Transferdagboek 28/11: Simeone, Bacca en Griezmann

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 28/11: Simeone, Bacca en Griezmann

Nu AC Milan zo goed draait in de Serie A, waarin het derde staat, is er clubpresident Silvio Berlusconi alles aan gelegen de selectie intact houden. 'We hebben aanbiedingen gekregen voor Gianluigi Donnarumma, Mattia De Sciglio en Alessio Romagnoli, maar we hebben alles afgewezen. We willen aan een team bouwen', aldus Berlusconi tegenover Mediaset Premium. Berlusconi is overigens nog steeds bezig met het verkopen van de club aan Chinese investeerders.

Aan ambities geen gebrek in San Siro. Volgens AS hebben de Rossoneri een heel verlanglijstje met potentiële versterkingen. Bovenaan die lijst prijken Isco en Mateo Kovacic, de middenvelders die bij Real Madrid allesbehalve zeker zijn van een basisplaats als iedereen fit is. Met het Chinese geld zou de vraagprijs van Real geen probleem zijn voor Milan. De 24-jarige Isco was volgens Spaanse media afgelopen zomer al dicht bij een vertrek. Toen was onder andere Tottenham Hotspur in de markt voor de spelmaker. Real nam Kovacic in de zomer van 2015 over van Internazionale en de 22-jarige Kroaat staat dus voor een terugkeer naar Milaan.

Milan krijgt in januari mogelijk ook wat miljoenen binnen, want Carlos Bacca lijkt op weg naar de uitgang van San Siro. De spits was zondag op bezoek bij zijn ex-club Sevilla en lijkt in de concurrentiestrijd in Milaan voorbijgestreefd te worden door Gianluca Lapadula. Sevilla is een van de belangrijkste kandidaten om Bacca in te lijven, maar er bestaat ook belangstelling van clubs uit de Premier League.

Het grote publiek maakte zondag kennis met Giovanni Simeone, die Genoa met twee goals voorbij Juventus hielp (3-1). De 21-jarige Argentijn laat aan Cadena Ser weten het best te zien zitten om onder zijn vader Diego te gaan voetballen, bijvoorbeeld al bij Atlético Madrid. 'Ik zou het geweldig vinden om voor Atlético te spelen. Niet alleen door hoe ze met mijn vader omgaan, maar door de manier waarop ze ons als familie hebben behandeld. Het is een geweldige club, waar nederigheid belangrijk is.'

Of Atlético op Simeone junior zit te wachten is de vraag, want met Antoine Griezmann heeft de club een meer dan formidabele aanvalsleider die niet van plan is te vertrekken. 'Als ik ooit vertrek uit de Primera División, zal dat naar Engeland zijn. Op dit moment heb ik echter geen enkele intentie om Atlético te verlaten. We hebben een selectie die prijzen kan pakken.'

Een aanvaller die in januari waarschijnlijk wel op zoek gaat naar een nieuwe werkgever is Gabriel Barbosa. Het Braziliaanse talent komt bij Internazionale amper aan de bak en mag in de winter waarschijnlijk verhuurd worden. 'Er is op dit moment te veel concurrentie in onze aanval', aldus trainer Stefano Pioli, die Gabigol het liefst naar een buitenlandse club zou zien vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.