Transferdagboek 20/11: Messi, Alaba en Promes

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 20/11: Messi, Alaba en Promes

Zoals tijdens iedere (aanstaande) transferperiode zijn er ook nu volop geruchten rond Lionel Messi. Zo zou Manchester City een gigantisch bod voorbereiden op de Argentijnse ster van Barcelona. Volgens The Mirror heeft de ploeg van manager Pep Guardiola liefst 100 miljoen pond (116 miljoen euro) over om Barcelona te overtuigen Messi te laten gaan. Om La Pulga te lokken ligt er een vierjarig contract te wachten dat hem per week 500.000 pond (zo’n 582.000 euro) rijker maakt. Op jaarbasis zou dat zo'n dertig miljoen euro zijn, waardoor het totale bedrag voor de deal neer zou komen op zo'n 236 miljoen euro. Messi heeft in Barcelona nog een contract tot halverwege 2018.

Ook rond Manchester United gonst het dagelijks van de geruchten. Nu zou manager José Mourinho volgens The Mirror werk willen maken van de komst van David Alaba. De Oostenrijkse linksachter van Bayern München zou de concurrentie moeten aangaan met spelers als Matteo Darmian, Luke Shaw en Daley Blind. Ook Manchester City en Real Madrid zouden interesse hebben in 24-jarige Alaba, die een prijskaartje van veertig miljoen pond (zo’n 46 miljoen euro) om zijn nek heeft hangen. Zijn contract loopt in Duitsland door tot medio 2021.

Quincy Promes staat mogelijk ook voor een Engels avontuur. Volgens de Liverpool Echo wil Liverpool in januari een bod gaan doen op de Nederlandse aanvaller. De 24-jarige Promes komt nu uit voor Spartak Moskou en verlengde daar in augustus nog zijn contract tot 2021. Bij Liverpool zou hij de equipe van trainer Jürgen Klopp van een aanvallende impuls kunnen voorzien na het wegvallen van Danny Ings met een knieblessure. Daarnaast vertrekt Sadio Mané in januari naar de Afrika Cup. Volgens de regionale krant moet Promes 25 miljoen pond (een kleine dertig miljoen euro) kosten.

Nog meer nieuws omtrent Liverpool, maar nu over een speler die mogelijk voor een vertrek staat. De Sunday Express schrijft dat Daniel Sturridge in januari Anfield kan gaan verlaten voor een contract bij West Ham United. Eerder ging al het gerucht dat AC Milan de Engelse spits wil inlijven. Bij Liverpool komt Sturridge voornamelijk binnen de lijnen als invaller. Liverpool schijnt 25 miljoen pond (bijna dertig miljoen euro) voor de spits te verlangen.

Volgens Engelse pers komt maandag naar buiten dat Steven Gerrard een aanbieding van MK Dons naast zich neer gaat leggen. De 36-jarige middenvelder zou als manager bij de ploeg kunnen tekenen die uitkomt in de League One. Volgens ESPN wil Gerrard geen overhaaste beslissingen nemen over het vervolg van zijn carrière. In december vertrekt hij bij Los Angeles Galaxy en mogelijk wil hij zijn voetbalschoenen nog niet opbergen. Over belangstelling heeft de oud-speler van Liverpool niet te klagen, want eerder werd bekend dat onder meer Celtic en Newcastle United de komst van Gerrard wel zien zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.