Istanbul onder hoogspanning: Galatasaray kan titel grijpen tegen Fenerbahçe

Reacties

Galatasaray moet nog een week wachten op de landstitel. Daar zal niemand in het Europese deel van Istanbul om malen, want dat betekent dat de koploper van de Süper Lig zich uitgerekend thuis tegen Fenerbahçe tot kampioen kan kronen.

Istanbul onder hoogspanning: Galatasaray kan titel grijpen tegen Fenerbahçe
Fatih Karagümrük
Fatih Karagümrük
2 - 3
Galatasaray
Galatasaray

Galatasaray kon de landstitel zondag al veiligstellen. Dan moest het zelf winnen op bezoek bij Fatih Karagümrük en hopen op puntenverlies van Fenerbahçe. Dat eerste bleek minder eenvoudig dan gedacht. Tien minuten voor rust zette Ryan Mendes de thuisploeg verrassend op voorsprong. Dat was van korte duur.

Op aangeven van Dries Mertens trok Baris Yilmaz de stand nog voor rust gelijk. Galatasaray, met ook Hakim Ziyech en Derrick Köhn (ex-Willem II) in de basis, was de betere ploeg en ging op jacht naar de tweede treffer. Die zou twintig minuten voor tijd vallen. Dit keer waren de rollen omgedraaid. De assist kwam op naam van Yilmaz, Mertens rondde af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kutlu kroont zich tot matchwinner
Daarmee leek het duel gespeeld, maar Fatih Karagümrük knokte zich terug. Marcão (niet te verwarren met de ex-speler van Galatasaray) zorgde in de 83ste minuut voor de gelijkmaker. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd sloegen de bezoekers alsnog toe. Met een bekeken schuiver zorgde Berkan Kutlu alsnog voor de overwinning. 

Fenerbahçe
Fenerbahçe
3 - 0
Kayserispor
Kayserispor

Fenerbahçe zou het laatste sprankje hoop op de titel niet verspelen. Dusan Tadic, Ferdi Kadioglu, Jayden Oosterwolde en Sebastian Szymanski begonnen in de basis bij de runner-up van de Süper Lig, die geen moeite had met Kayserispor. Door doelpunten van Michy Batshuayi en Alexander Djiku was de spanning nog voor rust uit de wedstrijd. Caglar Söyüncü zorgde na een uur voor het slotstuk. 

Daar hadden de bezoekers niet meer van terug. Daarmee hield Fenerbahçe de kans op het kampioenschap intact. Zondag staat een cruciaal duel op het programma, want dan gaat Fener op bezoek in het Ali Sami Yen Stadion van Galatasaray. Lukt het Galatasaray om een nederlaag af te wenden, dan mag het zich kampioen noemen.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2023/2024

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Galatasaray
37
32
3
2
89-25
+64
99
2
Fenerbahçe
37
30
6
1
93-31
+62
96
* Actueel tot en met 22 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.