Transferdagboek 08/11: Fàbregas, Bellerín, Lukaku en James

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 08/11: Fàbregas, Bellerín, Lukaku en James

Mede door de tegenvallende prestaties van West Ham United in de Premier League is de toekomst van Dimitri Payet in Londen hoogst onzeker volgens Engelse media. The Hammers zouden al denken over een alternatief. The London Evening Standard schrijft dat Cesc Fàbregas in beeld is. Chelsea zou best mee willen werken aan een vertrek van de 29-jarige Spanjaard die op Stamford Bridge amper aan spelen toekomt onder manager Antonio Conte. Ook Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic zou op het verlanglijstje staan van West Ham.

Meer nieuws uit Londen: van een terugkeer van Héctor Bellerín (21) naar Barcelona lijkt het voorlopig niet te komen. Zaakwaarnemer Albert Botines heeft tegenover The Guardian bevestigd dat de rechtsback op het punt staat een nieuw contract te tekenen bij Arsenal. De huidige verbintenis van de pijlsnelle Spanjaard loopt nog tot medio 2018, maar een contractverlenging zou geïnteresseerde clubs afschrikken. Bovendien is het een beloning voor Bellerín, die met name met zijn aanvalsdrift indruk maakt bij Arsenal.

Wie dit seizoen minder imponeert, is James Rodríguez. De Colombiaan krijgt er bij Real Madrid ook amper de kans voor. Afgelopen zomer werd al volop gespeculeerd over een vertrek van de spelmaker uit de Spaanse hoofdstad en nu lijkt het er daadwerkelijk van te komen. De 25-jarige James moet het middenveld van Juventus van een impuls voorzien. Volgens Corriere dello Sport gaat Juventus-directeur Giuseppe Marotta een poging wagen de creatieveling naar Turijn te halen. James begon voor Real dit seizoen in La Liga nog maar twee keer in de basis ondanks blessures voor onder anderen Luka Modric.

James Rodríguez weet maar niet over een langere periode te overtuigen bij Real Madrid.
James Rodríguez weet maar niet over een langere periode te overtuigen bij Real Madrid.

Mocht James naar Turijn vertrekken, dan komt hij daar in ieder geval Leonardo Bonucci en Paulo Dybala tegen. Tuttosport meldt dat de twee op het punt staan hun contract met De Oude Dame te verlengen. De 29-jarige Bonucci, wiens naam eerder nog in verband werd gebracht met Manchester City, kan tot medio 2021 verlengen. Voor de zeven jaar jongere Dybala ligt eveneens een vijfjarig contract klaar.

Grootaandeelhouder Farad Moshiri sprak maandag nog grote woorden en bemoedigende woorden voor Ronald Koeman. Everton hoeft niet te verkopen en is klaar om veel te investeren als het nodig is. Volgens The Daily Mirror wordt de Iraniër binnenkort getest door Paris Saint-Germain, dat zijn oog heeft laten vallen op Romelu Lukaku. De Belgische spits zegt tegenover een Frans tv-station van niets te weten. 'Mijn zaakwaarnemer valt me daar ook niet mee lastig. Ik weet dat er geïnteresseerde clubs zijn, maar zolang de belangstelling niet concreet is, hoef ik er niets over te horen.' De nog altijd maar 23-jarige Lukaku is van grote waarde voor het elftal van Koeman, zo bewees hij dit seizoen al met zeven goals in de Premier League.

Tot slot naar Manchester voor een update over de situatie van Matteo Darmian. De Italiaan spreekt geruchten over een vertrek bij Manchester United in de komende transferperiode tegen. Manager José Mourinho liet de 26-jarige verdediger in de competitie nog maar twee keer in actie komen, maar Darmian ziet perspectief. 'Wil Mourinho van me af? Dat heb ik ook gelezen, maar volgens mij klopt dat niet. Ik blijf hard werken om beter te worden en zo een plaats af te dwingen. Ik denk nog niet aan de transferperiode, daar is het te vroeg voor', aldus de rechtsback tegen Sky Sport Italia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.