Transferdagboek 14/11: Messi, Rashford en Simeone

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 14/11: Messi, Rashford en Simeone

Lionel Messi heeft Barcelona voorlopig in de wachtkamer gezet. De Catalaanse club wil het contract van de sterspeler, dat doorloopt tot halverwege 2018, graag verlengen. De Argentijn heeft volgens Marca in juli aangegeven dat hij nog niet ingaat op het voorstel. Dat was wel de tijd dat hij wegens belastingfraude voor de rechter verscheen en de finale van de Copa América verloor van Chili. Wellicht speelde dat mee in de keuze van Messi om tot het einde van dit jaar te wachten met het maken van een beslissing. Overigens spreken de Catalaanse media het Madrileens georiënteerde Marca tegen en zou Messi juist wél gaan bijtekenen.

Real Madrid had al een behoorlijke lijst met spelers opgesteld voor het geval dat het transferverbod van twee periodes toch niet doorgaat. Daar is de naam van Marcus Rashford bijgekomen. De negentienjarige aanvaller van Manchester United kan volgens het Spaanse weekblad Don Balon op interesse van De Koninklijke rekenen. Het contract van het talent, dat debuteerde onder toenmalig manager Louis van Gaal, loopt nog door tot medio 2020.

Een opmerkelijk gerucht uit Italië dan. Daar werd trainer Diego Simeone van Atlético Madrid gespot op het vliegveld van Milaan. De reden van het bezoek is nog een raadsel, maar toen een verslaggever hem vroeg of hij wellicht voor Internazionale kwam, antwoordde hij met: 'Je weet het nooit.' Inter stelde vorige week Stefano Pioli aan als opvolger van de ontslagen Frank de Boer, maar Simeone zou volgens de Spaanse krant AS in beeld zijn voor de periode na Pioli. De oefenmeester gaf eerder aan altijd nog bij Inter - de club die hij als speler diende - aan de slag te willen en liet zijn contract bij Atlético onlangs inkorten tot medio 2018.

Borussia Dortmund heeft er veel voor over om Mahmoud Dahoud over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Bild meldt dat de club bereid is om vijftien miljoen euro neer te leggen voor de twintigjarige middenvelder. Daarnaast moet Nuri Sahin betrokken worden bij de deal. Hij is overbodig en mag van Dortmund de omgekeerde weg bewandelen. Dahoud ligt nog tot de zomer van 2018 vast en kwam dit seizoen tot tien officiële optredens voor Mönchengladbach.

Tottenham Hotspur moet vrezen voor een vertrek van Harry Kane. De aanvaller heeft de contractonderhandelingen met de club stopgezet omdat Spurs volgens Engelse media weigert om het salaris van Kane gelijk te trekken met de topverdieners van de club. Tottenham is druk bezig met het verlengen van de contracten van belangrijke spelers. Omdat Kane nog niet bijtekent, kijken Manchester United, Chelsea en Manchester City volgens The Sun voorzichtig naar de spits, hoewel zijn contract nog doorloopt tot medio 2020.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.