Transferdagboek 04/12: Fàbregas, Aubameyang en Van Dijk

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 04/12: Fàbregas, Aubameyang en Van Dijk

Arsenal zou achter de schermen bezig zijn met een heuse transfercoup. Volgens The Daily Express onderneemt Arsène Wenger deze winter of in de zomer van 2017 een poging om Cesc Fàbregas terug te halen. Door de afwezigheid van Nemanja Matic mocht de Spanjaard zaterdag tegen Manchester City weer eens zijn opwachting maken bij Chelsea, maar in de duels daarvoor moest Fàbregas met een reserverol genoegen nemen. Wenger zou de Spanjaard als ideale vervanger van de geblesseerde Santi Cazorla zien.

Zo'n beetje elke titelkandidaat in Engeland dingt naar de hand van Virgil van Dijk. Als we de berichtgeving in The Daily Mirror mogen geloven, is een overgang bijna onvermijdelijk omdat de Southampton-verdediger in zijn contract een clausule heeft staan die voorziet in een gelimiteerde afkoopsom van dertig miljoen euro. Een bedrag waar de clubs die het zien zitten in Van Dijk (onder veel meer Manchester United en Manchester City) niet warm of koud van worden.

Manchester City maakt ook deel uit van het rijtje gefortuneerde clubs dat een poging wil wagen Pierre-Emerick Aubameyang over te nemen van Borussia Dortmund. De uiterst productieve aanvaller sluit zelf een transfer in elk geval niet uit. 'Ik weet niet of ik hier zal blijven', tekenen Duitse media op uit de mond van Aubameyang. 'Momenteel denk ik alleen aan het presteren met Dortmund.' Ook Real Madrid en Arsenal worden vaak gelinkt aan de razendsnelle spits, die in elk geval niet in de winterstop al zal verkassen. 'Ik denk nu al aan de tweede seizoenshelft, we willen het beter doen dan vorig jaar.'

Pierre-Emerick Aubameyang gooide met enkele uitspraken olie op het 'transfervuur'.
Pierre-Emerick Aubameyang gooide met enkele uitspraken olie op het 'transfervuur'.

Ronald Koeman is van plan om in januari zijn buidel te trekken. De manager van Everton zoekt naar aanvallende versterking en denkt daarbij aan Wayne Rooney. De 31-jarige speler van Manchester United brak op zestienjarige leeftijd door bij de club uit Liverpool en staat volgens The Sunday Express nu voor een terugkeer. Onder manager José Mourinho kan Rooney niet altijd rekenen op een basisplaats. Koeman hoopt daarvan te kunnen profiteren en de aanvaller in januari te kunnen huren of kopen.

Ook een andere aanvaller zou The Red Devils de rug kunnen toekeren. Waar eerder al Paris Saint-Germain werd gelinkt aan Anthony Martial, hebben volgens The Sun nu ook Real Madrid en Barcelona interesse in de Fransman. De aanvaller van Manchester United lijkt onder Mourinho stil te staan in zijn ontwikkeling en kan mogelijk heel wat geld in het laatje brengen. De twintigjarige Martial kwam vorig jaar zomer nog voor ongeveer vijftig miljoen euro over van AS Monaco en tekende voor vier seizoenen bij United. Barcelona en Real Madrid schijnen zestig miljoen pond (ruim zeventig miljoen euro) voor hem over te hebben. De Madrilenen zouden James Rodríguez in de deal willen betrekken. De Colombiaan kan onder trainer Zinedine Zidane niet op veel speeltijd rekenen.

Giovanni Simeone weet het haast wel zeker; op een dag zal zijn vader Diego Simeone trainer zijn van Internazionale. 'Ik denk dat hij ooit bij Inter zal tekenen', zegt Giovanni Simeone, aanvaller van Genoa, in gesprek met de Spaanse radiozender Onda Cero. 'Dat is in ieder geval wat ik hoop.' Zijn vader liet onlangs zijn contract bij Atlético Madrid inkorten en ligt daar nu nog tot 2018 vast. De Argentijn droeg van 1997 tot medio 1999 het shirt van Inter. Simeone liet al eens weten zelf in de toekomst ook wel aan de slag te willen bij de Nerazzurri. Zijn 21-jarige zoon baarde onlangs opzien door twee keer te scoren tegen Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.