Transferdagboek 24/11: Sneijder, Mourinho en Thiago Silva

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 24/11: Sneijder, Mourinho en Thiago Silva

Wesley Sneijder blijft dit seizoen gewoon bij Galatasaray. Vanuit Italië ontstonden geruchten over een mogelijke overgang naar AC Milan, maar die worden door zaakwaarnemer Guido Albers ontkend. Tussen 2009 en 2013 speelde Sneijder voor rivaal Internazionale. 'Milan? Wesley heeft een contract tot juni 2018. Hij heeft met geen enkele club gepraat over een vertrek', verzekerde Albers tegenover FCInter1908.

José Mourinho is pas een paar maanden werkzaam bij Manchester United, maar de Portugese manager denkt nu al na over een langer verblijf. Daarvoor moeten de resultaten wel verbeteren, weet Mourinho, die afgelopen zomer een contract voor drie seizoenen tekende. United staat zesde in de Premier League. 'Laten we het stap voor stap doen. Ik sta aan het begin van een proces, maar als je me vraagt of ik hier langer dan drie jaar wil blijven, zeg ik ja', zei Mourinho op een persconferentie.

Volgens Tuttosport wil Juventus maar wat graag Thiago Silva inlijven. De Braziliaanse verdediger staat sinds 2012 onder contract bij Paris Saint-Germain. Daarvoor droeg Silva het shirt van AC Milan. Komende zomer loopt het contract van de 32-jarige zestigvoudig international af. PSG kan wel een optie lichten om die verbintenis automatisch met een seizoen te verlengen. Juventus hoopt Silva toch zonder het betalen van een transfersom te kunnen overnemen. Als dat niet lukt, is de koploper in de Serie A bereid om een kleine vergoeding over te maken aan de Parijzenaren.

Een terugkeer naar Italië lonkt voor Thiago Silva.
Een terugkeer naar Italië lonkt voor Thiago Silva.

Een andere speler gaat Juventus mogelijk verlaten. Volgens de Engelse krant The Sun heeft West Ham United interesse in Mario Mandzukic. De dertigjarige Kroaat speelt sinds vorige zomer in Turijn. Dit seizoen kwam hij in de Serie A tot drie doelpunten in twaalf wedstrijden. Bij West Ham moet hij de vervanger worden van Simone Zaza. Laatstgenoemde komt totaal niet uit de verf en scoorde in acht competitiewedstrijden nog niet. Mandzukic heeft in Turijn nog een contract tot 2019 en zou achttien miljoen pond (zo’n 21 miljoen euro) moeten kosten. West Ham begon dit seizoen met grote ambities, maar staat in de Premier League op een teleurstellende zeventiende plaats.

Nu sterren als Steven Gerrard en Didier Drogba de Amerikaanse Major League Soccer verlaten, zijn de clubs erop gebrand nieuwe smaakmakers te halen. Zo is er van drie kanten interesse in Juventus-middenvelder Sami Khedira. De 29-jarige Duitser kan zijn carrière vervolgen bij Los Angeles Galaxy, New York City FC en New York Red Bulls, meldt Calciomercato. Khedira zou zich nu focussen op Juventus en na dit seizoen om de tafel gaan met de Italiaanse club om te bepalen hoe zijn toekomst eruit ziet.

Als het aan Zlatan Ibrahimovic ligt, legt Manchester United zijn Zweedse landgenoot Victor Lindelöf vast. De 22-jarige verdediger van Benfica zou een prima versterking zijn voor de Engelsen, meent Ibrahimovic. 'Bij Benfica krijgt hij veel verantwoordelijkheden en hij ontwikkelt zich goed. Het is natuurlijk aan hem om te beslissen waar zijn toekomst ligt, maar ik denk dat hij goed genoeg is om voor de grote clubs te spelen', zegt Ibrahimovic in gesprek met The Manchester Evening News. De 35-jarige spits verlengde woensdag zijn contract bij Manchester United met één jaar. Lindelöf heeft bij de Portugezen nog een contract tot medio 2020.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.