Transferdagboek 22/11: Van Dijk, Dolberg en Gerrard

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 22/11: Van Dijk, Dolberg en Gerrard

Virgil van Dijk staat mogelijk voor een tussentijds vertrek bij Southampton. De 25-jarige Oranje-international kan, volgens The Sun, rekenen op belangstelling van Liverpool. Manager Jürgen Klopp zou in januari ook de 21-jarige linksachter Sam McQueen, teamgenoot van Van Dijk, willen vastleggen. In totaal zou Liverpool veertig miljoen pond (zo'n 47 miljoen euro) willen betalen voor het duo.

De goede prestaties van Kasper Dolberg ontgaan ook buitenlandse clubs niet. Volgens Sky Sports Italia is Napoli de volgende club die interesse heeft in de negentienjarige spits van Ajax. In de afgelopen transferperiode namen de Italianen voor 32 miljoen euro Arek Milik al over van de Amsterdammers. De Poolse spits staat voorlopig aan de kant met een kruisbandblessure. Dolberg zou ook op het verlanglijstje staan van onder meer Manchester United, Everton, Chelsea, Manchester City en Juventus.

Steven Gerrard heeft MK Dons laten weten niet de nieuwe manager te willen worden van The Dons. Volgens The Daily Mirror was de 36-jarige middenvelder serieus in gesprek met de ploeg uit de League One, maar heeft hij nu vriendelijk bedankt voor de eer. De Engelsman vertrekt in december bij Los Angeles Galaxy. Over belangstelling heeft Gerrard niet te klagen. Zo kan hij zijn voetbalcarrière vervolgen bij onder meer Celtic en Newcastle United en zou hij een trainersfunctie bij zijn oude club Liverpool overwegen. Een rol als jeugdtrainer bij Liverpool zou hij mogelijk kunnen combineren met een functie als assistent bij de Engelse voetbalbond.

Begin november werd bekend dat Los Angeles Galaxy het contract van Steven Gerrard niet verlengt. De 36-jarige middenvelder weet nog niet of hij zijn voetbalschoenen opbergt of actief blijft als voetballer.
Begin november werd bekend dat Los Angeles Galaxy het contract van Steven Gerrard niet verlengt. De 36-jarige middenvelder weet nog niet of hij zijn voetbalschoenen opbergt of actief blijft als voetballer.

Hoewel Oscar en Cesc Fàbregas de laatste tijd minder spelen bij Chelsea, is manager Antonio Conte niet van plan het duo in januari te laten gaan. 'De toekomst van Oscar ligt bij Chelsea', zegt Conte tegen ESPN. 'Ik beschouw hem als een belangrijke speler voor onze ploeg.' Oscar begon de eerste vijf wedstrijden in de Premier League nog in de basis, maar de 25-jarige Braziliaan verdween daarna naar de bank. Hij zou in de belangstelling staan van onder meer Internazionale.

Ook Fàbregas, die mede door een spierblessure dit seizoen nog nauwelijks in actie kwam, mag van Conte niet vertrekken. 'Voor hem geldt hetzelfde als voor Oscar', zegt de manager. AC Milan en West Ham United zouden de situatie van de Spanjaard nauwlettend in de gaten houden.

Julian Draxler laat VfL Wolfsburg mogelijk deze winter alsnog achter zich, meldt Kicker. In de Bundesliga staat de ploeg op een teleurstellende veertiende plaats en dat is voor de Duitser een extra reden om naar een andere club uit te kijken. Afgelopen zomer hadden Juventus, Arsenal en Paris Saint-Germain interesse in de 23-jarige international. Draxler sprak toen ook al openlijk uit te willen vertrekken, maar werd door de club aan zijn contract gehouden. Zijn overeenkomst bij Wolfsburg loopt nog tot medio 2020.

Mogelijk krijgt Vincent Janssen een concurrent minder in de spits bij Tottenham Hotspur. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft AC Milan namelijk interesse in Harry Kane. De Italiaanse grootmacht schijnt een bod voor te bereiden van zeventig miljoen pond (bijna 82 miljoen euro). De 23-jarige Kane, die in Londen nog een contract heeft tot medio 2020, kan ook rekenen op belangstelling van Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.