Transferdagboek 27/11: Van Dijk, Payet, Lallana en Kaká

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 27/11: Van Dijk, Payet, Lallana en Kaká

Virgil van Dijk heeft zich door zijn goede prestaties bij Southampton in de kijker gespeeld bij een aantal topclubs. Onder meer Manchester City zou in de winterstop een bod voorbereiden, zo weet The Daily Star. Manager Pep Guardiola zoekt een alternatief voor Vincent Kompany, die al tijden op de sukkel is met blessures. Om de nek van Van Dijk zou een prijskaartje van liefst dertig miljoen pond (35 miljoen euro) hangen. Het contract van de 25-jarige Nederlander met Southampton loopt in 2022 pas af.

Kunt u zich een Transferdagboek voorstellen zonder een gerucht over Manchester United? Nee toch? Zondagochtend meldden Engelse tabloids dat José Mourinho zijn oog heeft laten vallen op Dimitri Payet. De EK-uitblinker besloot afgelopen zomer nog West Ham United trouw te blijven, maar is naar verluidt teleurgesteld door de matige prestaties dit seizoen. The Hammers zijn volgens The Daily Mirror alleen bereid mee te werken aan een transfer als een club 35 miljoen pond (41 miljoen euro) overmaakt.

Kaká heeft nu al aangekondigd dat hij eind 2017 zal vertrekken bij Orlando City. De 34-jarige Braziliaanse spelmaker heeft nog niet helder voor ogen wat hij gaat doen. 'Als ik terugkeer naar Brazilië, dan is het naar São Paulo. Ik kijk niet naar riante aanbiedingen van andere clubs. Het moet wel zin hebben. Je kijkt niet de hele dag naar je bankrekening', zegt de middenvelder in Braziliaanse media. Kaká verruilde in 2003 São Paulo voor AC Milan, waarmee hij grote successen vierde. De technicus was in 2007 de laatste Gouden Bal-winnaar voordat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de trofee begonnen te verdelen. In 2014 keerde hij als huurling al eens terug bij São Paulo.

Kaká neemt eind 2017 afscheid van Orlando City.
Kaká neemt eind 2017 afscheid van Orlando City.

Paris Saint-Germain zet de zoektocht in naar een speler die zich vanaf 2017 moet ontfermen over de erfenis van Thiago Motta. Eerder deze week kondigde de 34-jarige middenvelder aan dat hij zijn aflopende verbintenis niet zal verlengen. 'Hij heeft dat zelf besloten. Dat moeten we accepteren', zegt Kluivert in Le Journal du Dimanche. 'We zijn al bezig met zijn opvolging.' Volgens Franse media bestaat de kans dat PSG in de winterstop al een middenvelder aantrekt, die dan eerst zes maanden kan acclimatiseren.

Of Adam Lallana de 'nieuwe Motta' moet worden is de vraag, maar de middenvelder van Liverpool wordt in elk geval wel in verband gebracht met de Franse topclub. PSG zou een bedrag van veertig miljoen pond (47 miljoen euro) hebben gereserveerd voor de 28-jarige international, die 200.000 pond (234.000 euro) per week zou kunnen verdienen in Parijs. Ook bij een dergelijk bod is Liverpool er niet happig op Lallana te laten gaan. De oud-speler van Southampton is immers een belangrijke pion in het team van Jürgen Klopp.

Omdat het Fiorentina-bestuur er ernstig rekening mee houdt dat Paulo Sousa zijn in 2017 expirerende contract niet zal verlengen, is het bezig verschillende trainers te benaderen. Een van de gepolste coaches zou Michel Preud'homme zijn. Volgens La Nazione is de huidige oefenmeester van Club Brugge enkele weken geleden al gepolst door Fiorentina. De 57-jarige Belg werkte als speler en trainer nog nooit in een van de vier grote competities (Italië, Spanje, Duitsland en Engeland).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.