Transferdagboek 11/11: Carrasco, Schweinsteiger en Vidal

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 11/11: Carrasco, Schweinsteiger en Vidal

Dat de rol van Bastian Schweinsteiger bij Manchester United is uitgespeeld, was al duidelijk. De Engelse topclub zou de middenvelder nu een zak geld hebben geboden om zijn contract te ontbinden. De Duitse krant Bild heeft het over een bedrag van elf miljoen euro. Als Schweini niet akkoord gaat, zit United in principe nog anderhalf jaar aan hem vast. De 32-jarige Schweinsteiger heeft nog een contract tot medio 2018.

Atlético Madrid zal de komende transferperiode weer een hoop clubs van uitblinker Yannick Carrasco af moeten houden. Na Chelsea en Barcelona heeft volgens het Spaanse AS ook Paris Saint-Germain interesse in de Belgische aanvaller. De kapitaalkrachtige Fransen willen Carrasco in januari al naar Parijs halen. De 23-jarige dribelaar tekende in oktober nog een verbeterd contract bij Atlético met een gelimiteerde transfersom van honderd miljoen, al is dat voor de rijke eigenaar van PSG waarschijnlijk geen probleem.

Juventus heeft een nieuwe rechtsback op het oog voor het geval dat Stephan Lichtsteiner (voor wie Barcelona interesse heeft) vertrekt. Tuttosport meldt dat de kampioen van Italië belangstelling heeft in Mattia De Sciglio van AC Milan. De 24-jarige verdediger wordt al langer aan Juventus gelinkt omdat hij bij Milan zijn debuut maakte onder Massimiliano Allegri, de huidige trainer van de club uit Turijn. De Sciglio staat nog tot halverwege 2018 onder contract bij Milan.

Mattia De Sciglio in 2013 met trainer Massimiliano Allegri bij AC Milan.
Mattia De Sciglio in 2013 met trainer Massimiliano Allegri bij AC Milan.

Een speler die misschien terugkeert bij Juventus is Arturo Vidal. De middenvelder vertrok in de zomer van 2015 voor 37 miljoen euro naar Bayern München, maar is volgens Calciomercato voorzichtig bezig met een hereniging met De Oude Dame. Vidal zou praten met Juventus-linksback Patrice Evra over een terugkeer en hoopt de clubs te overtuigen van een transfer. Of Juventus veel trek heeft om de Chileen, die in mei 30 wordt, binnen te halen, is nog de vraag.

Simone Zaza heeft zijn draai nog niet gevonden bij West Ham United. De 25-jarige spits scoorde nog niet in zeven Premier League-duels en de Engelse club, die Zaza dit seizoen huurt van Juventus, zou naar verluidt al van hem af willen. Napoli wordt sinds de knieblessure van Arek Milik aan Zaza gelinkt. Vader en tevens zaakwaarnemer Antonio Zaza ziet daar wel wat in. 'Als ze bellen, luister ik zeker', zei hij tegen Corriere dello Sport.

FC Porto hoopt weer te cashen met een speler. Napoli, Juventus en Liverpool zouden achter middenvelder Héctor Herrera aan zitten. De 26-jarige Mexicaan heeft echter een prijskaartje van veertig miljoen gekregen van Porto, meldt de Portugese krant A Bola. Elk bod dat onder de vraagprijs zit, wordt direct afgewezen. Of is dat slechts spierballentaal van de Portugezen?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.