Transferdagboek 03/12: Payet, Lindelöf en Valencia

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 03/12: Payet, Lindelöf en Valencia

West Ham United-fans zijn er inmiddels aan gewend geraakt dat hun sterspeler Dimitri Payet in verband wordt gebracht met een overgang. Naarmate de opening van de winterse transfermarkt dichterbij komt, neemt het aantal geruchten toe. Zaterdag bericht The Sun dat Arsenal een serieuze poging wil wagen om de 29-jarige Fransman over te nemen van de stadgenoot. Manager Arsène Wenger moet dan wel minimaal veertig miljoen euro ophoesten, want voor een lager bedrag doet West Ham geen zaken.

Manchester United wil zich volgens The Daily Mirror koste wat kost versterken met een verdediger in de winterstop. Er zouden inmiddels al embryonale besprekingen zijn gevoerd met Benfica over een transfer van Victor Lindelöf. De 22-jarige Zweed is al het hele seizoen een van de steunpilaren bij de Portugese topclub. Vandaar dat Benfica hoog in de boom gaat zitten: United zou zestig miljoen euro moeten bieden om Lindelöf in te lijven.

Hoewel Valencia bezig is aan een horrorseizoen en degradatie niet uit te sluiten valt, lijkt de club uit de sinaasappelstad geen aankopen te doen in januari. Trainer Cesare Prandelli meldde zaterdag tijdens een persconferentie dat hij van eigenaar Peter Lim te horen heeft gekregen dat Valencia binnen de lijntjes van Financial Fair Play wil kleuren en dus geen risico's kan nemen op de markt.

Memphis Depay komt bij Manchester United amper aan spelen toe, maar hoeft met het oog op de winterse transfermarkt niet te wanhopen. Eerder werd al bekend dat Spartak Moskou de vleugelspeler met belangstelling volgt, nu meldt Il Corriere dello Sport dat AS Roma de ex-PSV'er graag naar Italië wil halen. De Italianen azen in eerste instantie op een transfer op huurbasis.

Een speler die van Italië naar Engeland zou kunnen verhuizen is Kalidou Koulibaly. De beresterke mandekker van Napoli wordt door media uit beide landen in verband gebracht met een transfer naar het Chelsea van Antonio Conte. The Blues zouden bereid zijn zestig miljoen euro neer te tellen voor de centrale verdediger.

Als Napoli daadwerkelijk op zoek moet naar een nieuwe centrumverdediger, is Mamadou Sakho van Liverpool mogelijk een optie. Trainer Jürgen Klopp heeft nogmaals laten weten dat de Fransman onder hem nergens meer op hoeft te rekenen. 'Hij behoort niet tot mijn selectie. Dat weet iedereen. Ik heb geen plannen met hem, maar dat wist iedereen eigenlijk al voordat ik dit zei.' Sakho kwam dit seizoen nog geen enkele keer in actie voor Liverpool, waar hij al in de zomer uit de selectie werd geplaatst vanwege disciplinaire redenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.