Transferdagboek 19/11: Kane, Villa, Sakho en Reus

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 19/11: Kane, Villa, Sakho en Reus

De leiding van Tottenham Hotspur heeft zo'n beetje het hele basisteam met een nieuw contract beloond. Met Harry Kane is nog niet getoost, diverse besprekingen ten spijt. De onderhandelingen zijn nu zelfs vooruitgeschoven tot naar het einde van het seizoen. Van haast is ook nog geen sprake, omdat de huidige overeenkomst van Kane pas in 2020 afloopt. Volgens The Daily Mirror volgt Manchester United de situatie rond de aanvaller met meer dan gemiddelde interesse. Manager José Mourinho bewees afgelopen zomer dat hij niet bang is om flinke uitgaven te doen en dat scenario kan zich met Kane wellicht herhalen.

Het heeft er veel van weg dat Mamadou Sakho in de winterstop Liverpool verlaat. De 26-jarige Franse verdediger is onder Jürgen Klopp geen vaste waarde en inmiddels is duidelijk dat er genoeg belangstelling bestaat voor de international. The Birmingham Mail claimt dat West Bromwich Albion zich wil versterken met Sakho, maar dat ook Internazionale en AC Milan interesse hebben getoond. Afgelopen zomer negeerde de verdediger nog tal van aanbiedingen omdat hij voor een basisplaats wilde strijden op Anfield.

David Villa keert mogelijk tijdelijk terug bij Sporting Gijón, de club waar hij na in de eerste jaren na de eeuwwisseling doorbrak. De club uit La Liga heeft de aanvaller van New York City het voorstel gedaan om tussen januari en maart, wanneer er niet wordt gespeeld in de Major League Soccer, deel uit te maken van de selectie. Volgens de krant La Nueva España heeft de 34-jarige Villa de aanbieding in beraad.

Keert David Villa begin volgend jaar tijdelijk terug naar zijn jeugdliefde?
Keert David Villa begin volgend jaar tijdelijk terug naar zijn jeugdliefde?

Wie had gedacht dat met de aanstelling van Stefano Pioli als trainer van Internazionale een einde zou komen aan de geruchten over een transfer van Diego Simeone naar de Champions League-winnaar van 2010 komt bedrogen uit. De Corriere dello Sport claimt zaterdag dat de leiding van Inter bereid is om voor vijftig miljoen euro het tot medio 2018 lopende contract van de Argentijnse coach met Atlético Madrid af te kopen als Pioli zijn wittebroodsmaanden matig doorkomt. De opvolger van Frank de Boer debuteert zondag in de derby tegen AC Milan.

Hoewel Arsène Wenger naar buiten toe verschillende keren heeft uitgesproken erop te rekenen dat Alexis Sánchez zijn in 2018 aflopende verbintenis met Arsenal snel verlengt, is de Fransman naar verluidt achter de schermen bezig met het zoeken naar een alternatief. Verschillende Engelse media melden dat Wenger zijn oog heeft laten vallen op Marco Reus, die al maanden deel uitmaakt van de ziekenboeg van Borussia Dortmund. De 27-jarige Duitse aanvaller ligt nog tot medio 2019 onder contract in het Ruhrgebied.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.