Transferdagboek 01/11: Hiddink, Van Gaal en De Vrij

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 01/11: Hiddink, Van Gaal en De Vrij

Bij Internazionale wordt nog gesteggeld over wie het stokje daadwerkelijk gaat overnemen van Frank de Boer. Jeugdtrainer Stefano Vecchi neemt de honneurs waar, maar die wordt niet gezien als definitieve oplossing. Hij is waarschijnlijk tot de interlandperiode eindverantwoordelijk om daarna plaats te maken voor een grotere naam. De Chinese eigenaar Suning heeft bedenkingen bij de door de directie naar voren geschoven Stefano Pioli en opteert voor een buitenlander. Daarbij zijn volgens Tuttosport de namen gepasseerd als Laurent Blanc, Guus Hiddink, Marcelo Bielsa en Louis van Gaal. Die zijn immers zonder club…

Ook bij het bitter teleurstellend presterende VfL Wolfsburg zijn ze nog op zoek naar een nieuwe trainer die interim-trainer Valérien Ismaël moet aflossen. André Villas-Boas - overigens ook in verband gebracht met Inter - wil echter niet tornen aan zijn sabbatical na zijn vertrek bij Zenit Sint-Petersburg. En dus hebben Die Wölfe hun vizier gericht op andere kandidaten en volgens Bild springt daar eentje bovenuit: Bruno Labbadia. Dat is opvallend aangezien die vijftigjarige trainer eind september nog werd ontslagen bij Hamburger SV vanwege de beroerde start van het seizoen.

Stefan de Vrij gaat voorlopig helemaal nergens naartoe. De Oranje-international, die door blessureleed weer buitenspel staat, gaat namelijk zijn contract met Lazio tussentijds verlengen. Althans, volgens Il Tempo staat de verdediger op het punt zijn handtekening te zetten onder een verbintenis tot medio 2021. Zijn nieuwe jaarsalaris wordt twee miljoen  euro, waar hij nu 1,3 miljoen per jaar incasseert. En de gelimiteerde afkoopsom groeit tot veertig miljoen euro.

Juventus stuurt volgens Italiaanse media een scout richting Goodison Park voor de wedstrijd Everton - West Ham United. De Oude Dame wil zo twee vliegen in één klap slaan, want in Turijn wordt gedacht aan zowel Romelu Lukaku (Everton) als Simone Zaza (nu verhuurd aan West Ham United) als mogelijke opvolger van Mario Mandzukic. De Kroatische spits maakt zich immers op voor een vertrek bij Juventus komende zomer. Lukaku staat bovenaan het lijstje, maar de Italiaanse grootmacht wil ook graag zien of Zaza nog in aanmerking komt. Veel indruk maakt hij vooralsnog niet in Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.