Transferdagboek 15/11: Rooney, Yaya Touré en Kimmich

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 15/11: Rooney, Yaya Touré en Kimmich

Los Angeles FC heeft grootse plannen in de Major League Soccer. De in 2014 opgerichte club wil Wayne Rooney naar Californië halen. Nog niet nu, want LA FC begint pas in 2018 aan de competitie omdat de bouw van het nieuwe stadion vertraging opliep. 'Rooney is een voorbeeld van het kaliber speler dat wij willen halen', zegt eigenaar Tom Penn van LA FC. 'Hij is een van de tien namen op ons lijstje, maar het duurt nog even voordat we iemand aantrekken.' Rooney is bij Manchester United niet meer zeker van een basisplaats en ligt nog vast tot medio 2019.

Nu Yaya Touré een bijrol vertolkt bij Manchester City is het volgens oudere broer Kolo de hoogste tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Kolo, die zelf bij Celtic speelt, denkt daarbij aan de Franse Ligue 1 en in het bijzonder Olympique Marseille. 'Ja, waarom niet? Hij heeft nog steeds talent en hij heeft het moeilijk bij City', vertelt Kolo Touré tegenover RMC Sport. Het contract van Yaya Touré bij City loopt na dit seizoen af.

Barcelona heeft belangstelling voor een duo uit de Bundesliga. Joshua Kimmich van Bayern München en Julian Weigl van Borussia Dortmund kunnen op interesse rekenen van de Catalanen, meldt El Mundo Deportivo. Barcelona is op zoek naar versterking op het middenveld en in de verdediging. Volgens de Spaanse krant staan ook Riechedly Bazoer (Ajax), Steven N'Zonzi (Sevilla) en Sebastian Pérez (Boca Juniors) op de verlanglijst van Barça.

Chris Coleman zit prima op zijn plek als bondscoach van Wales, maar kan wel op interesse uit het buitenland rekenen. Sky Sports meldt dat twee Chinese clubs, Tianjin Teda en Yanbian Funde, respectievelijk de nummer tien en negen van afgelopen seizoen, Coleman als trainer willen hebben. De bondscoach tekende echter in mei een nieuw tweejarig contract dat hem tot en met het WK van 2018 in Rusland aan Wales verbond.

Juventus heeft contact gezocht met de belangenbehartigers van Corentin Tolisso. De 22-jarige middenvelder kan ook als rechtsback uit de voeten. Napoli waagde afgelopen zomer een poging, maar de Franse club wees het bod van de Italianen af. Nu hoopt Juventus komende zomer wel beet te hebben, meldt France Football. Tolisso ligt in Lyon nog vast tot halverwege 2020.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.