Transferdagboek 27/01: Cassano, Konoplyanka en Rami

Reacties

De winterse transferperiode is in volle gang. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 27/01: Cassano, Konoplyanka en Rami

De transfermarkt sluit maandag, maar vooral in Italië kunnen we nog veel vuurwerk verwachten. Bijvoorbeeld in de hoofdstad, want AS Roma is dicht bij de komst van Yevhen Konoplyanka. Woensdag zal de vleugelaanvaller van Dnjepr Dnjepropetrovsk waarschijnlijk in Rome arriveren om de transfer af te ronden. 'De clubs zijn bijna akkoord', liet algemeen directeur Andrei Stetsenko weten op de Dnjepr-website. Naar verluidt betaalt Roma veertien miljoen euro.

Om de komst van Konoplaynka te financieren, laat Roma waarschijnlijk Mattia Destro vertrekken naar AC Milan. Volgens het Italiaanse Sky wordt de spits de rest van dit seizoen verhuurd, waarna hij in de zomer voor 16,5 miljoen euro definitief de overstap maakt naar de Rossoneri. En daar blijft het niet bij in Milaan, want ook Salvatore Bocchetti is in aantocht. De 28-jarige verdediger komt over van Spartak Moskou. Ook in eerste instantie op huurbasis, waarna Bocchetti na dit seizoen definitief wordt overgenomen van de Russen.

Bocchetti is bij Milan de mogelijke vervanger van Adil Rami, die op weg lijkt naar de Premier League. Eerder deze week liet de Fransman, die vorige winter overkwam van Valencia, nog weten graag zijn loopbaan te besluiten bij de Rossoneri. Maar na Manchester United heeft ook Arsenal zich gemeld voor de 26-voudige international van Frankrijk. De club uit Noord-Londen heeft acht miljoen euro over voor Rami.

Antonio Cassano speelde eerder voor AC Milan, maar liet maandag zijn contract met Parma ontbinden. Naar eigen zeggen heeft de 32-jarige aanvaller genoeg keuzes. Zo zouden onder meer Internazionale en Juventus belangstelling hebben. 'Mijn zaakwaarnemer suggereerde Qatar of de Verenigde Staten, maar daar ga ik pas heen als ik veertig ben', liet Cassano weten. 'Als er geen belangstelling komt, wacht ik tot juni. En als er dan nog niks is, stop ik misschien wel.'

Adnan Januzaj mag niet weg bij Manchester United. Volgens zijn zaakwaarnemer Dirk De Vriese heeft Louis van Gaal namelijk een veto uitgesproken, nadat Paris Saint-Germain de interesse in de jonge Belg had uitgesproken. 'Ze informeerden bij Manchester United, maar Van Gaal heeft gezegd dat hij niet mag vertrekken in de winter, ook niet op huurbasis.'

Manchester United zelf is altijd op zoek naar versterkingen en daarbij valt ook de naam van Nathaniel Clyne. De rechtsback van Southampton heeft ook geen haast om zijn in 2016 aflopende contract te verlengen. Dat zou kunnen wijzen op een transfer cq breuk. 'We zijn nog in onderhandeling en we wachten tot april', zegt Clyne, die daarmee een knipoog maakt naar manager Ronald Koeman. Die had geëist dat in april duidelijkheid moet zijn van spelers die nog tot medio 2016 vastliggen.

We blijven nog even bij Southampton, dat zoals we al meldden interesse heeft in Feyenoorder Tonny Vilhena. En dat bericht heeft Arsenal op zijn beurt weer goede hoop gegeven om bij The Saints Morgan Schneiderlin weg te kapen. Koeman had eerder een duidelijk veto gegeven, maar mogelijk haalt de komst van Vilhena de deur van het slot.

Zenit Sint-Petersburg, tegenstander van PSV in de Europa League, heeft bij concurrent Spartak Moskou een interessante versterking gezien. Artem Dzyuba heeft in de Russische hoofdstad nog een contract voor een half jaar. Een gratis overgang van de 26-jarige spits komende zomer lijkt daardoor waarschijnlijker, maar mogelijk is een directe verhuizing wel (financieel) beter voor alle partijen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.