…

Waar Bayern naar de lange termijn kijkt, heeft Hamburger SV de blik gericht op de nabije toekomst. Aanvallende versterking is gewenst (slechts negen treffers in de eerste seizoenhelft) in de strijd om handhaving, en met de Zwitser Josip Drmic is er ook al een akkoord op grote lijnen.

Maar HSV moet nog tot een vergelijk komen met diens club Bayer Leverkusen. Technisch directeur Rudi Völler twijfelt sterk of hij Drmic moet laten gaan, want Stefan Kiessling heeft in Florida in een oefenduel een enkelblessure opgelopen. En dan de stand-in weg laten gaan is dan niet echt slim…

Bij VfL Wolfsburg loopt een spits rond die in aanmerking komt voor een nieuwe uitdaging getuige zijn ontevredenheid over zijn gebrek aan speeltijd. Nicklas Bendtner heeft trainer Dieter Hecking ook (nog) niet kunnen overtuigen, in elk geval niet van zijn arbeidsethos. Maar de Deen sluit een vertrek in de winterstop uit. ‘Ik heb hier voor langere tijd getekend en niet voor een half jaar.’

Salomon Kalou heeft op zijn beurt eerder zijn onvrede geuit over een gebrek aan speeltijd. Hij slikte snel zijn kritiek in en het was allemaal weer pais en vree in Berlijn. Toch tekent zich een afscheid af. AS Roma heeft een oogje laten vallen op de aanvaller van Hertha BSC, die een oude bekende is van Rudi Garcia. De huidige Roma-trainer werkte bij Lille samen met Kalou (foto onder).

Naar eigen zeggen is Gabriel Armando de Abreu in beeld bij Arsenal. De 24-jarige verdediger van Villarreal liet weten dat zijn zaakwaarnemer in gesprek is met The Gunners. De Braziliaan zou deze transferperiode al de overstap moeten maken naar het Emirates Stadium. Mogelijk wordt Joel Campbell in de deal betrokken, meldt The Guardian.

Dan over naar Barcelona, waar Dani Alves een aflopende verbintenis heeft. Vanwege het transferverbod hopen de Catalanen dat de 31-jarige rechtsback zijn contract verlengt, maar ook Paris Saint-Germain wordt al geruime tijd genoemd als bestemming. Maar ook Manchester United heeft interesse en zou Víctor Valdés gevraagd hebben om de Braziliaan te polsen voor een transfervrije overgang.

Eerder deze winter werd Bryan Ruiz in verband gebracht met een transfer naar Valencia, maar mogelijk vertrekt de 29-jarige aanvaller van Fulham helemaal uit Europa. Ruiz, die in de periode 2009-11 speelde voor FC Twente en de tweede helft van vorig seizoen verhuurd werd aan PSV, is mogelijk op weg naar Boca Juniors. Daniel Angelici, voorzitter van de Argentijnse club, bevestigde dat Ruiz op zijn verlanglijstje staat.

Een jaar geleden was Yevhen Konoplyanka dicht bij een transfer naar Liverpool, maar kort voor de transferdeadline ging het mis. De 25-jarige vleugelspeler van Dnipro Dnipropetrovsk maakt deze maand mogelijk alsnog de overstap naar de Premier League. Tottenham Hotspur zou de veertigvoudige international van Oekraïne graag overnemen. Konoplyanka heeft een aflopende verbintenis en zou voor zo'n negen miljoen euro mogen vertrekken.

Ook het contract van Luiz Adriano met Shakhtar Donetsk loopt komende zomer af en de 27-jarige Braziliaan heeft over belangstelling niet te klagen. Kort nadat bekend was geworden dat AS Roma de spits graag wil contracteren, zou ook Juventus zich gemeld hebben. Luiz Adriano was dit seizoen al negen keer trefzeker in de Champions League, waarin de club uit Oekraïne in de achtste finale uitkomt tegen Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.