Transferdagboek 06/11: Dolberg, Griezmann en Ødegaard

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 06/11: Dolberg, Griezmann en Ødegaard

Manchester United volgt de prestaties van Kasper Dolberg op de voet, zo weet The Sunday People. De club van manager José Mourinho heeft al verschillende keren scouts gestuurd naar wedstrijden van Ajax om de negentienjarige spits te bekijken. Afgelopen donderdag was dat ook het geval bij het Europa League-duel met Celta de Vigo. Dolberg stelde in elk geval niet teleur. De spits opende de score tegen de Primera División-club in een duel dat Ajax met 3-2 won.   

Niet alleen in Europa, maar ook in China mogen clubs in de winter weer spelers aantrekken. Andy Carroll, die mede door blessureleed weinig aan de bak komt bij West Ham United, staat in de belangstelling van zowel Beijing Guoan als Guangzhou R&F. De 27-jarige Carroll kon afgelopen zomer al overstappen naar Crystal Palace, maar de Brit kwam er persoonlijk niet uit met de Londenaren. Volgens The Daily Express zijn Beijing Guoan en Guangzhou R& bereid om van Carroll een van de best betaalde spelers ter wereld te maken.

Toeval of niet: op de dag van de topper tussen Sevilla en Barcelona meldt El Mundo Deportivo dat Steven N'Zonzi hoog op het verlanglijstje staat van de Catalanen. De 27-jarige controlerende middenvelder maakt al het hele seizoen grote indruk bij de Europa League-houder in een soort Busquets-rol. Nu heeft Barcelona natuurlijk zelf de beschikking over Sergio Busquets, maar het is nog maar de hoe lang dat nog het geval is. Onder meer Manchester City wordt gelinkt aan de Spanjaard.

Verkast Antoine Griezmann volgend jaar zomer naar Manchester City?
Verkast Antoine Griezmann volgend jaar zomer naar Manchester City?

De zomer van 2017 kan weleens in het teken komen te staan van een transfersoap met Antoine Griezmann als protagonist. De draaischijf van Atlético Madrid wordt volgens Spaanse en Engelse media begeerd door Manchester City. De club van manager Pep Guardiola zou tachtig miljoen euro willen betalen om het tot halverwege 2021 lopende contract van de Fransman af te kopen. Al eerder meldden Engelse kranten dat ook Borussia Dortmund-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang voorkomt in het dreamteam van Guardiola.

De samenwerking tussen Manchester United en Morgan Schneiderlin verdient nog niet het predicaat 'droomhuwelijk'. Een vertrek in de winter lijkt welhaast onvermijdelijk als je deze statistiek op je in laat werken: de 26-jarige Fransman kwam dit Premier League-seizoen slechts zes minuten in actie. United wil dan ook 'meedenken' met Schneiderlin, die afgelopen zomer nog in de nadrukkelijke belangstelling stond van Tottenham Hotspur. Volgens The Daily Mirror wil Crystal Palace in de komende transferperiode voor zijn kans gaan.

Stade Rennes wil de interesse in Martin Ødegaard in de winterstop nieuw leven inblazen, zo bericht de lokale krant Ouest France. De nog altijd maar zeventienjarige aanvallende middenvelder hoeft in het eerste van Real Madrid niet te rekenen op speeltijd. Sinds zijn debuut in mei 2015 wacht de Noor nog op zijn tweede optreden in de hoofdmacht. Ødegaard stond afgelopen zomer al in de belangstelling van Rennes, maar een overgang op huurbasis kwam niet van de grond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.