Transferdagboek 05/11: Memphis, Zlatan en Internazionale

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 05/11: Memphis, Zlatan en Internazionale

AS Roma en AC Milan willen Memphis Depay graag huren van Manchester United, maar krijgen daarbij concurrentie. The Guardian noemt het Fenerbahçe van Dick Advocaat als geïnteresseerde club. Memphis komt onder manager José Mourinho maar weinig aan spelen toe en zou zelf ook wel iets zien in een - al dan niet tijdelijk - vertrek. Dit seizoen kwam de aanvaller pas tot twintig speelminuten in vier Premier League-duels.

Naast Depay zijn meerdere spelers volgens The Daily Telegraph op weg naar de uitgang bij United. Mourinho zou in de komende twee transferperiodes schoon schip willen maken, waardoor er voor Marcos Rojo, Matteo Darmian, Phil Jones, Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin, Michael Carrick en Ashley Young geen plaats meer is. Darmian onderhandelt volgens de Engelse krant met Internazionale en wil graag terugkeren in de Serie A.

De Amerikaanse Major League Soccer krijgt er mogelijk weer een sterspeler bij. The Daily Mirror meldt dat Los Angeles Galaxy een poging wil wagen om Zlatan Ibrahimovic naar de Verenigde Staten te halen. De Zweedse aanvaller van Manchester United heeft een contract dat komende zomer afloopt en zou wel open staan voor een overstap naar de MLS.

Aan de andere kant hoopt Mourinho in januari Diego Godín los te weken bij Atlético Madrid. De manager kan wel wat defensieve versterking gebruiken, aangezien Eric Bailly lang is uitgeschakeld met een knieblessure en ook Chris Smalling nog vaak kampt met blessures. Volgens de krant The Sun wil United een poging wagen voor de dertigjarige Godín, die al sinds 2010 bij Atlético speelt. De verdediger ligt nog tot halverwege 2019 vast in Madrid.

Inter is druk bezig met het aantrekken van de opvolger van Frank de Boer. Volgens Marca is Marcelinho de voornaamste kandidaat voor het trainerschap. De 51-jarige Spanjaard stond de afgelopen drie seizoenen aan het roer bij Villarreal, maar daar werd hij in augustus ontslagen na een meningsverschil met de clubleiding. Marcelinho trainde eerder ook bij onder andere Sevilla, Real Zaragoza en Sporting Gijón.

Naast Marcelinho voert Inter volgens Sky Sport Italia ook gesprekken met Gianfranco Zola. Hij zou in beeld zijn als rechterhand van de Spanjaard, zodat Zola als Italiaan de nieuwe trainer kan helpen met wennen. Het medium sluit ook niet uit dat Zola de nieuwe hoofdtrainer wordt, afhankelijk van hoe de gesprekken met Marcelinho verlopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.