Transferdagboek 01/02: Schürrle, Hazard, Lennon, Cabaye

Reacties

De winterse transferperiode is in volle gang. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 01/02: Schürrle, Hazard, Lennon, Cabaye

Het leek nog slechts een kwestie van tijd voordat André Schürrle van Chelsea naar VfL Wolfsburg zou verkassen, maar nu blijkt dat het toch vooral een kwestie van geld is. De twee clubs zijn het nog altijd niet eens over de transfersom voor de 24-jarige Duitse aanvaller. Chelsea zou de geboden dertig miljoen euro niet genoeg vinden. Wolfsburg-manager Klaus Allofs is sceptisch. 'De klok tikt. Onze mogelijkheden worden met het uur geringer. Het gaat om geld', licht de oud-spits de gang van zaken toe.

Geld zou Eden Hazard er toe bewegen zijn heil elders te zoeken. De Belgische dribbelaar wil volgens The Daily Express bij de best betaalde spelers van de Premier League gaan horen, maar de vraag is of Chelsea daarmee akkoord gaat. Een akkoord over zijn contractverlenging is nabij, maar alleen als Hazard net als spelers als Sergio Agüero, Robin van Persie en Wayne Rooney bij de topverdieners van de Premier League gaat horen. En de 24-jarige aanvaller verdient met een weeksalaris van 234 duizend euro toch al niet bepaald slecht...

Dergelijke bedragen zijn ook bij Paris Saint-Germain gemeengoed. Desondanks zou Emmanuel Adebayor er volgens Sky Sports nog altijd voor bedanken om Tottenham Hotspur te verlaten voor de Parijse topclub, net zoals hij ook niet naar Queens Park Rangers wil. Ook komt Spurs maar niet af van Younès Kaboul, die in de belangstelling staat van Besiktas, en Aaron Lennon. De razendsnelle vleugelspits kan op huurbasis naar Hull City, maar zou daarvoor hebben bedankt omdat hij met interesse van meerdere clubs schermt.

Verlaten Emmanuel Adebayor en Aaron Lennon nog deze winter White Hart Lane, zodat Tottenham Hotspur de buidel kan trekken voor Jay Rodriguez, Yohan Cabaye en Aymeric Laporte?
Verlaten Emmanuel Adebayor en Aaron Lennon nog deze winter White Hart Lane, zodat Tottenham Hotspur de buidel kan trekken voor Jay Rodriguez, Yohan Cabaye en Aymeric Laporte?

Als we The Sun moeten geloven zou het vertrek van het duurbetaalde trio Tottenham goed uitkomen, aangezien het een mega-investering van tachtig miljoen euro voor ogen heeft. Voor dat geld zou de Engelse aanvaller Jay Rodriguez moeten losgeweekt bij Southampton, moet de bij PSG op de bank wegkwijnende Yohan Cabaye het middenveld van de club uit Noord-Londen versterken en zou bovendien ook Aymeric Laporte moeten overkomen van Athletic de Bilbao. De Franse verdediger werd ook al in verband gebracht met Real Madrid.

Rond De Koninklijke is de laatste dagen echter weinig nieuws te melden. Dat geldt níét voor Internazionale. Omdat de prestaties ook onder trainer Roberto Mancini nog niet zijn verbeterd, blijft de grootmacht in verval op zoek naar versterkingen. Zo zouden de Nerazzurri zich nu bezighouden met de terugkeer van twee verloren zoons: Antonio Cassano en Davide Santon. Cassano is transfervrij na zijn vertrek bij Parma, terwijl de 24-jarige linksback op huurbasis moet overkomen van Newcastle United.

In een ultieme poging om het naderende vertrek van Sebastian Giovinco naar Toronto FC op te vangen, richt ook Juventus zich op het aantrekken van oude bekenden. Trainer Massimiliano Allegri bekende na het 0-0 gelijkspel tegen Udinese dat Alessandro Matri en Pablo Ovaldo als alternatief gelden. Matri zou zelfs al medisch gekeurd zijn, al is de dertigjarige spits van Genoa momenteel uit de roulatie door een kuitblessure. In 2013 verliet Matri, dit seizoen goed voor zeven Serie A-goals, Juventus nog voor Milan, dat hem vervolgens weer verhuurde aan Genoa.

Dat lang niet alle toenaderingen uitmonden in een transfer blijkt wel uit de nee die PSV te horen kreeg toen het bij Eintracht Frankfurt navraag deed naar Vaclad Kadlec. Het Tsjechische Isport maakte melding van de belangstelling van de Eindhovenaren voor de 22-jarige spits, die Feyenoord als speler van Sparta Praag nog pijn deed in de voorronden van de Champions League. Manager Marcel Brands bevestigde de interesse tegen Voetbal International. 'We hebben geïnformeerd, maar hij mag niet weg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.