Transferdagboek 06/12: Matip, Cabaye, Biglia en Falcao

Op 1 januari 2014 gaat de markt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 06/12: Matip, Cabaye, Biglia en Falcao

Bij AS Monaco kijken ze niet op een euro meer of minder. In de zomer betaalden de Monegasken met 166 miljoen euro het meest aan transfers. Maar waarschijnlijk moet de beurs opnieuw worden getrokken.

Trainer Claudio Ranieri heeft zijn zinnen gezet op een verse defensieve kracht, en daarbij is het oog volgens Franse bronnen gevallen op Joel Matip. De Monegasken moeten waarschijnlijk flink diep in de buidel tasten, gezien het contract van de Kameroense centrale verdediger bij Schalke 04 dat nog tot medio 2016 loopt. Maar dat zal voorMonaco geen probleem zijn.

Paris Saint-Germain, de andere Franse big spender, zit schijnbaar evenmin stil. Aangezien Paul Pogba ondanks de rammelende geldbuidels waarschijnlijk niet verleid kan worden Juventus te verruilen voor het Parc des Princes, is de blik gericht op Yohan Cabaye.

De Franse international ligt nog tweeënhalf jaar vast bij Newcastle United. Maar hij heeft naar verluidt wel trek in een verhuizing naar Parijs, waar trainer Laurent Blanc naast het middenveld met Thiago Motta, Blaise Matuidi, Marco Verratti en Adrien Rabiot schijnbaar nog een extra optie verlangt.

Voor trainer John van den Brom is dat allemaal een fata morgana. Bij Anderlecht zijn de middelen beduidend beperkter. De geest van Lucas Biglia – afgelopen zomer vertrokken naar Lazio – waart rond in Brussel. Tot ongenoegen van de Nederlandse coach.

'Ik wil de naam Biglia niet meer horen. Biglia is het verleden, niet het heden. We moeten stoppen met die vergelijkingen. Wat de versterking betreft praat ik elke dag met manager Herman Van Holsbeeck. Daar zijn we intussen al een hele tijd mee bezig.'

Lukas Fabianski (foto links) heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Arsenal. Toen de Poolse doelman in 2007 bij The Gunners tekende stond hij te boek als een van de grootste keeperstalenten van Europa, maar bij de Londense grootmacht is hij in de vergetelheid geraakt. Na reserverollen te hebben vervuld achter Jens Lehmann en Manuel Almunia speelt hij tegenwoordig tweede viool achter zijn landgenoot Wojciech Szczesny, terwijl Arsenal ook de Italiaanse sluitpost Emiliano Viviano nog onder contract heeft staan. Uit de Bundesliga, en met name van Schalke 04, zou er belangstelling zijn voor de inmiddels 28-jarige Fabianski.

Etienne Capoué is pas een paar maanden speler van Tottenham Hotspur, maar volgens de Engelse en Italiaanse media is een vertrek van de Franse middenvelder nu al bespreekbaar. De 25-jarige controleur, die afgelopen zomer overkwam van Toulouse, staat in de belangstelling van AS Roma. Trainer Rudi Garcia van die club is een Fransman en kent Capoué nog uit de Ligue 1, waar hij lang trainer was van Lille.

Napoli hoopt de selectie deze winter verder uit te breiden. Afgelopen zomer streken er al grote namen neer in Napels, waaronder Gonzalo Higuaín. Coach Rafael Benítez bouwt aan een succesvolle formatie die de komende jaren zowel Italië als Europa moet veroveren. Belangrijke schakel bij dat streven moet de nu voor FC Porto uitkomende Jackson Martinez (foto rechts) worden. Na het indrukwekkende afgelopen seizoen, waarin de Colombiaan 26 keer trefzeker was in de Portugese competitie, houdt de Europese elite Martinez nauwlettend in de gaten. Napoli wil diep in de buidel tasten voor de 27-jarige spits. Verder wil de Italiaanse club Eduardo Vargas betrekken in de deal.

José Mourinho gaat naar verluidt een roerige transferperiode tegemoet. De manager van Chelsea moet vrezen voor het vertrek van een aantal spelers die net buiten de eerste elf vallen. Een van hen is David Luiz, maar een mogelijk vertrek van de Braziliaanse centrumverdediger moet worden opgevangen door Andrea Ranocchia. Mourinho is erg gecharmeerd van de speler van Internazionale. Luiz speelde dit seizoen pas vijf competitieduels en zou in de belangstelling staan van onder meer Barcelona.

De grootste aankoop van The Blues moet Radamel Falcao (foto onder) worden. De Colombiaanse aanvaller van AS Monaco, die deze zomer voor een bedrag van liefst zestig miljoen euro overkwam van Atlético Madrid, moet de nieuwe spits van Chelsea worden. De Londenaren zijn bereid een enorm bedrag - diverse Engelse media berichten over een geldbedrag dat tussen de tachtig en negentig (!) miljoen euro ligt - te betalen om de aanvaller los te weken. Mocht AS Monaco niet akkoord gaan, willen de Londenaren naast een megabod eventueel Fernando Torres of Demba Ba in de deal betrekken.

We blijven in Engeland, waar Manchester United na zeven seizoenen afscheid lijkt te gaan nemen van Anderson. De Braziliaanse middenvelder komt amper voor in de plannen van manager David Moyes, maar heeft ook in de voorgaande jaren nooit door weten te breken op Old Trafford. Zijn vorige werkgever FC Porto houdt de verrichtingen met verregaande interesse in de gaten. In eerste instantie lijkt de Portugese topclub te opteren voor een huurconstructie, alvorens de linkspoot definitief terug te halen naar Porto.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen