Transferdagboek 25/11: Bony, Moses, N'Zonzi en Wilshere

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 25/11: Bony, Moses, N'Zonzi en Wilshere

Het kan verkeren in voetballand. Zo word je tot drie keer verhuurd door Chelsea en zo sta je in de belangstelling van Barcelona. Het is het verhaal van Victor Moses. De Nigeriaanse vleugelspeler moest zich de afgelopen jaren tevreden stellen met speelminuten bij Liverpool, Stoke City en West Ham United, maar maakt dit seizoen onder manager Antonio Conte indruk als wingback. Volgens Sport ziet Barça in Moses daarom een kandidaat om de defensie te versterken.

Ook de loopbaan van Alejandro Pozuelo krijgt mogelijk een opmerkelijke wending. De 25-jarige Spanjaard is bezig aan zijn tweede seizoen bij RC Genk, nadat zijn Premier League-avontuur bij Swansea City al na één jaar voorbij was. Toen de bij Real Betis opgeleide middenvelder ook nog degradeerde met Rayo Vallecano, zag Genk haar kans schoon. In België maakt Pozuelo dusdanig veel indruk dat Bayern München volgens Het Laatste Nieuws scouts op hem af heeft gestuurd.

Steven N'Zonzi bewandelt ook de weg der geleidelijkheid richting de Europese top. Juventus ziet in de 1 meter 90 lange Fransman de ideale versterking voor het middenveld, zo meldt Marca. N'Zonzi (27) maakte dinsdag indruk in het Champions League-duel van Sevilla met De Oude Dame, die hem al langer op de korrel heeft. De man die vorig jaar nog voor acht miljoen euro overkwam, kan de Andalusiërs nu een slordige dertig miljoen euro opleveren.

RC Genk-middenvelder Alejandro Pozuelo zou worden gevolgd door Bayern München.
RC Genk-middenvelder Alejandro Pozuelo zou worden gevolgd door Bayern München.

Voor Franck Kessie is het tegenovergestelde waar. De negentienjarige Ivoriaan van Atalanta Bergamo heeft pas elf duels op het hoogste niveau achter zijn naam staan, maar kan al rekenen op interesse van Juventus en Manchester United. Kessie scoorde dit seizoen al zes keer voor Atalanta, waar hij in feite de opvolger is van Marten de Roon op het middenveld. De Oranje-international vertrok voor vijftien miljoen naar Middlesbrough. Voor Kessie wil Atalanta nog vijf miljoen meer.

Kessie's landgenoot Wilfried Bony kan in januari ook een transfer maken, als we The Daily Telegraph mogen geloven. Naar China, welteverstaan. De voormalig Vitesse-spits zou in zijn verbintenis met Manchester City een clausule hebben staan die bepaalt dat hij ondanks zijn huurcontract met Stoke City in de winter aan een Chinese club mag worden verkocht. Manager Mark Hughes denkt dat het zo'n vaart niet zal lopen. 'Ik denk niet dat hij dat wil.'

Jack Wilshere zit in hetzelfde schuitje als Bony. De 24-jarige middenvelder wordt door Arsenal momenteel verhuurd aan AFC Bournemouth, waar de blessuregevoelige Engelsman eindelijk weer wekelijks aan spelen toekomt. Wilshere kan door zijn tot 2017 lopende contract aan het eind van het seizoen transfervrij vertrekken bij The Gunners, maar niet als het aan manager Arsène Wenger ligt. 'Er staan contractbesprekingen gepland rond Nieuwsjaarsdag', aldus Wenger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.