Transferdagboek 24/01: Dragovic, Eto'o en Lavezzi

Reacties

De winterse transferperiode is in volle gang. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 24/01: Dragovic, Eto'o en Lavezzi

Natuurlijk kan er geen dag voorbijgaan zonder transfernieuws over het Manchester United van Louis van Gaal. Dit keer schrijft het Oostenrijkse Kronen Zeitung dat het bestuur van United groen licht heeft gegeven voor de transfer van Aleksandar Dragovic. De huidige verdediger van Dinamo Kiev mag voor een slordige twintig miljoen euro vertrekken.

De transfer van Samuel Eto’o naar Sampdoria lijkt eindelijk beklonken te gaan worden. De aanvaller uit Kameroen arriveerde zaterdag in Italië om zijn medische keuring bij Sampdoria te ondergaan. Afgelopen zomer tekende Eto’o bij Everton, maar zijn verblijf bij The Toffees lijkt dus van korte duur te zijn geweest.

De overgang van Hamburger SV-middenvelder Tolgay Arslan naar Besiktas is volgens BILD zo goed als rond, dus moet de ploeg van Rafael van der Vaart op zoek naar een vervanger. Die Rothosen mikken daarbij op de Serviër Zdravko Kuzmanovic. Hij staat momenteel bij Internazionale onder contract, maar door de goede contacten in het HSV-bestuur zou de transfer er wel eens kunnen komen.

Technisch directeur Peter Knäbel van de Duitsers werkte in het verleden namelijk bij FC Basel, waar hij een toen nog piepjonge Kuzmanovic trof. HSV wil hem huren tot het eind van het seizoen, met daarna een optie tot koop. De Milanezen zouden op hun beurt een aanvaller aan hun selectie willen toevoegen. Ezequiel Lavezzi is volgens Sky Italia de belangrijkste kandidaat om de voorhoede van de blauw-zwarten te komen versterken.

De Argentijn staat bij Paris Saint-Germain in de schaduw van Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani, bij Internazionale zou hij een van de vedettes moeten worden. De Parijzenaars willen van Inter dan wel middenvelder Freddy Guarín als ruilmiddel. Er zijn echter meer kapers op de kust, want ook Liverpool wil Lavezzi graag aan zich binden.

We sluiten deze rubriek vandaag af met een speler die níét van club gaat wisselen. De laatste tijd doken er steeds vaker geruchten op dat Real Madrid-verdediger Sergio Ramos wel eens naar de Premier League zou kunnen verkassen. Klopt niets van, zo weet de Daily Star. Volgens het Britse blad heeft trainer Carlo Ancelotti laten doorschemeren dat zijn verdediger op het punt staat zijn nieuwe contract te ondertekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.