Transferdagboek 13/11: Mourinho's schoonmaak en Haller

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 13/11: Mourinho's schoonmaak en Haller

Op Old Trafford is er mede door tegenvallende prestaties flink wat onrust. Manager José Mourinho gooit zo nu en dan wat extra olie op het vuur, zoals bijvoorbeeld met Chris Smalling. De verdediger werd verweten niet alles te geven voor zijn club, terwijl later bleek dat hij had gespeeld met een gebroken teen. Volgens The Mirror draagt dit incident ertoe bij dat Arsenal hoop heeft gekregen om de al lang gekoesterde wens van manager Arsène Wenger om Smalling onder zijn hoede te krijgen eindelijk concreet te maken.

Meer spelers kijken vanwege de werkwijze van Mourinho richting de uitgang op Old Trafford. Luke Shaw is dit seizoen twee keer publiekelijk aan de schandpaal genageld door de Portugees en voelt schijnbaar weinig warmte meer. Hij heeft een fraai alternatief om Manchester United te verlaten, weet The Mirror. Liverpool heeft namelijk wel vertrouwen in de back.

Als Smalling en Shaw daadwerkelijk hun heil elders gaan zoeken in de winterstop, dan past dat ook goed in de grote schoonmaak die Mourinho volgens Sunday Express voor ogen heeft om ruimte te maken voor vers bloed. De manager zou af willen van acht spelers, onder wie ook Wayne Rooney (31). De Engelse international is de laatste tijd al geen vaste waarde meer bij United.

Met een beetje fantasie is het niet moeilijk om in te schatten wie de andere slachtoffers kunnen worden van de schoonmaak bij de Mancunians. Naast Memphis Depay – interesse van Everton – en Henrikh Mkhitaryan – terug naar Borussia Dortmund? - zal Mourinho liever vandaag dan morgen verlost worden van Bastian Schweinsteiger. De grootverdiener én aankoop van zijn voorganger Louis van Gaal is verbannen naar de reserves. Dat hij in een restaurant is gespot met Chicago Fire-coach Veljko Paunovic, doet vermoeden dat er een Amerikaans avontuur in het verschiet ligt voor de Duitser.

Het afscheid van de nodige duurbetaalde krachten moet Mourinho de kans en de (financiële) ruimte geven om zijn selectie meer naar zijn hand te zetten. De Portugees heeft daarvoor zijn blik gericht op Atlético Madrid, met het drietal Antoine GriezmannYannick Carrasco en José Gimenez als beoogde versterkingen.

We verlaten het broeinest van Manchester United voor de Italiaanse transfercarrousel. Lazio heeft volgens de Corriere dello Sport namelijk een oogje laten vallen op Sébastien Haller. De Franse spits van FC Utrecht wordt gezien als een serieuze kandidaat als de Romeinse club Filip Djordjevic aan Olympique Lyon verkoopt.

Estadio Deportivo weet op zijn beurt dat Sevilla er werk van maakt om Carlos Bacca als huurling terug te halen. De spits werd in de zomer van 2015 voor zo'n dertig miljoen euro verkocht aan AC Milan. Maar inmiddels zou de Colombiaan bij de Rossoneri in de clinch liggen met trainer Vincenzo Montella. Sevilla, op zoek naar een echte nummer 9, wil schijnbaar graag een oplossing bieden.  

Alexis Sánchez heeft voorlopig nog geen overeenstemming bereikt met Arsenal over contractverlenging. Dat zorgt ervoor dat een flink aantal clubs interesse schijnt te hebben in de Chileense aanvaller. Zo zouden Juventus en Manchester City de 27-jarige Sánchez willen inlijven, meldt The Mirror. Het huidige contract van Sánchez in Londen loopt af in juni 2018.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.