Transferdagboek 17/11: Assaidi, Gerrard en Hasselbaink

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 17/11: Assaidi, Gerrard en Hasselbaink

Nadat Oussama Assaidi eerder deze week in Voetbal International aangaf dat hij een nieuwe club zoekt, komt een oude bekende om de hoek kijken. Volgens het Waalse Sudpresse heeft Anderlecht interesse in de vleugelspeler. De Belgen werden in 2011 en 2013 ook al aan Assaidi gelinkt, maar toen koos hij voor Liverpool en later een verhuur aan Stoke City. De 28-jarige aanvaller zit nu zonder club nadat hij vertrok bij het Qatarese Al Ahli.

Er doen veel geruchten de ronde over de nieuwe club van Steven Gerrard. Als speler welteverstaan, maar de BBC komt met een ander verhaal. Gerrard zou namelijk in beeld zijn als manager bij Milton Keynes Dons, dat uitkomt in de League One. De 36-jarige middenvelder neemt in december afscheid van Los Angeles Galaxy, maar het is niet bekend of hij het ziet zitten om als manager aan de slag te gaan.

Jerrel Hasselbaink werd eerder op de donderdag genoemd als kandidaat bij Charlton Athletic, uitkomend in de League One. Sky Sports meldt echter dat de bij Queens Park Rangers ontslagen manager geen trek heeft in een overstap naar Charlton. Hasselbaink zou zich juist een tijdje willen terugtrekken uit de voetbalwereld. Hij werd begin november ontslagen bij QPR na teleurstellende resultaten in het Championship.

AC Milan is bij de zoektocht naar een nieuwe aanvaller terechtgekomen bij Daniel Sturridge. De aanvaller van Liverpool wordt al langer gelinkt aan een vertrek. Calciomercato meldt dat de Serie A-club in januari een bod gaat uitbrengen op de Engelsman, die nog niet scoorde in acht Premier League-optredens. Er is wel een maar: Milan zou eerst spits Carlos Bacca moeten lozen voordat er ruimte is om Sturridge te halen.

Manager José Mourinho heeft scouts van Manchester United naar Lens gestuurd om Serge Aurier te bekijken. Volgens The Daily Mirror wil de Portugese oefenmeester zijn verdediging versterken met de rechtsback van Paris Saint-Germain. Aurier kwam dinsdag met Ivoorkust in actie tegen Frankrijk toen United-scouts voor hem op de tribune zaten. De rechtsback raakte de afgelopen maanden meerdere malen in opspraak. Hij gebruikte geweld tegen een politieman en beledigde PSG-trainer Laurent Blanc en enkele ploeggenoten.

De afgelopen transferperiode was voor West Ham United allesbehalve succesvol. Na huurlingen Simone Zaza en Gökhan Töre is de transfervrije Álvaro Arbeloa op weg naar de uitgang in Londen. De linksback kwam in de zomer transfervrij over van Real Madrid, maar speelde sindsdien pas twee keer mee in de Premier League. Manager Slaven Bilic zou volgens de Engelse krant The Sun alweer van Arbeloa af willen als de transfermarkt in januari opent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.