Transferdagboek 22/01: Mastour, Balotelli en Sturaro

Reacties

De winterse transferperiode is in volle gang. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 22/01: Mastour, Balotelli en Sturaro

Met Martin Ødegaard hengelde Real Madrid vandaag al een supertalent binnen en als we Spaanse media moeten geloven, heeft De Koninklijke zijn zinnen gezet op nóg een tienerster. Het betreft Hachim Mastour, het zestienjarige wonderkind van AC Milan dat al een paar keer bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht zat. Cope Deportes meldt dat Real overweegt Milan te benaderen voor de overname van Mastour, die net als Ødegaard het beste tot zijn recht komt achter de spitsen.

Mario Balotelli werd deze maand al gelinkt aan zo'n beetje alle hoogvliegers uit de Serie A. Nu is bekend dat het probleemkind van Liverpool zelfs op het verlanglijstje stond van Parma, dat met Cesena gedeeld onderaan staat in de Serie A. 'Het scheelde niet veel of hij was gekomen', aldus Ermir Korda, de pas 29-jarige eigenaar van Parma. 'We blijven nu jagen op andere spitsen. We hebben een echte topper nodig.'

Juventus staat op het punt Stefano Sturaro (foto onder) weg te kapen bij Genoa. Juve kocht de 21-jarige middenvelder afgelopen zomer al, maar stalde hem eerst nog een seizoen in de havenstad. De Oude Dame is echter voornemens aan die verhuurperiode tussentijds een einde te maken.

Na Martin Ødegaard is Lucas Silva de volgende belofte die zijn handtekening gaat zetten onder een contract bij Real Madrid. Althans, dat verwachten Marca en O Globo. De 21-jarige Braziliaan, die als controlerende middenvelder speelt bij het Braziliaanse Cruzeiro, moet zo'n twaalf miljoen euro kosten.

Als deze transfer rond is, dan kan Asier Illarramendi een einde maken aan zijn teleurstellende verblijf in Santiago Bernabéu. Voor de 24-jarige middenvelder, in  2013 nog voor dertig miljoen gekocht van Real Sociedad, is Athletic de Bilbao in de markt.

Arsenal staat op het punt ook een Braziliaan te verwelkomen. Volgens manager Arsène Wenger is de Londense club namelijk langzaam maar gestaag op weg Gabriel Paulista over te nemen van Villarreal. 'Het gaat om twintig miljoen euro. We zijn bereid de juiste prijs te betalen voor een goede speler.'  

Mohamed Salah lijkt daarentegen Londen achter zich te laten. De Egyptenaar is een veelgenoemde speler in deze transferperiode, zeker na de uitspraken van zijn zaakwaarnemer dat Salah 'zeer waarschijnlijk' Stamford Bridge gaat verlaten als huurling. AS Roma staat nu bovenaan het lijstje van kanshebbers.

De Romeinse club dreigt daarentegen Radja Nainggolan weer kwijt te raken. Borussia Dortmund zou namelijk een bod van 26 miljoen euro hebben gedaan. De Duitsers hebben niet alleen te maken met Roma. Cagliari bezit namelijk de andere helft van de transferrechten.

Echte grote klappers zijn er anderhalve week voor de transferdeadline nog niet geweest. En uit de berichtgeving van de buitenlandse kranten van deze donderdagochtend blijkt wel waarom: niet alle clubs zijn even happig om spelers te laten vertrekken. Zo heeft Borussia Dortmund-trainer Jürgen Klopp nog maar eens laten weten dat hij verwacht dat Marco Reus in het Signal Iduna Park blijft.

'Zelfs al halen we geen Champions League. En als hij wel vertrekt, heb ik hem verkeerd ingeschat', vertelde Klopp in gesprek Bild. Reus is desondanks een aantrekkelijke optie voor veel Europese grootmachten. In zijn tot 2017 lopende contract staat immers dat hij komende zomer voor een bedrag van 25 miljoen euro mag vertrekken.

Real Madrid wordt al tijden gelinkt met Reus, maar De Koninklijke heeft momenteel wel iets anders om zich druk om te maken. Sergio Ramos weigert volgens Spaanse media immers zijn in 2017 aflopende contract te verlengen. De 28-jarige verdediger is ontevreden dat hij minder zou gaan verdienen dan Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema en Iker Casillas.

En dat terwijl Ramos de afgelopen jaren met zijn verdedigende kwaliteiten en belangrijke doelpunten toch is uitgegroeid tot een belangrijke kracht. Desondanks zou Real-voorzitter Florentino Pérez hem niet bij de grootverdieners willen scharen. Ronaldo verdient naar verluidt zeventien miljoen euro, gevolgd door Bale (elf), Benzema (acht) en Casillas (vier).

Sergio Ramos, hier in duel met Marco Reus, vindt naar verluidt dat hij te weinig verdient bij Real Madrid.
Sergio Ramos, hier in duel met Marco Reus, vindt naar verluidt dat hij te weinig verdient bij Real Madrid.

Het zou clubs als Chelsea en Manchester United ertoe kunnen bewegen zich in Madrid te melden voor Ramos. Ondertussen kregen de twee Engelse grootmachten slecht nieuws uit Italië. Fiorentina-trainer Vinceno Montella heeft daar laten weten dat Juan Cuadrado deze winter níét mag vertrekken. Chelsea zou zijn gelimiteerde afkoopsom van 35 miljoen euro deze maand gaan betalen, maar Montella sloot dat uit: 'Er is geen enkele kans dat Cuadrado Fiorentina verlaat.'

Ook de transfer van Samuel Eto'o naar Sampdoria laat nog even op zich wachten. Hoewel directeur Carlo Osti heeft laten weten eruit te zijn met de 33-jarige Kameroener, werkt zijn huidige club Everton niet bepaald mee. Voorzitter Massimo Ferrero verbaast zich over de gang van zaken. 'Niemand weet wie de leiding heeft bij Everton. Mensen zeggen het ene en doen het andere, maar er zit een doorbraak aan te komen.'

Waar de toekomst van Pablo Osvaldo ligt, is ook nog altijd onduidelijk. De 29-jarige spits is uit de gratie geraakt bij Internazionale en kon al rekenen op interesse van diverse Italiaanse middenmoters. Osvaldo wil zijn loopbaan voortzetten bij een club van naam. De vraag is of Queens Park Rangers ook in dat straatje valt. De tegen degradatie strijdende club van Leroy Fer en Harry Redknapp is nog op zoek naar een spits en is volgens The Mirror uitgekomen bij Osvaldo.

Volgens Italiaanse media zou ook Juventus in de race zijn voor Osvaldo. Het enfant terrible speelde vorig seizoen al op huurbasis in Turijn, maar kon daar ook al geen potten breken. Waarschijnlijker is dat Juve Simone Zaza nog deze maand terughaalt naar Noord-Italië. De kampioen van Italië verkocht de 23-jarige spits afgelopen zomer aan Sassuolo, maar heeft nog altijd het recht hem terug te kopen voor vijftien miljoen euro. Het is volgens La Stampa precies wat er gaat gebeuren, als Sassuolo (nu elfde) er op 2 februari dusdanig goed voorstaat dat het Zaza de rest van het seizoen kan missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.