Transferdagboek 30/11: Cavani, Hassenhüttl en Shaw

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 30/11: Cavani, Hassenhüttl en Shaw

Het geduld van Nasser Al-Khelaifi begint op te raken, dus grijpt de president van Paris Saint-Germain volgens L'Équipe in bij de contractonderhandelingen met Edinson Cavani. Al-Khelaifi gaat nu zelf om tafel zitten met de Uruguayaanse sterspeler. Cavani speelde lang in de schaduw van Zlatan Ibrahimovic in het Parc des Princes, maar is nu de onbetwiste aanvalsleider van de Franse topclub. De huidige verbintenis van El Matador loopt tot medio 2018. De 29-jarige Cavani scoorde dit seizoen al dertien keer in twaalf competitieduels.

Chelsea-manager Antonio Conte verwelkomde afgelopen zomer David Luiz al op Stamford Bridge, maar zoekt volgens ESPN naar nog een extra centrumverdediger. Een van de kandidaten luistert naar de naam Niklas Süle, de 21-jarige Duitser die momenteel nog onder contract staat bij 1899 Hoffenheim. Lang lijkt dat niet meer te duren, want ook Bayern München heeft interesse. Süle zou bij de scouts van Chelsea de voorkeur krijgen boven Michael Keane (Burnley), Ben Gibson (Middlesbrough) en Antonio Rüdiger (AS Roma).

Dat er leven is na N'Golo Kanté bij Leicester City lijkt voorlopig alleen nog maar in theorie de waarheid. Het gemis van de naar Chelsea vertrokken Fransman doet zich voelen. De aangetrokken Nampalys Mendy overtuigt mede door blessureleed nog niet in het King Power Stadium. The Daily Mirror schrijft dat het voor Leicester voldoende reden is om de onderhandelingen met Sporting Lissabon over Adrien Silva nieuw leven in te blazen. Laatstgenoemde liet na de EK-winst met Portugal al weten interesse te hebben in een overstap naar de Premier League-kampioen. Silva moet het in de competitie dolende Leicester, de huidige nummer veertien, van de problemen op het middenveld verlossen.

Adrien Silva vecht in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid om de bal met Lucas Vázquez.
Adrien Silva vecht in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid om de bal met Lucas Vázquez.

En dan naar Londen, misschien wel het nieuwe werkterrein van succescoach Ralph Hasenhüttl. Dat de Oostenrijker RB Leipzig naar de koppositie in de Bundesliga heeft geloodst, is ook Arsenal niet ontgaan. The Sun meldt dat de 49-jarige coach van de promovendus in beeld is bij The Gunners als mogelijke opvolger van manager Arsène Wenger. Het is de vraag wanneer het tijdperk van Le Professeur, die in 1996 begon bij Arsenal, ten einde is in Noord-Londen. Het contract van Wenger loopt tot het einde van het huidige seizoen.

De toekomst van Luke Shaw op Old Trafford oogt steeds minder rooskleurig. De linksback begon dit seizoen onder José Mourinho nog als basisspeler bij Manchester United, maar wordt inmiddels zelden in de wedstrijdselectie opgenomen door The Special One. Ook woensdagavond in het League Cup-duel met West Ham United is de 21-jarige verdediger er niet bij. Shaw leidde met een zwak optreden eerder dit seizoen een nederlaag in op bezoek bij Watford en lijkt sindsdien het krediet kwijt. Crystal Palace wil de Engelse international graag huren, zo weet The Daily Mail. Shaw zou zelf willen vechten voor zijn kans in Manchester.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.