Transferdagboek 23/11: Assaidi, Dolberg en Mancini

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 23/11: Assaidi, Dolberg en Mancini

Voor Oussama Assaidi lonkt een terugkeer op de Europese velden. De aanvaller met een verleden bij onder andere SC Heerenveen, Liverpool en Stoke City kan op interesse uit België, Duitsland, Frankrijk, de Amerikaanse MLS, het Engelse Championship en de Eredivisie rekenen, zo bevestigen bronnen rondom de 28-jarige linksbuiten aan Voetbal International. Assaidi heeft zijn contract met Al Ahli laten ontbinden en is dus transfervrij. Ondanks enkele aanbiedingen is een nieuw lucratief avontuur in een sportief minder aantrekkelijke competitie geen optie voor de zeventienvoudig Marokkaans international. In gesprek met VI vertelde Assaidi vorige week over zijn ambities: 'Ik heb een stapje teruggedaan om er weer twee vooruit te kunnen zetten. Dat kan ideaal in een vertrouwde omgeving. De sportieve ambitie is altijd gebleven. Geld is nu niet het belangrijkste.'

Everton gaat volgens Britse media werk maken van de komst van Ajax-spits Kasper Dolberg. De club van manager Ronald Koeman is erg onder de indruk van de Deense jongeling, die dit seizoen al elf keer scoorde in 21 optredens. Dolberg zou bij Everton in beeld zijn als stand-in van Romelu Lukaku. Hij kan de Belg op termijn vervangen. Dolberg heeft bij Ajax een contract tot medio 2021, maar voor eigenaar Farhad Moshiri van Everton lijkt het geen probleem om aan een hoge transfersom te voldoen.

West Ham United kijkt voorzichtig naar mogelijke opvolgers van manager Slaven Bilic. The Hammers staan op een teleurstellende zeventiende plaats in de Engelse Premier League en de kans is groot dat de Kroatische oefenmeester binnenkort op straat wordt gezet. Volgens The Daily Telegraph is Roberto Mancini de belangrijkste kandidaat om Bilic op te volgen. De 51-jarige Italiaan, eerder aan het roer bij onder andere Internazionale en Manchester City, heeft weinig concurrentie. Kandidaten als Rudi García en Rafael Benítez vonden eerder al een baan bij respectievelijk Olympique Marseille en Newcastle United.

Gaat Roberto Mancini weer aan de slag na zijn ontslag bij Internazionale in augustus?
Gaat Roberto Mancini weer aan de slag na zijn ontslag bij Internazionale in augustus?

Torino hoopt buitenlandse clubs af te schrikken met de gelimiteerde transfersom in het aanstaande nieuwe contract van spits Andrea Belotti. De 22-jarige aanvaller scoorde dit seizoen al tien keer in elf Serie A-duels en heeft volgens La Gazzetta dello Sport binnenkort een hoog prijskaartje. Torino staat op het punt om de tot halverwege 2020 lopende verbintenis te verlengen met een afkoopsom van 94 miljoen euro erin. Die clausule geldt wel alleen voor buitenlandse clubs.

Niet de nieuwe Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, maar de nieuwe Andrés Iniesta staat op het lijstje van Manchester United. The Red Devils hebben middenvelder Carles Aleñá van Barcelona B in het vizier, meldt de Engelse krant The Sunday People. De achttienjarige Aleñá, aanvoerder van Spanje Onder-19, lijkt United te gaan teleurstellen. Hij praat met Barcelona over een nieuw contract met een vastgelegde afkoopsom van ongeveer 45 miljoen euro.

Branislav Ivanovic kan zijn carrière voortzetten bij Juventus. De 32-jarige verdediger heeft bij Chelsea een contract dat komende zomer afloopt en de Londenaren zouden het niet erg vinden om de Serviër in de winter te laten gaan. De Engelse krant The Sun meldt dat Ivanovic bij De Oude Dame in beeld is als Stephan Lichtsteiner vertrekt. De Zwitser lijkt sinds de komst van Dani Alves afgelopen zomer overbodig te zijn geworden.

Leon Bailey zou alleen naar Manchester United gaan als hij genoeg speeltijd krijgt. De negentienjarige vleugelspeler van RC Genk, die afgelopen zomer dicht bij een overgang naar Ajax was, vindt zijn ontwikkeling het belangrijkst. Bij een grote club op de bank zitten, helpt hem naar eigen zeggen niet verder. 'Als ik Genk verlaat, zou het zijn voor een club waar ik veel speel. Anders zou ik het afwijzen, zo simpel is het', zei Bailey tegen Het Laatste Nieuws.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.