Transferdagboek 12/12: Guarín, De Bruyne, Forlán en Milito

Op 1 januari 2014 gaat de spelersmarkt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 12/12: Guarín, De Bruyne, Forlán en Milito

De clubs staan in de rij voor Fredy Guarín (27) van Internazionale. De Colombiaanse aanvallende middenvelder, die bekendstaat om zijn keiharde schoten, werd eerder al gelinkt aan Barcelona. Het blijft echter niet bij de interesse van Barça, want ook Manchester United en Tottenham Hotspur zouden naar zijn diensten hengelen. Bij Tottenham zou Guarín worden herenigd met André Villas-Boas, onder wie hij bij FC Porto zijn doorbraak beleefde en de treble won in 2011 (landstitel, nationale beker en Europa League). De belangstelling van United is echter het meest concreet. Volgens Italiaanse media zaten delegaties van Inter en The Red Devils deze week al samen rond de tafel om de transfer te bespreken.

Kevin De Bruyne (22) is het voornaamste slachtoffer van de enorme concurrentiestrijd voor de posities achter de spits bij Chelsea. Er is volop interesse in de 22-jarige Belg en daarom gaat zijn zaakwaarnemer met de clubleiding in conclaaf om de mogelijkheden tot een transfer te bespreken. 'Ik vlieg binnenkort naar Londen om over de stand van zaken te overleggen. Als hij mag vertrekken, zal ik daar diverse clubs over informeren', aldus makelaar Patrick De Koster. De Bruyne, die vorig seizoen door Chelsea werd verhuurd aan Werder Bremen, wordt gelinkt aan Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Schalke 04 en VfL Wolfsburg.

Vanwege aanhoudend blessureleed bij Andy Carroll zit West Ham United al het hele seizoen dun in zijn spitsen. De club uit Oost-Londen is ontevreden over de alternatieven die het nu in de voorhoede beschikbaar heeft en wil in januari een aanvallend zwaargewicht aan zijn selectie toevoegen.

Manager Sam Allardyce heeft zijn zinnen gezet op een gelouterde spits die heeft bewezen doelpunten te kunnen maken op het hoogste niveau. Omdat Carroll op termijn nog altijd de beoogde eerste spits is, moet die winterse aanwinst op huurbasis naar West Ham komen. The Hammers hebben een shortlist opgesteld met daarop de namen Diego Milito (34, Internazionale, foto rechts), Diego Forlán (34, Internacional) en Obafemi Martins (29, Seattle Sounders).

De Italiaanse topclubs AS Roma en Internazionale zijn in een strijd verwikkeld om Sebastian Jung (foto onder), de rechtsback van Eintracht Frankfurt. De Milanezen deden naar verluidt al een bod op de 23-jarige verdediger, maar Eintracht wees het voorstel van een geldbedrag plus de diensten van de overbodige Inter-middenvelder Gaby Mudingayi resoluut af. De Duitse middenmoter heeft zijn zinnen gezet op een transfersom van ongeveer acht miljoen euro.

Sinds de komst van manager David Moyes, afgelopen zomer, is de onrust bij Manchester United in diverse opzichten toegenomen. Niet alleen door de slechte prestaties, maar ook doordat Moyes het niet ziet zitten in enkele door zijn voorvanger Sir Alex Ferguson gehaalde spelers.

Eerder verschenen al onbevestigde geruchten dat Robin van Persie het niet naar zijn zin heeft door bijvoorbeeld de andere trainingsmethoden van Moyes, maar ook doordat de voormalige Everton-manager Wayne Rooney belangrijker heeft gemaakt ten koste van de Oranje-international. Volgens de krant Manchester Evening News is Shinji Kagawa echter het voornaamste slachtoffer van de pogingen van Moyes de 28-jarige Engelse international voor zich te winnen.

Kagawa speelde dit seizoen voornamelijk als linkermiddenvelder, terwijl hij zijn transfer naar United verdiende als nummer 10 van Borussia Dortmund. Door de blessure van Van Persie kreeg de 24-jarige Japanner op Old Trafford een kans in die rol, in de rug van Rooney. In die duels heeft hij Moyes evenwel niet kunnen overtuigen van zijn klasse, waardoor nu de uitgang dreigt. Een terugkeer naar Dortmund wordt genoemd als meest voor de hand liggende switch.

Door de centrale rol van Wayne Rooney zou er op Old Trafford niet langer plaats zijn voor Shinji Kagawa.
Door de centrale rol van Wayne Rooney zou er op Old Trafford niet langer plaats zijn voor Shinji Kagawa.

Kagawa zou niet langer in de plannen voorkomen van Moyes, omdat de Schot met het geld voor de Japanner een aanvallende middenvelder kan aantrekken die hem wél kan bekoren. Na de publiekelijke afzegging van Wesley Sneijder zou de vijftigjarige Moyes zijn vizier nu hebben gericht op Koke. De 21-jarige Spanjaard laat bij Atlético Madrid wekelijks zien over een fluwelen rechtervoet te beschikken. Woensdagavond zat Moyes op de tribunes van Estádio Vicente Calderón om de vijfvoudige international tegen FC Porto met eigen ogen aan het werk te zien.

Mocht Koke daadwerkelijk naar Old Trafford vertrekken, dan lijkt dat weer een vrijgeleide voor de komst van Erik Lamela naar Atlético Madrid. De Argentijnse vleugelflitser was afgelopen zomer samen met Roberto Soldado (dertig miljoen euro) nog de duurste aankoop van Tottenham Hotspur, maar heeft dat bedrag tot nu toe niet kunnen waarmaken. Manager André Villas-Boas zou hem volgens Engelse en Spaanse media daarom willen verhuren, om de Argentijn zijn vorm en productie (vijftien goals) van vorig seizoen bij AS Roma te laten hervinden.

Tot slot zou ook Juventus komende winter weer de transfermarkt op willen gaan. Nadat het afgelopen zomer spits Fernando Llorente al transfervrij had overgenomen van Athletic de Bilbao, zou het volgens de Turijnse krant Tuttosport nu Iker Muniain willen weghalen uit Baskenland. Of het van een hereniging van het duo komt, valt te betwijfelen, want de twintigjarige dribbelaar heeft nog een contract tot medio 2015 met daarin een afkoopsom van circa veertig miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen