Transferdagboek 29/01: Anderson, Rúben Neves en Cassano

Reacties

De winterse transferperiode is in volle gang. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 29/01: Anderson, Rúben Neves en Cassano

Zoals bekend zal het voor Liverpool een hele kluif worden om icoon Steven Gerrard te gaan vervangen. Volgens The Daily Express  heeft de club inmiddels het Portugese supertalent Rúben Neves bovenaan de verlanglijst staan. De zeventienjarige defensieve middenvelder van FC Porto wordt al De nieuwe Sergio Busquets  genoemd en staat ondanks zijn jeugdige leeftijd op de nominatie om snel A-international te worden. Gezien zijn nog tot medio 2017 doorlopende contract en de belangstelling van Real Madrid, Juventus en Paris Saint-Germain zou Liverpool zelfs bereid zijn liefst 35 miljoen euro op tafel te leggen.

Een middenvelder die Engeland lijkt te gaan verlaten, is Anderson (foto). De Braziliaan kwam in 2007 voor 32 miljoen euro over van (eveneens) Porto, maar kon bij Manchester United zijn grote belofte nooit inlossen. United verhuurde hem al aan Fiorentina, maar zou nu in gesprek zijn met het Braziliaanse Internacional over een wintertransfer. Althans, dat meldt The Daily Mail. Hoeveel United eventueel terug gaat zien van de betaalde miljoenen is nog niet duidelijk. Aangezien Anderson nog slechts een halfjaar contract heeft lopen, zal er flink verlies geleden gaan worden.

Paul Pogba is misschien wel de meest gewilde middenvelder van het moment. Ook Juventus lijkt te beseffen niet op te kunnen tegen de slagkracht van de Europese grootmachten en zou zich daarom volgens het Belgische La Derniere Heure  willen gaan indekken voor een vertrek van de Fransman. Axel Witsel zou de leemte op moeten vullen. Hij staat nu nog ruim twee jaar onder contract bij Zenit Sint-Petersburg.

Ook Seydou Doumbia is nog in Rusland actief, bij CSKA Moskou welteverstaan. De Ivoriaanse spits maakte dit seizoen indruk in de Champions League en zou daarmee de interesse van AS Roma gewekt hebben. Nu Luiz Adriano (Shakhtar Donetsk) en Yevhen Konoplyanka (Dnjepr Dnjepropetrovsk) uit beeld lijken als aanwinst, zou Doumbia het doelwit zijn. De spits heeft nog een anderhalfjarig contract in Moskou.

Over een contract hoeft Antonio Cassano zich geen zorgen meer te maken. Hij liet zijn verbintenis bij Parma immers ontbinden omdat hij al maanden niet betaald was. Uitgerekend de club waar hij zijn doorbraak in het Italiaanse voetbal beleefde, hengelt nu naar de komst van de 32-jarige spits. 'Dat zou een droom zijn voor Bari', aldus voorzitter Gianluca Paparesta. Bari kan ook wel een impuls gebruiken. De club is afgegleden naar de vijftiende plek in de Serie B.

Een divisie hoger dan Bari gaat Samuel Eto'o zijn kunsten vertonen. Hij verruilde Everton voor Sampdoria. De Engelsen zouden daarom vol op zoek zijn naar een vervanger. Alexandre Pato van São Paulo zou in beeld zijn, maar de club wil ook een poging wagen voor Jesé Rodriguez van Real Madrid, aldus de Spaanse kranten. De vraag is echter of trainer Carlo Ancelotti wil meewerken. Hij was immers eerder uitermate lovend over de van een zware knieblessure herstelde aanvaller.

Roberto Mancini werkte bij Manchester City zeer succesvol samen bij Yaya Touré en wil de Ivoriaan dolgraag naar Internazionale halen. 'Hij heeft in België, Rusland, Spanje en Engeland gespeeld. Italië ontbreekt nog. Misschien is dit wel het moment voor hem om naar de Serie A te komen. Ik probeer een team te bouwen en hij zou het gezicht van Internazionale kunnen veranderen. Ik heb drie kampioenen nodig om de Scudetto te winnen.'

Keert Pato terug op de Europese voetbalvelden? Of gaat Everton toch voor Jesé.
Keert Pato terug op de Europese voetbalvelden? Of gaat Everton toch voor Jesé.

De geruchten gaan al een tijdje rond, maar de transfer gaat er volgens The Sun écht komen: Juan Cuadrado (foto onder) verkast voor 35 miljoen euro van Fiorentina naar Chelsea. Het is alleen nog wachten op de verkoop van André Schürrle, die op het punt staat te verkassen naar VfL Wolfsburg.

Aston Villa gaat Scott Sinclair uit zijn lijden bij Manchester City verlossen. De vleugelspits, die in 2012 overkwam van Swansea City, is op een haar na speler van The Villans nadat hij gisteravond de medische keuring doorstond. Bij City speelde Sinclair sinds 2012 maar negentien wedstrijden.

Spaanse media schrijven al de hele week over de interesse van Real Madrid in José Gaya. De negentienjarige linksback maakt dit seizoen indruk bij Valencia en dat maakt hem een gewild object op de transfermarkt. 'Maar wij zijn vol vertrouwen dat hij nog jaren bij Valencia blijft', vertelt technisch directeur Francisco Rufete aan het clubkanaal van Valencia.

Ook Koke gaat voorlopig nergens heen. Het jeugdproduct van Atlético Madrid werd bij Liverpool genoemd als vervanger van Steven Gerrard, maar hij voelt niet de behoefte om weg te gaan bij Atlético. 'Ik zie mijn leven in rood en wit', meldt Koke aan AS. 'Ik ben hier gelukkig, de club groeit en ik groei mee.'

Behalve Pato (zie hierboven) keert er mogelijk nog een Zuid-Amerikaan terug naar de Premier League. De Uruguayaan Diego Forlán kan namelijk volgens The Sun naar drie teams in de kelder van de competitie overstappen: Hull City, West Bromwich Albion en Stoke City. De 35-jarige spits staat momenteel onder contract bij het Japanse Cerezo Osaka.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.