Transferdagboek 09/12: Suarez, Morata, Salah en Agüero

Op 1 januari 2014 gaat de spelersmarkt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 09/12: Suarez, Morata, Salah en Agüero

Clubs die deze winter een poging wagen om Luis Suarez te strikken zullen diep in de buidel moeten tasten. De voormalige aanvaller van Ajax is bezig aan een sterk seizoen en dat zal bij de Europese elite niet onopgemerkt gebleven zijn. Zijn huidige werkgever Liverpool wil zijn contract openbreken en daarin een afkoopsom van liefst 120 miljoen euro opnemen. Deze zomer hoopte Real Madrid de Uruguayaan naar Spanje te halen. Of De Koninklijke deze winter een nieuwe poging wagen is de vraag.

Arsène Wenger hoopt in ieder geval op een vertrek van Suarez naar Real Madrid. Niet alleen om het feit dat concurrent Liverpool een goede speler verliest, maar ook vanwege Álvaro Morata. De jonge spits komt zelden in actie in het Santiago Bernabéu van Real Madrid. De manager van Arsenal ziet de 21-jarige Spanjaard graag komen naar Londen en verwacht dat Real Madrid het talent sneller van de hand zal doen als er een nieuwe spits wordt aangetrokken.

De kans is in dat geval echter groter dat Morata (foto hierboven) naar Liverpool verhuist. Mochten The Reds besluiten dat Suárez niet te houden is, dan kunnen zij in ieder geval bedingen dat de Spaans jeugdinternational de omgekeerde weg bewandelt.

Ook Manchester United wil zich tijdens de winterstop versterken. Onder leiding van manager David Moyes zijn The Red Devils bezig met een zeer teleurstellend seizoen met de negende plaats na vijftien speelronden. FC Basel lijkt een van de clubs waar United wil gaan shoppen. De Zwitserse topclub doet het al jaren uitstekend op het hoogste niveau. Aanvaller Mohamed Salah, die eerder werd gelinkt aan Chelsea, staat samen met verdediger Fabian Schär op het lijst van Moyes. Volgens diverse media zou United ruim dertig miljoen euro over hebben voor het tweetal.

Met het oog op het WK denkt Kevin De Bruyne (foto) aan een vertrek bij Chelsea. De 22-jarige Belg breekt maar niet door in het elftal van José Mourinho en wil elders aan spelen toekomen om in beeld te blijven bij De Rode Duivels. Een aantal clubs is geïnteresseerd de middenvelder op huurbasis uit zijn lijden te verlossen. Volgens The Evening Standard gaat De Bruyne met Wolfsburg kiezen voor een terugkeer in de Bundesliga. Eerder speelde hij in Duitsland voor Werder Bremen.

FC Barcelona is op zoek naar een echte nummer negen, een spits die doelpunten maakt. Het Spaanse Sport ziet in Sergio Agüero een geschikte kandidaat. De Argentijn zorgde dit seizoen bij Manchester City al voor twaalf competitiedoelpunten (vier meer dan zijn landgenoot Messi) en moet ongeveer 45 miljoen kosten.

Reza Ghoochannejhad staat de komende maanden in de etalage. De international van Iran, die in Nederland zijn carrière begon, is een van de spelers die bij Standard Luik bij gebrek aan perspectieven mag uitkijken naar een andere club. De uitschakeling in de beker en de Europa League nopen de Waalse club tot het afslanken van de selectie.

Voor de 26-jarige Reza is een (tijdelijk) vertrek ook een uitkomst met het oog op het naderende WK. De Iraanse international kan wedstrijdritme goed gebruiken om komende zomer fit en in vorm aan de aftrap te komen in Brazilië.

Als we het toch hebben over WK-gangers die ongetwijfeld in de transfercarrousel gaan meedraaien, dan komen we uit in het gastland. Want de twijfelachtige eer die Fluminense zondag ten deel viel – de eerste Braziliaanse kampioen die degradeert in het jaar na het behalen van de titel – brengt drie internationals in een lastig parket.

Diego Cavalieri, Jean en Fred (foto) konden niet voorkomen dat Fluminense komend seizoen niet meer op het hoogste niveau acteert. Met name de aanvaller Fred zal zijn naam zien opduiken als potentiële aanwinst voor menig club. Afgelopen zomer werd hij al in verband gebracht met Manchester City.

Chelsea zal zich niet mengen in de strijd om Fred, ook al presteren de huidige aanvallers Fernando Torres, Samuel Eto'o en Demba Ba ondermaats. Het drietal heeft bij elkaar slechts vier keer doel getroffen in de Premier League. Maar volgens The Telegraph is dat teleurstellende cijfer geen aanleiding voor manager José Mourinho in de winterstop een nieuwe spits te halen. De Portugees zou namelijk verder willen werken met zijn huidige selectie.

Miroslav Klose is bezig aan zijn laatste maanden bij Lazio. De Duitse spits, die door een schouderblessure nog aan de kant staat, gaat waarschijnlijk zijn contract in Rome niet verlengen. Voor de 35-jarige international lonkt een Amerikaans avontuur. Los Angeles Galaxy heet de beoogde  bestemming te zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen