Transferdagboek 16/11: Gerrard, Hysaj, Oscar en Özil

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 16/11: Gerrard, Hysaj, Oscar en Özil

Daags nadat bekend is geworden dat Steven Gerrard vertrekt bij Los Angelas Galaxy, heeft hij misschien al een nieuwe club gevonden. De 36-jarige Engelsman gaat mogelijk aan de slag bij Newcastle United, meldt Chronicle Live. Newcastle komt uit in de Engelse Championship en wordt geleid door Rafa Benitez. De Spaanse manager en Gerrard werkten eerder succesvol samen toen ze actief waren bij Liverpool. Die ploeg schijnt ook interesse te hebben in hun voormalige boegbeeld, net als het Schotse Celtic.

Manchester United wil zijn verdediging versterken en is daarbij uitgekomen bij Elseid Hysaj. De Albanees van 22 jaar speelt nu voor Napoli en maakte indruk op het afgelopen Europees Kampioenschap. Sinds vorig jaar zomer komt hij uit voor die club uit, daarvoor droeg hij het shirt van Empoli. Hysaj, die bij voorkeur als rechtsback speelt, zou volgens Il Mattino een kleine dertig miljoen euro moeten kosten. In Napels heeft de international van Albanië nog een contract tot 2021.

Daarnaast schijnt Manchester United-manager José Mourinho ook de linkerkant van de verdediging te willen versterken. Volgens The Sun heeft de manager daarbij Guilherme Arana op het oog. De twintigjarige Braziliaan heeft de interesse van de Engelsen gewekt tijdens een optreden met het team van Brazilië Onder-20, eerder dit seizoen. Volgens The Sun heeft Tottenham Hotspur ook interesse in Arana, maar heeft zijn zaakwaarnemer de eerste gesprekken met Manchester United inmiddels achter de rug.

Volgens The Telegraph staat Oscar voor een Italiaans avontuur. De Braziliaanse speler van Chelsea kan de laatste tijd op minder speeltijd rekenen van trainer Antonio Conte. Om weer aan spelen toe te komen, kan hij overstappen naar Internazionale. De eigenaren van Inter, Suning Commerce Group, slaagden er eerder dit jaar niet in de middenvelder naar China te lokken en hopen nu op een beter resultaat.  

AS Roma-middenvelder Leandro Paredes kan rekenen op belangstelling van Arsenal. Volgens The Sun hoopt de club uit de Premier League de Argentijnse middenvelder in januari te kunnen verleiden tot een overstap naar Londen. De 22-jarige spelmaker speelde voorheen ook voor onder meer Empoli en Boca Juniors.

Mesut Özil kan de best betaalde speler van Arsenal ooit worden. Volgens The Mirror kan de Duitse middenvelder in Londen een nieuw contract tekenen waardoor hij per week 232.000 euro gaat verdienen. Dat komt neer op een slordige twaalf miljoen euro per jaar. Nu verdient de 28-jarige Özil per jaar bijna acht miljoen euro. Over de lengte van het nieuwe contract is nog niets bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.