Diks pakt Klaiber terug en schiet FC Kopenhagen naar Deense koppositie

Reacties

De spanning is om te snijden in de Deense titelstrijd. Brøndby IF begon de topper tegen FC Kopenhagen als lijstaanvoerder, maar moet mede door twee doelpunten van Kevin Diks pas op de plaats maken. De hoofdstedelingen hebben de koppositie overgenomen.

Diks pakt Klaiber terug en schiet FC Kopenhagen naar Deense koppositie
Brøndby IF
Brøndby IF
1 - 3
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Het is stuivertje wisselen aan kop van de Superliga. Brøndby, Kopenhagen en Midtjylland zijn verwikkeld in een driestrijd om de landstitel. Zondag stonden Brøndby en Kopenhagen tegenover elkaar. Nicolai Vallys brak de Deense klassieker na een half uur open. Dat zorgde voor een enorme ontlading in de voorstad van Kopenhagen, maar de bezoekers rechtten de rug.

Vijf minuten voor rust zorgde Diks voor de gelijkmaker. De Nederlander knikte van dichtbij binnen en herstelde het evenwicht. Sean Klaiber zou het rustsignaal niet halen. De rechtervleugelverdediger van Brøndby moest geblesseerd van het veld. Vanaf de kant zag hij dat zijn landgenoot zou uitgroeien tot de man van de wedstrijd.

Mohamed Elyounoussi bezorgde Kopenhagen tien minuten na rust op voorsprong, Diks zorgde diep in de blessuretijd voor de beslissing. De 27-jarige verdediger mocht in de 102de minuut aanleggen vanaf elf meter en hield zijn hoofd koel. In de heenwedstrijd tegen beide clubs kroonde Klaiber zich nog tot matchwinner.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Midtjylland doet nog mee
Door de overwinning klimt Kopenhagen over Brøndby heen. De voorsprong bedraagt twee punten. Midtylland kan zondag nog langszij komen. De nummer drie speelt nog thuis tegen Aarhus. Wint Midtjylland, dan heeft het net als Kopenhagen 58 punten. De club van Diks blijft op basis van doelsaldo koploper.

Superliga

Stand Ronde 1 Superliga 2023/2024

Denemarken

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brøndby IF
31
18
8
5
58-32
+26
62
2
FC Midtjylland
31
19
5
7
59-40
+19
62
3
FC Kopenhagen
31
18
4
9
63-37
+26
58
4
FC Nordsjælland
31
16
9
6
59-33
+26
57
* Actueel tot en met 21 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.