Transferdagboek 02/11: Fabregas, Pepe en Internazionale

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 02/11: Fabregas, Pepe en Internazionale

Sevilla wil in de zomer van 2017 de transfervrije Sebastian Rudy oppikken bij 1899 Hoffenheim. De 26-jarige middenvelder, die ook als verdediger zijn mannetje staat, bevestigt in gesprek met Sport Bild dat de Europa League-winnaar zich voor hem heeft gemeld. 'Sevilla is een heel aantrekkelijke club die altijd actief is in Europa', zegt Rudy. 'Samen met mijn zaakwaarnemer stippel ik mijn toekomst uit. De belangstelling van Sevilla bewijst in elk geval dat ik goed bezig ben, al kan het nog altijd beter.'

Manchester United was tijdens de voorbije transferperiodes een big spender en als we de berichten in tabloids mogen geloven, is de 'koophonger' van de Engelse recordkampioen nog lang niet gestild. The Daily Mirror meldt dat United een bod van 55 miljoen euro voorbereidt op José Giménez, de 21-jarige Uruguayaanse verdediger van Atlético Madrid. Manager José Mourinho gaat er niet van uit dat de oud-speler van Danubio al in de winterstop te koop is en mikt op een coup in de zomer van 2017.

Chelsea zou bereid zijn mee te denken met clubs die Cesc Fabregas in de winterstop willen huren. Momenteel worden kandidaat-huurders afgeschrikt door het torenhoge salaris dat de 29-jarige middenvelder opstrijkt. Volgens The Times ketste afgelopen zomer om die reden een tijdelijke transfer naar AC Milan af. Naar verluidt is Chelsea nu bereid om een aanzienlijk deel van het salaris van Fabregas op te blijven hoesten, zoals de Londenaren dat eerder deden bij het verhuren van Fernando Torres.

Cesc Fabregas: in de winter naar AC Milan?
Cesc Fabregas: in de winter naar AC Milan?

Mogelijk zit Manchester City Barcelona niet alleen binnen, maar ook buiten de lijnen dwars. The Daily Mail meldt dat de club van manager Pep Guardiola een poging wil wagen om Yerry Mina los te weken van Palmeiras en daarmee uit de handen van de Catalanen (die al langer interesse hebben) te houden. De 22-jarige Mina maakt dit jaar grote indruk in de Braziliaanse competitie, reden waarom hij al zijn debuut vierde in de Colombiaanse nationale ploeg.

Leonardo kan worden geschrapt van de lange lijst met mogelijke opvolgers (waar ook onder anderen Stefano Pioli en Guus Hiddink op zouden staan) van Frank de Boer bij Internazionale. De Braziliaan zat eerder in het seizoen 2010/11 op de bank bij de club die destijds nog regerend Europees kampioen was. 'Ik pas niet in het profiel', zegt Leonardo in gesprek met Sky. 'Momenteel ben ik eerder een 'directeurstype'. Inter moet nu echt de ideale coach kiezen en ik ben dat niet.'

Het bestuur van Real Madrid wil de aflopende verbintenis van Pepe verlengen, zo weet Marca. De 33-jarige Portugees heeft zelf al verschillende keren aangegeven dat hij dolgraag wil blijven in Bernabéu, maar kreeg tot deze week nog geen positief signaal vanuit de club. Nu staat de vraag nog open tot wanneer het nieuwe contract loopt, tot medio 2018 of 2019. Pepe zet in op twee extra jaren, de Real-leiding wil het voorlopig op één seizoen houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.