Transferdagboek 01/01: Mata, Lavezzi, Amrabat en Dæhli

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 01/01: Mata, Lavezzi, Amrabat en Dæhli

Mata was woensdag niet gediend van zijn wissel in het duel met Southampton. Het wegwerpgebaar bracht speculaties op gang over een vertrek van de Spanjaard. Chelsea-manager José Mourinho weigerde dat uit te sluiten. 'Ik wil hem houden, ik wil niet dat hij weggaat. Dat is mijn mening en mijn wens maar mijn deur staat open. Dus als een speler wil praten, dan wachten we op hem.'

Ezequiel Lavezzi heeft zijn uitspraken over zijn wens terug te keren naar Italië genuanceerd. Internazionale, AC Milan en Napoli hoeven zich niet te melden bij de Argentijnse aanvaller, die ook op de belangstelling van Arsenbal en Tottenham Hotspur zou kunnen rekenen. 'Het is mooi dat grote clubs als Inter interesse tonen', zei Lavezzi. 'Maar ik blijf bij Paris Saint-Germain. Ik ben betrokken bij een project en wil dat niet verlaten.'

Nordin Amrabat zou al tot een akkoord zijn gekomen met Ajax over een verhuizing naar Amsterdam. Alleen de vraag was of het om een tijdelijke danwel een definitieve transfer gaat van de Galatasaray-aanvaller, zo meldden Turkse media.

De Marokkaanse aanvaller, die in Turkije weinig aan spelen toekomt door het maximum aantal op te stellen buitenlanders, laat Voetbal International weten dat de speculaties nergens op gebaseerd zijn. Kortom, het is onzin dat de voormalig PSV-aanvaller al rond is met Ajax.  

De omstreden voorzitter Vincent Tan heeft naar verluidt zaken kunnen doen met Ole Gunnar Solskjær als nieuwe manager. De Noorse oud-international, die bij Molde FK naam maakt als trainer, heeft ook direct een eerste aanwinst op de korrel voor de Premier League-club uit Wales; Mats Møller Dæhli.

De achttienjarige middenvelder, in Noorwegen gekozen tot Talent van het Jaar, moet bij Cardiff de kans krijgen zich te manifesteren in de Premier League. Bij Manchester United is hij namelijk (nog) niet doorgedrongen tot de hoofdmacht, hetgeen hem eerder noopte tot een terugkeer naar Noorwegen en Molde. Inderdaad de club van Solskjær.

Besiktas roert zich op de transfermarkt. Naast Ronaldinho heeft de Turkse topclub in Manchester een interessante optie gespot om de selectie te versterken. Joleon Lescott is echter allesbehalve van plan naar Besiktas te verhuizen. De verdediger van Manchester City wil namelijk in de Premier League actief blijven.

Georgios Samaras daarentegen staat wel open voor een nieuwe bestemming. De Griekse aanvaller was al in verband gebracht met Lazio, maar meer clubs hebben een oogje laten vallen op de aanvoerder van Celtic.

Hull City bereidt naar verluidt een bod voor van ruim één miljoen euro voor de voormalig SC Heerenveen-spits. Maar ook vanuit Spanje is er interesse voor Samaras, die met een transfer naar Atlético Madrid een stap omhoog zet. En dat is wat hij voor ogen heeft. De Griek staat voor een vertrek, omdat hij geen trek heeft zijn aflopende contract te verlengen.

Het gaat niet lang meer duren voordat er een einde komt aan de mistige toekomst van Robert Lewandowski. Althans, de Poolse spits van Borussia Dortmund gaat op 2 januari tekenen bij Bayern München. Dat stelt Mateusz Borek, die voor het Poolse tv-programma Cafe Futbol de spits sprak.

Leandowski hield tijdens de uitzending nog in het midden waar zijn toekomst ligt. 'Ik weet het nog niet, Real Madrid of Bayern München. Maar op dit moment ben ik nog speler van Borussia Dortmund.'

Borek heeft schijnbaar rond de uitzending meer gehoord uit de mond van Lewandowski, die afgelopen zomer de hoofdpersoon was in een transfersoap. 'Op 2 januari gaat hij voor vier of vijf jaar tekenen bij Bayern. Hij heeft zich gecommitteerd aan Bayern, hoewel Real Madrid meerdere keren de aanbieding heeft verbeterd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen