Transferdagboek 23/01: Schürrle , Mertens, Enevoldsen

Reacties

De winterse transferperiode is in volle gang. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 23/01: Schürrle , Mertens, Enevoldsen

André Schürrle mag dan op het verlanglijstje staan bij Borussia Dortmund, Chelsea-manager José Mourinho heeft een vertrek van de Duitse aanvaller als schier onmogelijk  betiteld. 'De vraag is niet of we bereid zijn hem te laten gaan. De vraag is ook niet of we een goed bod krijgen. De vraag is of we een fenomenaal bod krijgen.'

Ook bij Dortmunds aartsrivaal Schalke 04 zoeken ze naar versterkingen. Sterker nog, de twee clubs hebben beide een oogje laten vallen op Jean-Philippe Gbamin. De rechtsback, die nog tot medio 2019 onder contract staat bij RC Lens, mag zich volgens Franse media verheugen op belangstelling van de Kohlenpott-clubs. De vraag is echter of het nog deze transferperiode tot een overstap gaat komen.

Meer spelers worden genoemd als mogelijke versterkingen voor Schalke 04. Naast Rubin Kazan-middenvelder Carlos Eduardo en Olympiakos Piraeus-middenvelder Pajtim Kasami - en oude bekende van trainer Roberto di Matteo – wordt Dries Mertens in verband gebracht met Die Königsblauen. Al achten Duitse media de kans gering dat de Belgische aanvaller daadwerkelijk Napoli gaat verruilen voor Schalke 04. Alleen in het geval dat Julian Draxler uit Gelsenkirchen vertrekt, wordt deze optie reëel.

Een andere Eredivisie-kracht, Thomas Enevoldsen (foto), heeft in Deense media een open sollicitatie gedaan. De voormalig aanvaller van FC Groningen heeft zijn vorm weer gevonden bij Aalborg BK, dat hem huurt van KV Mechelen. Dat moet helpen hem komende zomer een nieuwe club te vinden als zijn contract bij de Belgische club afloopt. 'Ik zou graag weer in Nederland spelen.'

De transfer van Lucas Silva naar Real Madrid is op een haar na rond, maar op het laatste moment zijn er wat complicaties opgetreden. De middenvelder van Cruzeiro blijkt volgens AS namelijk slechts voor dertig procent eigendom te zijn van de Braziliaanse club. De overige zeventig procent is in handen van maar liefst vijf partijen. Dat is de reden dat het afronden van de deal met Lucas Silva wat langer duurt dan verwacht.

Ook Arsenal nadert een akkoord met een Braziliaan. Gabriel Paulista lijkt overgenomen te worden van Villarreal, maar de Daily Star meldt dat Manchester United daar mogelijk een stokje voor steekt. De ploeg van manager Louis van Gaal is namelijk nog op zoek naar een nieuwe vleugelverdediger.

Alberto Gilardino lijkt eveneens een nieuwe club gevonden te hebben. Freelance-Journalist Gianluca Di Marzio meldt dat de spits van Guangzhou Evergrande op korte termijn terugkeert naar de Serie A. Hij zou een aanbieding van Fiorentina verkozen hebben boven een aanbod van Cagliari.

Ondertussen lijkt Internazionale zich te gaan versterken met Marcelo Brozovic. De Kroatische international verhuist volgens Corriere dello Sport eerst op huurbasis naar Milaan, alvorens de transfer in de zomer permanent wordt gemaakt. De band tussen Inter en Dinamo Zagreb, de werkgever van Brozovic, is warm. Eerder maakte Mateo Kovacic namelijk de overstap van Zagreb naar Milaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.