Transferdagboek 18/11: Griezmann, Mikel en Ramsey

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 18/11: Griezmann, Mikel en Ramsey

Sinds Steven Gerrard deze week aankondigde te vertrekken bij Los Angeles Galaxy is de middenvelder een vaste hoofdrolspeler in deze rubriek. Vrijdag is het de beurt aan Internazionale om te worden gelinkt aan de 114-voudig Engels international, nadat eerder Newcastle United en MK Dons zich aandienden als mogelijk nieuwe bestemming. Al afgelopen maand, toen Frank de Boer nog de scepter zwaaide bij de Champions League-winnaar van 2010, zijn volgens The Independent de eerste contacten tussen Internazionale en de Liverpool-icoon gelegd.

Barcelona houdt rekening met het scenario dat trainer Luis Enrique het na dit seizoen voor gezien houdt. De Spanjaard is bezig aan zijn derde jaar bij de Catalaanse club, maar tekent nooit een contract van langer dan een seizoen. Ook nu zit Barça in onzekerheid en dus is er een plan B opgesteld, meldt de sportkrant AS. Als Luis Enrique zijn verbintenis niet verlengt, is assistent-trainer Juan Carlos Unzué in beeld als opvolger.

Voorzitter Enrique Cerezo van Atlético Madrid sluit uit dat Antoine Griezmann tijdens een van de komende transferperiodes vertrekt. De EK 2016-topscorer werd de afgelopen dagen veelvuldig in verband gebracht met Real Madrid. 'Ik geloof niet dat Real of een ander team zich zal versterken met Antoine, simpelweg omdat hij niet wil vertrekken', liet Cerezo weten aan Cadena Cope. 'We onderhouden trouwens een uitstekende relatie met Real. Ik weet zeker dat ze ons respecteren.'

Atlético Madrid rekent erop dat Antoine Griezmann nog jarenlang behouden blijft.
Atlético Madrid rekent erop dat Antoine Griezmann nog jarenlang behouden blijft.

Fabinho wordt niet warm of koud van de belangstelling die Manchester United voor hem heeft getoond. De 23-jarige rechtsback, die ook als defensieve middenvelder uit de voeten kan, voelt zich thuis bij AS Monaco. 'Eerst dacht ik dat ik hier twee jaar zou blijven om vervolgens de stap naar Spanje of Engeland te maken. Nu ben ik al bezig aan mijn vierde seizoen hier', verhaalt Fabinho in gesprek met Globo Esporte. 'Ik heb me hier goed ontwikkeld en veel ervaring opgedaan. Het is mooi dat ik mijn werk kan doen voor mensen die in mij geloven.' Engelse media berichtten vorige week nog dat United in de winterstop een bod zal uitbrengen op Fabinho.

John Obi Mikel is waarschijnlijk aan zijn laatste maanden bij Chelsea bezig. De 29-jarige middenvelder, die in het bezit is van een aflopend contract, staat onder meer in de belangstelling van Olympique Marseille, zo melden Franse media. Bijna vanzelfsprekend zijn ook verschillende Chinese clubs geïnteresseerd in de Nigeriaan. Mikel is onder Antonio Conte op een zijspoor beland bij Chelsea. De kans is met andere woorden groot dat de Londenaren in de winterstop meewerken aan een transfer.

We blijven nog even bij Chelsea, dat zich in januari zou willen versterken met Geoffrey Kondogbia. De middenvelder heeft volgens The Daily Mirror zijn zinnen gezet op een vertrek bij Internazionale, waar hij niet op regelmatige basis aan spelen toekomt. Of een transfer naar Chelsea in dat opzicht verstandig is, valt te bezien. Conte heeft namelijk de beschikking over tal van middenvelders, die de afgelopen weken bovendien uitstekend functioneren.

Real Madrid zou bereid zijn dertig miljoen euro neer te tellen voor Aaron Ramsey. Volgens Spaanse media ziet de 25-jarige middenvelder van Arsenal een transfer in de winter of zomer wel zitten. Er is wel één probleempje: de FIFA heeft Real Madrid een transferverbod opgelegd. De Koninklijke is er evenwel van overtuigd dat deze 'ban' uiteindelijk wordt teruggedraaid. Om ruimte te maken op het middenveld overweegt Real naar verluidt om Luka Modric of James Rodríguez van de hand te doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.