Transferdagboek 01/12: Kenedy, Wilson, Srna en Hart

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 01/12: Kenedy, Wilson, Srna en Hart

Voormalig PSV-doelwit Kenedy is weer op de markt. De Braziliaanse flankspeler die afgelopen zomer nog in beeld was bij de Eindhovenaren is teruggekeerd naar Chelsea, zo lijkt Cesc Fàbregas te hebben bevestigd op zijn Instagram-account. Hij deelde een filmpje met zijn Braziliaanse collega in Chelsea-kleding. Volgens Engelse media is er inmiddels een einde gekomen aan de huurperiode van Kenedy bij Watford, waar hij officieel tot het einde van het seizoen zou verblijven. De linkspoot die over de volledige linkerflank uit de voeten kan, kwam amper aan de bak bij de Premier League-club. Bij Watford viel Kenedy in de competitie slechts een keer een kwartier in. Wellicht dat er voor hem plaats is in het 3-4-3-systeem van Chelsea-manager Antonio Conte.

West Ham United snakt naar een scorende spits. Manager Slaven Bilic heeft met Ashley Fletcher, Diafra Sakho, Simone Zaza, Jonathan Calleri en Andy Carroll liefst vijf centrumaanvallers in zijn selectie, maar niemand van de spitsen scoorde dit seizoen vaker dan één keer. Callum Wilson moet voor de verlossing zorgen, al mag het prijskaartje er zijn. The Guardian meldt dat The Hammers op het punt staan een bod van een slordige dertig miljoen euro uit te brengen op de frontman van AFC Bournemouth. Wilson scoorde dit seizoen vier keer in de Premier League.

Luis Enrique zit in de maag met de rechtsbackpositie. Aleix Vidal is voor de Barcelona-trainer geen serieuze optie meer voor de lange termijn na een aanvaring en Sergi Roberto presteert in de laatste weken behoorlijk wisselvallig. Waar eerder Glen Johnson werd genoemd als potentiële versterking, lijkt nu Darijo Srna de belangrijkste kandidaat. AS en El Mundo Deportivo schrijven nu dat de Catalanen in januari de 34-jarige Kroaat al naar Camp Nou willen halen. Het contract van de vleugelverdediger bij Shakhtar Donetsk loopt komende zomer af, dus een transfersom is vermoedelijk geen onoverkomelijk struikelblok.

Ronald Koeman krijgt op Goodison Park een volgende ruwe diamant die hij bij moet slijpen. De naam van Ademola Lookman prijkt volgens ESPN bovenaan de lijstjes van de Everton-scout. De negentienjarige Engelsman maakt dit seizoen in de League One indruk bij Charlton Athletic, de club waar de jeugdinternational  zijn profloopbaan begon. Lookman kan zowel uit de voeten als linksbuiten, schaduwspits en centrumspits.

Moussa Sissoko is ook zo'n speler die op meerdere posities uit de voeten kan, maar de Fransman zit vooralsnog voornamelijk op de bank bij Tottenham Hotspur. Dat terwijl de Londenaren na het EK nog 35 miljoen euro op tafel legden voor een van de Franse uitblinkers tijdens het eindtoernooi.  Internazionale en Juventus willen de 27-jarige rechtermiddenvelder maar wat graag verlossen van zijn reserverol, zo weet Corrierre dello Sport. De Serie A-giganten willen in de komende transferperiode al in actie komen om Sissoko naar Italië te halen.

Moussa Sissoko begon bij Tottenham Hotspur nog maar vier keer in de basis in de Premier League.
Moussa Sissoko begon bij Tottenham Hotspur nog maar vier keer in de basis in de Premier League.

Joe Hart heeft in een interview met Sky Sports laten weten dat zijn toekomst waarschijnlijk niet in het Etihad Stadium ligt. De 29-jarige sluitpost, die momenteel door Manchester City is uitgeleend aan Torino, acht de kans op speeltijd klein zolang Pep Guardiola de scepter zwaait in Manchester. Momenteel is Hart basisspeler bij Torino, dat het momenteel uitstekend doet met een zesde plaats in de Serie A. De Engelsman heeft nog een contract tot de zomer van 2019 met Manchester City.

Hoewel Petr Cech (34) nog niet versleten is, kijkt Arsenal al rond voor een mogelijke opvolger. Het oog van The Gunners is gevallen op Atlético Madrid-doelman Jan Oblak, meldt The Daily Mirror. De Madrileense club wil in eerste instantie niet luisteren naar aanbiedingen op zijn sluitpost, wat betekent dat Arsenal de gelimiteerde transfersom van honderd miljoen euro moet betalen. De kans dat de zuinige Arsène Wenger zoveel geld gaat spenderen, is nihil.

Real Madrid-speler Mariano heeft over interesse van clubs niets te klagen. De 23-jarige aanvaller, die woensdagavond nog driemaal trefzeker was in de bekerwedstrijd tegen Cultural Leonesa, zou in de belangstelling staan van zes La Liga-clubs. Volgens AS heeft de Dominicaan de aandacht gewekt van Valencia, Sevilla, Málaga, Deportivo La Coruña, Leganés en Alavés. Vanwege hevige concurrentie voor de spitspositie in de vorm van Álvaro Morata en Karim Benzema, lijkt een verhuurperiode het meest voor de hand te liggen.

Southampton-trainer Claude Puel heeft donderdagmiddag tijdens een persconferentie in aanloop naar het uitduel met Crystal Palace gereageerd op de vermeende interesse van Liverpool in Virgil van Dijk. Volgens de Fransman zijn dit louter speculaties. The Sun meldde donderdagochtend nog dat de 25-jarige verdediger van Southampton in beeld zou zijn bij The Reds. De Bredanaar heeft bij Southampton nog een contract dat doorloopt tot medio 2022.

De winterse transferperiode is voor clubs altijd een handig moment om 'oneffenheden' in de selectie weg te werken. Leicester City wil zich per se versterken in verdedigend opzicht en heeft daarbij volgens The Daily Telegraph zijn oog laten vallen op Wilfred Ndidi. De pas negentienjarige Nigeriaan maakt dit seizoen indruk in de defensie van Racing Genk. De Belgische club wil Ndidi graag behouden, maar Leicester City is bereid die standvastige houding te testen met een bod van achttien miljoen euro.

Liverpool aast juist op een extra aanvaller nu The Reds nog altijd kans maken om zich na 27 jaar weer eens tot landskampioen te kronen. Manager Jürgen Klopp is uitermate gecharmeerd van Moussa Dembélé, die al het hele seizoen het mooie weer maakt bij Celtic. De twintigjarige Franse aanvaller verdedigt pas sinds afgelopen zomer de clubkleuren van de Europa Cup 1-winnaar van 1967. Of de Celtic-fans nog lang van hem kunnen genieten is sterk de vraag nu Liverpool volgens de Glasgow Live een bod van 25 miljoen euro voorbereidt.

Natuurlijk neemt het aantal 'wilde geruchten' ook toe naarmate de transfermaand dichterbij komt. Manchester United is naar verluidt in de race voor Neymar, die zich niet helemaal gelukkig zou voelen bij Barcelona. Een twintiger die jaarlijks voor 25 doelpunten zorgt heeft manager José Mourinho momenteel niet tot zijn beschikking. Neymars verbintenis in Camp Nou loopt pas in 2021 af, waardoor United zeer diep in de buidel zal moeten tasten. Hoe diep? The Daily Record bericht dat Barcelona zonder blikken of blozen 210 miljoen euro zal eisen.

Zal Neymar alle wereldrecords verbeteren met een transfer naar Manchester United?
Zal Neymar alle wereldrecords verbeteren met een transfer naar Manchester United?

Misschien kan Manchester United de oorlogskas spekken door Anthony Martial van de hand te doen. Onder Mourinho lijkt de ontwikkeling van de Franse aanvaller te stagneren, zijn glansoptreden tegen West Ham United van woensdag in de kwartfinales van de strijd om de League Cup ten spijt. Volgens The Sun wil Paris Saint-Germain een poging wagen Martial aan te trekken. De Franse topclub zoekt nog steeds een nieuw boegbeeld na het afscheid van Zlatan Ibrahimovic.

Duitse kranten pakken donderdag uit met het nieuws dat Pep Guardiola koste wat kost Julian Weigl naar Manchester City wil halen. De 21-jarige middenvelder van Borussia Dortmund haalt al het hele seizoen een hoog niveau en dat is niet alleen Guardiola opgevallen. Bild stelt dat ook AC Milan, Real Madrid en Barcelona zich willen versterken met Weigl, die nog tot halverwege 2019 onder contract staat bij Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.