Transferdagboek 09/11: Gabigol, Conte en Koke

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 09/11: Gabigol, Conte en Koke

Chelsea is dolblij met manager Antonio Conte. De Londenaren presteren ijzersterk in de Premier League en om de kans op de titel te vergroten krijgt Conte in januari een enorme som geld om te besteden aan het versterken van zijn selectie. Leonardo Bonucci (Juventus) is de belangrijkste kandidaat, maar ook Alessandro Romagnoli (AC Milan), Michael Keane (Burnley), Antonio Rüdiger (AS Roma), Ben Gibson (Middlesbrough), Geoffrey Kondogbia (Internazionale) en Steven N'Zonzi (Sevilla) zijn in beeld, aldus The London Evening Standard.

Cesc Fàbregas heeft de mogelijkheid om naar China te verhuizen afgewezen, meldt ESPN. De middenvelder heeft bij Chelsea geen basisplaats meer en kon een vermogen verdienen in het Verre Oosten, maar de Spanjaard gaat liever voor zijn kans op Stamford Bridge. Ook West Ham United, AC Milan en Juventus werden al in verband gebracht met Fàbregas.

Als het aan Koke ligt, tekent hij op korte termijn een nieuw contract bij Atlético Madrid. De middenvelder heeft nu nog een verbintenis tot de zomer van 2019, maar hij wil nog veel langer blijven. 'Als de club het ook wil, gaan we praten en zullen we het contract verlengen', aldus de 24-jarige spelmaker in de Spaanse media. Eerder verlengden Gabi, Jan Oblak, Yannick Carrasco, Saúl Ñiguez en Antoine Griezmann al bij Atlético.

Luis Muriel moet Arek Milik vervangen bij Napoli, maar Sampdoria laat hem alleen gaan voor 35 miljoen euro.
Luis Muriel moet Arek Milik vervangen bij Napoli, maar Sampdoria laat hem alleen gaan voor 35 miljoen euro.

Sampdoria heeft het helemaal gehad met de aanhoudende geruchten over een vertrek van Luis Muriel naar Napoli. De Colombiaan is de beoogde vervanger van de geblesseerde Arek Milik, maar Sampdoria-president Massimo Ferrero is niet van plan om zaken te doen. 'Ik ben ook niet gebeld, want hij is niet te koop. Ja, voor de transferclausule van 35 miljoen euro die in zijn contract staat.'

Nog meer transfernieuws uit Italië. Dertig miljoen euro telde Internazionale eind augustus neer om het Braziliaanse talent Gabriel Barbosa naar de Serie A te halen. De twintigjarige spits, beter bekend als Gabigol, heeft echter nog geen moment kunnen overtuigen en inmiddels zou Inter overwegen om hem te verhuren. Empoli is volgens Calcionews24 de belangrijkste gegadigde.

We blijven in de Serie A, want waar Inter een spits wil verhuren wil stadgenoot AC Milan er juist één kopen. Alejandro Gómez staat bovenaan het lijstje van de Rossoneri. De aanvaller van Atalanta Bergamo scoorde dit seizoen al drie keer en moet zeker twintig miljoen euro kosten, weet Calciomercato.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.