Transferdagboek 21/11: Belotti, Strootman en Carrick

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 21/11: Belotti, Strootman en Carrick

Olympique Marseille-trainer Rudi García zou Kevin Strootman graag aan zijn selectie toevoegen, maar snapt ook dat de kans dat de middenvelder komt erg klein is. De Franse trainer had drie jaar de leiding bij AS Roma, waar hij Strootman leerde kennen. 'Hij is de aanvoerder van het Nederlands elftal en een fantastische kerel. Ik zou hem met open armen ontvangen, maar hij blijft natuurlijk bij AS Roma', zei García bij Téléfoot.

Genoa wil opnieuw een poging wagen om Hernanes van Juventus over te nemen. Afgelopen zomer ging een deal tussen de Italiaanse clubs op het laatste moment niet door. Nu Hernanes weer speelt bij De Oude Dame en zaterdag tegen Pescara (3-0) zelfs scoorde, lijkt hij echter weinig zin te hebben in een vertrek. 'Genoa? Dat is leuk om te horen, maar ik focus me nu op Juventus', zei de 31-jarige Braziliaan tegen La Gazzetta dello Sport.

Het Everton van manager Ronald Koeman zou zondag op de tribune hebben gezeten bij Torino voor spits Andrea Belotti. Dat melden verschillende Italiaanse media. De 22-jarige Belotti bezorgde zijn ploeg een 0-2 zege door in de slotfase twee keer te scoren op bezoek bij Crotone. Belotti scoorde dit seizoen al tien keer in elf Serie A-duels. Torino zou zijn contract, dat medio 2020 afloopt, graag willen verlengen.

Everton zou achter Torino-spits Andrea Belotti aanzitten.
Everton zou achter Torino-spits Andrea Belotti aanzitten.

De zestienjarige Moise Kean maakte zaterdag zijn debuut voor Juventus in de wedstrijd tegen Pescara (3-0). Direct zitten de Engelse topclubs voor hem op de tribune. Zo zouden Manchester City en Arsenal de talentvolle aanvaller volgen, meldt Corriere dello Sport. Juventus wil op zijn beurt Kean een driejarige verbintenis voorleggen om hem zo uit de handen van de concurrentie te houden.

Michael Carrick staat voor zijn twaalfde seizoen bij Manchester United. The Daily Express meldt dat manager José Mourinho het aflopende contract van de middenvelder met een jaar wil verlengen. Dit vooral omdat Carrick recordaankoop Paul Pogba beter laat voetballen. 'Hij is een geweldige speler en ik vind het jammer dat ik zijn manager ben nu hij 35 is en niet toen hij 25 was', tekende de Engelse krant op uit de mond van Mourinho.

Antonio Conte zou oude bekende Federico Bernardeschi naar Chelsea willen halen. De Italiaanse manager liet de vleugelspeler van Fiorentina in maart debuteren bij het nationale elftal. Volgens The Daily Express zou de 22-jarige Bernardeschi zelfs een transfer willen forceren om herenigd te worden met Conte. De rechtsbuiten scoorde zondag twee keer toen Fiorentina met 0-4 won bij Empoli. Bernardeschi staat nog tot halverwege 2019 onder contract.

Thiago Maia speelt waarschijnlijk op korte termijn bij een Europese club. De negentienjarige middenvelder van het Braziliaanse Santos wordt gevolgd door Manchester United en Chelsea, maar mogelijk is Paris Saint-Germain de Engelse clubs te slim af. De kapitaalkrachtige Parijzenaren hebben volgens Calciomercato een bod van bijna twintig miljoen euro uitgebracht op Maia, die nog tot medio 2019 vastligt bij Santos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.