Transferdagboek 07/11: Koeman, Ronaldo en De Boer

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 07/11: Koeman, Ronaldo en De Boer

Ronald Koeman hoeft zich de komende transferperiode geen zorgen te maken dat het geld opraakt bij Everton. De manager krijgt de vrije hand om naar wens zijn selectie te versterken, zei grootaandeelhouder Ferhad Moshiri bij talkSPORT. 'We hebben geen limiet. De manager is volledig toegewijd en meedogenloos. Als een speler het niveau niet haalt, stelt hij iemand anders op of hij koopt een nieuwe. Ik steun hem.'

De inkt van het nieuwe contract van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid is nog niet droog of de geruchten rond de Portugese ster laaien weer op. Zo denkt Guillem Balague, expert van het Spaanse voetbal van Sky Sports, niet dat Ronaldo echt tot zijn pensioen bij Real blijft. Dat heeft vooral met Gareth Bale te maken. 'De invloed van Ronaldo op het veld neemt af en die van Bale neemt juist toe. Ik zie het niet voor me dat Ronaldo nog meer inlevert en uiteindelijk Bale de grote ster ziet worden.'

Frank de Boer hoeft niet lang zonder werk te zitten. Verschillende Turkse kranten melden dat de bij Internazionale ontslagen trainer als ideale opvolger wordt gezien van Jan Olde Riekerink bij Galatasaray. De Turkse club zou enorm gecharmeerd zijn van De Boer, die als speler een jaar uitkwam voor Galatasaray. Het bestuur zou zelfs al contact hebben gezocht met de voormalig Ajax-trainer, maar daar wilde zaakwaarnemer Guido Albers niet op ingaan.

Paris Saint-Germain hoopt snel op een handtekening van Edinson Cavani. Het huidige contract van de Uruguayaanse spits loopt medio 2018 af en de Franse club wil de samenwerking met twee jaar verlengen. De krant Le Parisien meldt dat gesprekken over een nieuw contract in de zomer voorlopig waren stopgezet. Technisch directeur Patrick Kluivert had een voorstel gedaan, maar dat werd niet geaccepteerd door Cavani en zijn management. Nu zouden de gesprekken weer zijn hervat.

Leonardo Bonucci zegt dat hij geen contact heeft gehad met Manchester City over een eventuele overgang naar de Engelse grootmacht. De verdediger van Juventus wordt al langere tijd gelinkt aan een vertrek uit Turijn. 'Manchester City zei dat ik hen heb gebeld? Ik heb niemand gebeld.' Eerder werd de 29-jarige Bonucci genoemd bij Chelsea en Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.