Transferdagboek 08/12: Calhanoglu, 'Mini Messi' en Neuer

Op 1 januari 2014 gaat de spelersmarkt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 08/12: Calhanoglu, 'Mini Messi' en Neuer

Arsenal heeft de naam opgebouwd spelers te ontdekken nog voordat ze zijn uitgegroeid tot een (wereld)ster. Volgens Engelse media is Hakan Calhanoglu zo’n speler die past in het beleid van de Londense club.

De negentienjarige Turkse middenvelder heeft nog een contract tot medio 2016 bij Hamburger SV, zo is Arsenal inmiddels bekend. Maar er zijn kapers op de kust voor de international. Liverpool heeft zich schijnbaar ook gemeld voor Calhanoglu.

Arsenal heeft ook bij de jacht op Ryan Gauld (foto) de nodige concurrentie. De zeventienjarige Schot, die dankzij zijn dribbels en zijn postuur als Mini Messi door het leven gaat, laat zich sowieso niet gek maken door alle interesse van de topclubs als Manchester United, Real Madrid en dus Arsenal. 

Gauld, die een prijskaartje van tien miljoen euro om zijn nek heeft hangen, denkt er zelfs aan voorlopig gewoon bij Dundee United te blijven. De dribbelaar denkt namelijk dat speeltijd bij The Terrors belangrijker is voor zijn ontwikkeling. En het geeft hem meer tijd om te bedenken waar hij het beste tot zijn recht komt. Het Engelse voetbal zou hem minder op het lijf zijn geschreven.

Zaterdag spraken we al van de wensen bij Paris Saint-Germain in de winterstop een middenvelder te halen, waarbij de pogingen Paul Pogba over te nemen van Juventus bij gebrek aan perspectieven zijn gestaakt.

De Franse middenvelder bleek al eerder een topprioriteit, onthulde gewezen technisch directeur Leonardo in Telefoot. Ook onder het bewind van de Braziliaan slaagde PSG ondanks een rijkelijk gevulde portefeuille er niet in Pogba te halen, zoals ook de pogingen Cristiano Ronaldo voor zich te winnen tevergeefs bleken.

'We hebben er ook aan gedacht Ronaldo naar Parijs te halen. Ik heb alles gedaan wat mogelijk was binnen de regels, maar het was onmogelijk hem te laten vertrekken bij Real Madrid', aldus Leonardo, die afgelopen zomer na twee jaar PSG verliet.  

Manchester City is een andere club waarvan de financiele mogelijkheden onbegrensd lijken te zijn, al is het echte imago van big spenden er een beetje af. Maar daar kan verandering in komen, als we The Express moeten geloven. Want manager Manuel Pellegrini wil een andere keeper halen, omdat hij niet gelukkig is met Joe Hart en Costel Pantilimon.

En daarbij gaat Man City voor niemand minder dan Bayern München-keeper Manuel Neuer (foto), die de bestbetaalde keeper ter wereld kan worden. Althans, zo weet de Britse krant, die denkt dat voor de Duitse international meer dan 45 miljoen euro moet worden neergelegd.

Omdat rechtsback Bakary Sagna (30) weinig aanstalten maakt tot het verlengen van zijn aflopende contract, oriënteert Arsenal zich op mogelijke vervangers voor de Franse rechtsback. Manager Arsène Wenger is in het bijzonder gecharmeerd van Seamus Coleman (25), de aanvallende vleugelverdediger van Everton. The Toffees staan echter niet welwillend tegenover een vertrek van de Ier en willen pas in onderhandeling treden bij een openingsbod van meer dan twaalf miljoen euro.

Wenger wil in januari bovendien een spits aantrekken om de druk op de schouders van Olivier Giroud iets te verlichten. De manager heeft zijn oog laten vallen op Michy Batshuayi (foto rechts), de jonge frontman van Standard Luik. Met twaalf doelpunten is de twintigjarige Batshuayi topscorer van België. Op dit moment heeft Wenger nauwelijks alternatieven voor zijn topschutter Giroud, want Lukas Podolski is geblesseerd. Nicklas Bendtner is daardoor momenteel tweede spits van The Gunners, maar Wenger is geen fan van de Deen.

Ook Internazionale zit om een aanvalsleider verlegen. Trainer Walter Mazzarri van de Nerazzurri had zijn oog laten vallen op Stevan Jovetic, die Fiorentina afgelopen zomer verruilde voor Manchester City. De Engelse club heeft echter laten weten dat de spits uit Montenegro niet te koop is. Hoewel Jovetic tot nu toe weinig in actie kwam voor The Citizens, ziet manager Manuel Pellegrini hem nog steeds als een belangrijke pion in zijn plannen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen