Transferdagboek 10/11: El Ghazi, Memphis en Dzeko

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 10/11: El Ghazi, Memphis en Dzeko

AS Roma heeft meerdere opties om Mohamed Salah in de wintermaanden te vervangen. De Egyptenaar is met zijn land actief in de strijd om de Afrika Cup. La Gazzetta dello Sport meldt dat de Romeinse club een behoorlijke lijst aan mogelijke vervangers heeft opgesteld. De bij Ajax uit de selectie gezette Anwar El Ghazi is één van de namen. Ook Alejandro Gómez (Atalanta Bergamo), Florian Thauvin (Olympique Marseille) en Kylian Mbappé (AS Monaco) staan in de belangstelling van Roma.

Everton-manager Ronald Koeman was woensdagavond met zijn zoon aanwezig bij de oefeninterland tussen Nederland en België in de Amsterdam Arena. Voor The Daily Mail reden om te denken dat de oefenmeester Memphis Depay graag wil huren van Manchester United. De aanvaller zit op een dood spoor bij The Red Devils en wordt aan talloze clubs gelinkt. Koeman zou Memphis, die tegen België 25 minuten voor het einde mocht invallen, graag in de winter voor een half jaar willen huren in een poging zijn carrière uit het slop te trekken. Bij Everton heeft de manager op de vleugels keuze uit Gerard Deulofeu, Aaron Lennon, Yannick Bolasie en Kevin Mirallas.

De nieuwe Chinese eigenaren van AC Milan zijn meteen van plan om de selectie te versterken. Hoewel de overname nog niet helemaal rond is, zou de club spits Carlos Bacca willen ruilen voor doelpuntenmachine Edin Dzeko van AS Roma. De Colombiaanse Bacca begon sterk aan het seizoen met zes treffers in zeven wedstrijden, maar hij staat nu al vijf duels droog. Volgens Tuttosport ziet Roma echter niks in een winterse ruil, waardoor Milan een andere oplossing moet zoeken.

De kans dat Mario Mandzukic in de winter Juventus achter zich laat, lijkt steeds groter. Calciomercato meldt dat West Ham United en Tottenham Hotspur interesse hebben in de Kroatische aanvaller. De twee Engelse clubs moeten wel de concurrentie aangaan met het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain, dat de routinier graag aan de selectie wil toevoegen. Mocht Mandzukic naar Spurs vertrekken, zou dat slecht nieuws zijn voor Vincent Janssen. De Nederlander heeft al concurrentie van Harry Kane en Heung-Min Son.

De Engelse top zit achter Benjamin Henrichs aan. De Duitse krant Bild meldt dat Chelsea, Manchester United en Manchester City interesse hebben in de negentienjarige rechtsback die onlangs voor het eerst werd opgeroepen voor het nationale team van Duitsland. Henrichs komt uit de jeugdopleiding van Leverkusen en is dit seizoen de vaste rechtsback van de club. Zijn contract loopt nog tot medio 2020.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.