Transferdagboek 05/12: Tévez, Draxler, Sánchez en Tolisso

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 05/12: Tévez, Draxler, Sánchez en Tolisso

Carlos Tévez zit er al heel wat jaren warmpjes bij tijdens de Kerst, maar ook voor hem moet de lucratieve aanbieding uit China als een verrassing zijn gekomen. Volgens het Braziliaanse Yahoo Sports kan de 32-jarige aanvaller bij een club uit de Chinese competitie liefst veertig miljoen euro per seizoen gaan verdienen. Om welke club het gaat, is niet bekend. In februari wees de Argentijn met een verleden bij onder andere Manchester United, Manchester City en Juventus een aanbieding uit China nog af. Bij Shanghai SIPG lag een contract klaar ter waarde van 22 miljoen euro per seizoen, maar Tévez koos voor een langer verblijf bij Boca Juniors.

Gaat Alexander Isak zijn generatiegenoot Martin Ødegaard achterna? Afgaande op de berichten van het Zweedse Expressen lonkt voor de zeventienjarige aanvaller van AIK een droomtransfer naar Real Madrid. Isak wordt in eigen land ook wel vergeleken met Zlatan Ibrahimovic en scoorde dit seizoen in de Allsvenkan tien keer in 24 duels. Een eerste bod van Real van ruim acht miljoen euro zou al zijn afgewezen. Wellicht is de situatie van Ødegaard een waarschuwing of juist een motivatie voor Isak. De inmiddels zeventienjarige Noor had de clubs voor het uitkiezen en vertrok bijna twee jaar geleden naar Real, waar hij nog wel maar twee keer in het eerste speelde.

Julian Draxler heeft nog maar eens gesolliciteerd naar een transfer. De 23-jarige Duitser wil graag vertrekken bij VfL Wolfsburg. Dat maakte de aanvallende middenvelder afgelopen zomer al duidelijk en die boodschap heeft hij nog maar eens onderstreept. 'Ik heb in de zomer gezegd hoe ik erover denk en ik sta nog steeds achter die woorden', aldus de Duitse international, die enkele maanden geleden nog werd genoemd bij Arsenal en Paris Saint-Germain. Bij de nederlaag van het dolende Wolfsburg tegen Hertha werd Draxler afgelopen zaterdag uitgefloten door het thuispubliek.

Alexis Sánchez en Mesut Özil zijn met Arsenal in gesprek over contractverlenging, althans de zaakwaarnemers van de sterspelers. Manager Arsène Wenger is hoopvol over de onderhandelingen. 'Ze hebben nog achttien maanden te gaan met hun huidige contracten. De luxe van het moderne voetbal is volgens mij dat het niet alleen om geld gaat, omdat spelers op dit niveau toch wel goed verdienen ongeacht de club. Het gaat dus ook om de ambities, de werkwijze en de waarden van een club', aldus de Fransman bij zijn persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met FC Basel.

Juventus wil de portemonnee trekken voor Corentin Tolisso, de veelzijdige middenvelder van Olympique Lyon. De 22-jarige Fransman kan ook als rechtervleugelverdediger uit de voeten. Die veelzijdigheid spreekt De Oude Dame wel aan, zo blijkt uit het bericht van Tuttosport. De grootmacht uit de Serie A wil veertig miljoen euro op tafel leggen om Tolisso komende zomer naar Turijn te halen. Saillant detail: Tolisso scoorde in de groepsfase van de Champions League ruim een maand geleden nog tegen Juventus.

Corentin Tolisso viert zijn doelpunt tegen Juventus. Olympique Lyon speelde met 1-1 gelijk tegen de Serie A-kampioen.
Corentin Tolisso viert zijn doelpunt tegen Juventus. Olympique Lyon speelde met 1-1 gelijk tegen de Serie A-kampioen.

André Silva kan beginnen met zijn cursus Engels, want voor hem lonkt een transfer naar de Premier League. Volgens het Portugese A Bola heeft de 21-jarige spits van FC Porto zich in de kijker gespeeld van Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City en Manchester United. Scouts van die clubs zagen de Portugese international zaterdagavond aan het werk tegen Sporting Braga. Silva kwam toen niet tot scoren, maar staat dit seizoen wel al op zeven treffers in de competitie. In oktober maakte de jongeling indruk bij het nationale elftal door een hattrick te maken tegen de Faeröer.

Martín Demichelis zegt de Europese velden binnenkort vermoedelijk vaarwel. Olé schrijft dat de 36-jarige centrumverdediger op het punt staat terug te keren naar Argentinië om daar voor River Plate te gaan voetballen. De routinier staat momenteel nog onder contract bij Espanyol, maar komt daar amper aan de bak. Demichelis speelde al voor River voor hij in 2003 naar Bayern München vertrok. Later speelde de mandekker voor Málaga en Manchester City.

De onrust bij West Ham United leidt nog niet tot het ontslag van Slaven Bilic, zo meldt Sky Sports. Volgens het medium zijn er bij West Ham geen intenties om de Kroatische manager op straat te zetten. De Londenaren presteren tot dusver dramatisch in de Premier League. Na veertien duels staan The Hammers zeventiende, dat terwijl West Ham vorig seizoen nog knap zevende werd onder Bilic.

Slaven Bilic ging zaterdag met zijn West Ham in eigen huis met 1-5 onderuit tegen Arsenal. Het voelde als een vernedering, zo stelde hij na afloop.
Slaven Bilic ging zaterdag met zijn West Ham in eigen huis met 1-5 onderuit tegen Arsenal. Het voelde als een vernedering, zo stelde hij na afloop.

Ronald Koeman zit bij Everton ruim in zijn aanvallers. Te ruim, wat betreft de Nederlandse manager. Om die reden wil hij in januari enkele spelers lozen. Volgens The Sun mogen Aaron Lennon en Gerard Deulofeu, al dan niet op huurbasis, vertrekken.

Bij Newcastle United viel Aleksandar Mitrovic vorig seizoen vooral op door het pakken van rode kaarten, maar dit seizoen presteert de 22-jarige Serviër prima in het Championship. West Ham United en Crystal Palace willen de spits daarom een nieuwe kans geven in de Premier League, schrijft The Daily Express.

Morgan Schneiderlin zou in januari wel eens verlost kunnen worden van zijn reserverol bij Manchester United. De Franse international staat nadrukkelijk in de belangstelling van West Bromwich Albion, weet The Telegraph. Daarmee is West Brom nog niet klaar met shoppen, want ook Southampton-spits Jay Rodriguez is in beeld.

Onder de inmiddels ontslagen trainer Frank de Boer liet Marcelo Brozovic intern weten niet meer voor Internazionale te willen spelen, maar na een afgeketste transfer naar Juventus en een verdubbeling van zijn salaris veranderde dat eind augustus. Uiteindelijk nam De Boer hem in genade aan en de Kroaat staat volgens La Gazzetta dello Sport nu zelfs op het punt om een nieuw contract te tekenen. Hoewel zijn huidige verbintenis nog loopt tot medio 2019, gaat Brozovic bijtekenen tot de zomer van 2021. In het contract wordt een afkoopsom van vijftig miljoen euro opgenomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.