Transferdagboek 02/12: Carvalho, Draxler en Casteels

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 02/12: Carvalho, Draxler en Casteels

Voor William Carvalho lonkt een toptransfer naar de Premier League. De verdedigende middenvelder heeft zich in de kijker gespeeld van Manchester City, zo schrijft The Daily Mail. Pep Guardiola ziet in de 24-jarige Portugees de ideale balansbewaker voor zijn elftal. Carvalho maakte afgelopen zomer in Frankrijk nog indruk bij EK-winnaar Portugal.  Sporting zou echter niet openstaan voor een tussentijds vertrek van de sterkhouder.

VfL Wolfsburg zou op zijn beurt wel bereid zijn mee te werken aan een afscheid van Julian Draxler. In ieder geval overwegen ze in de Volkswagen-stad nu wel instemmen bij een passend aanbod, zo heeft Bild vernomen. Afgelopen zomer hield Wolfsburg, tegen de zin van Draxler in, de poot stijf. Toen waren Arsenal en Paris Saint-Germain in de markt voor de Duitse international.

Wolfsburg staat in ieder geval niet te trappelen Koen Casteels (24) te laten gaan. De Belgische doelman, die na de trainerswissel bij Die Wölfe op het tweede plan is geraakt, staat volgens Kicker in de belangstelling van zijn oude club Werder Bremen. Een negatief advies over een winterse verhuizing zou een streep zijn door de rekening van Casteels. 'We zullen een oplossing moeten vinden als de situatie niet veranderd is', zei zaakwaarnemer Didier Frenay in Bild.

Real Madrid-fans mogen nog altijd hopen op een terugkeer van Arsenal-vedette Mesut Özil. De 28-jarige Arsenal-vedette zegt in een interview met de Spaanse krant Marca een transfer naar zijn vorige werkgever zeker niet uit te sluiten. 'Terugkeren naar Real Madrid? Je weet het nooit', kopt de Spaanse krant de woorden van  de Duitser, die graag eens wil werken onder de huidige Real Madrid-trainer Zinedine Zidane. 'Hij was mijn idool. Als kind wilde ik op het veld altijd als hem zijn.' Özil heeft bij Arsenal nog een contract tot de zomer van 2018.

Liverpool is niet van plan om Daniel Sturridge tijdens de winterse transferperiode van de hand te doen. De 27-jarige aanvaller heeft dit seizoen geen basisplaats bij The Reds. West Ham United zou interesse hebben getoond, maar Liverpool-manager Jürgen Klopp wil de oud-speler van onder meer Chelsea en Manchester City niet laten gaan. 'Het leuke is dat jullie verhalen verzinnen die geen verhalen zijn. We zijn helemaal niet van plan om iemand van het eerste team te verkopen. Dat zou onlogisch zijn', zei Klopp op een persconferentie in aanloop naar het uitduel met Bournemouth van zondag. De Duitse coach moet het de komende tijd ook al doen zonder de aanvallend ingestelde spelers Sadio Mané, Philippe Coutinho en Danny Ings.

Er gaat geen dag voorbij of Virgil van Dijk wordt in verband gebracht met een kapitaalkrachtige club. Vrijdag meldt The Daily Mail dat Manchester City in de markt is voor de 25-jarige verdediger van Southampton. Vanwege de bijna chronische afwezigheid van Vincent Kompany wil manager Pep Guardiola per se op korte termijn een sterkhouder voor zijn defensie aantrekken. Eerder deze week maakten Engelse media al gewag van belangstelling van Everton en Liverpool voor Van Dijk, wiens contract met Southampton nog loopt tot medio 2022.

Van Dijk wordt ook op de voet gevolgd door Manchester United, zo weet The Sun. De Oranje-international is slechts een van de vele spelers op het verlanglijstje van de Engelse recordkampioen. Manager José Mourinho heeft van de clubleiding naar verluidt groen licht gekregen om een aantal spelers te kopen. De prioriteit ligt bij het versterken van de verdediging omdat Eric Bailly met een blessure kampt en Luke Shaw er nog niet in is geslaagd Mourinho te overtuigen.

Everton probeert zich volgende maand te versterken met een doelman, weet Liverpool Echo. Het is de bedoeling van manager Ronald Koeman dat Maarten Stekelenburg te maken krijgt met een geduchte concurrent. De Nederlander is vooral gecharmeerd van Fraser Forster, die hij in 2014 naar zijn toenmalige club Southampton haalde. De kans is echter nihil, nul dat The Saints mee willen werken aan een tussentijds vertrek van de Engelsman. Vandaar dat Everton een heuse shortlist heeft opgesteld, waarbij het nog niet bekend is wie daar allemaal op staan.

Wordt Fraser Forster een concurrent van Maarten Stekelenburg bij Everton?
Wordt Fraser Forster een concurrent van Maarten Stekelenburg bij Everton?

Koeman zou niet alleen met een nieuwe doelman bezig zijn. Volgens The Sun onderneemt de Nederlander ook een poging om Davinson Sánchez over te nemen van Ajax. De Colombiaanse verdediger, die pas bezig is aan zijn eerste seizoen in Amsterdam, wordt echter ook begeerd door Barcelona, waarnaar zijn voorkeur zou uitgaan. Ajax kan in elk geval de hoofdprijs vragen, aangezien Sánchez' verbintenis pas in 2021 afloopt.

In Duitse kranten is vrijdag veel aandacht voor een mogelijke exodus komende zomer bij het sterk presterende 1899 Hoffenheim. Het is al langer bekend dat verdediger Niklas Süle (21) flirt met een overgang naar een Europese topclub, maar ook de toekomst van Sebastian Rudy, Jeremy Toljan en Nadiem Amiri lijkt niet bij de Bundesliga-club te liggen. Vooral Rudy is op weg naar de uitgang. De 26-jarige middenvelder heeft een aflopend contract en voerde volgens verschillende media reeks gesprekken met AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.