Transferdagboek 30/01: Doumbia, Vermijl, Serey Die

Reacties

De winterse transferperiode is in volle gang. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 30/01: Doumbia, Vermijl, Serey Die

'We weten dat we voor dinsdag een spits als vervanger van Destro krijgen', vertelde AS Roma-trainer Rudi Garcia zonder in te willen gaan op namen. Yehven Konplyanka en Luiz Adriano werden ook genoemd, maar lijken niet haalbaar voor de Romeinen. Inmiddels is CSKA Moskou-spits Seydou Doumbia de belangrijkste kandidaat voor de vacature. In Rusland en Italië wordt gesproken van een principeakkoord over een huur met een optie tot koop voor twaalf miljoen euro.

Op het laatste moment kan een overgang alsnog mislopen. Dat ondervond Marnick Vermijl die al onderweg was voor een medische keuring bij SC Lokeren. De Belgische verdediger van Manchester United, die op huurbasis voor NEC uitkwam in het seizoen 2013/14, kreeg het slechte nieuws vrijdag van de Belgische club, die in plaats van Vermijl vast te leggen de huidige rechtsback Giorgos Galitsios een nieuw contract liet tekenen.    

VfB Stuttgart-trainer Huub Stevens zal er nog even op moeten wachten, maar over een ruim week kan hij in Geoffrroy Serey Die een controlerende middenvelder verwelkomen. Althans, de zaakwaarnemer van de Ivoriaan is op weg naar Equatoriaal Guinee om hem het aangeboden contract te laten tekenen. Serey Die, die zondag aantreedt tegen Algerije in de kwartfinale om de Afrika Cup, ligt nog een half jaar vast bij FC Basel. De Zwitserse club zou bereid zijn hem voor een half miljoen euro te laten gaan.

Zo'n beetje alle topclubs uit de Premier League werden al gelinkt aan Sami Khedira, wiens contract bij Real Madrid over een paar maanden afloopt. Een luxepositie dus voor de Duitser, maar als we The Daily Star moeten geloven verkast de international niet naar Engeland, maar naar Turkijke. Subtopper Trabzonspor zou hem een dermate waanzinnig salaris hebben voorgeschoteld, dat hij geen nee kan zeggen. Daarmee zouden de verhalen rond Khedira wel een heel verrassende wending nemen...

Ronald Koeman lijkt zich te moeten neerleggen bij een vertrek van Jack Cork. De middenvelder van Southampton hield tot nu toe onderhandelingen over een nieuw contract af en staat op het punt over te stappen naar Swansea City, dat vier miljoen euro voor hem betaalt. Het vertrek van Cork bij Southampton zou de pogingen van Koeman om Feyenoorder Tonny Vilhena te halen intensiveren.

Liverpool is volgens de BBC in onderhandeling met Burnley over de transfer van Danny Ings (foto). De 22-jarige spits geldt als een van de verrassingen van de Premier League, door al zeven keer te scoren voor de promovendus. Liverpool wil Ings niet per direct naar Anfield halen, want de club wil hem het seizoen laten afmaken bij zijn huidige club.

Domagoj Vida staat op de nominatie Internazionale te versterken. De verdediger van Dinamo Kiev is in Nederland vooral bekend vanwege zijn bijnaam Knipoogkroaat, die hij verdiende door tijdens de verdachte 1-7 overwinning van Olympique Lyon op zijn toenmalige club Dinamo Zagreb te knipogen naar Lyon-spits Bafetimbi Gomis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.