Transferdagboek 01/12: Vertonghen, De Bruyne en Heitinga

Op 1 januari 2014 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 01/12: Vertonghen, De Bruyne en Heitinga

Dagblad Sport meldt dat Barcelona in de zoektocht naar een nieuwe verdediger zijn licht heeft laten schijnen op David Luiz, Daniel Agger, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen. De Catalanen zijn naarstig op zoek naar defensieve versterkingen. De laatste periode had Barça te kampen met veel blessureleed in de achterste linie. Met de komst van een van de vier heren hoopt coach Gerardo Martino op meer mogelijkheden. Misschien maakt de huidige situatie van voormalig Ajacied Vertonghen hem tot een interessante optie. De Belg is niet blij met zijn rol bij Tottenham Hotspur. De 26-jarige linkspoot is veroordeeld tot de linksbackpositie, terwijl hij zelf liever in het centrum speelt.

Volgens een ander medium, AS, is Kevin De Bruyne de volgende Belg die mogelijk de overstap maakt naar de Primera División. De aanvallende middenvelder van Chelsea gaat deze maand beslissen wat het beste is met oog op zijn loopbaan. Op Stamford Bridge kan de talentvolle De Bruyne lang niet altijd rekenen op een basisplaats. De Londenaren gaven Atlético Madrid, dat verregaande belangstelling heeft in De Bruyne, onlangs toestemming om te onderhandelen met de Belg. Mocht De Bruyne daadwerkelijk willen verkassen, dan moeten de Madrilenen rekening houden met de nodige kapers uit Duitsland. Onder meer Bayer Leverkusen, VfL Wolfsburg en zijn oude werkgever Werder Bremen zijn zeer geïnteresseerd.

Fábio Coentrão komt dit seizoen weinig aan spelen toe bij Real Madrid, maar verlengde onlangs wél zijn contract tot medio 2018. De kans is echter groot dat hij in het nieuwe kalenderjaar elders speeltijd probeert op te doen met het oog op het WK, waar hij zich vorige maand met Portugal voor plaatste. Engelse media melden dat de multifunctionele speler vanaf januari herenigd wordt met zijn landgenoot José Mourinho, manager van Chelsea.

Vorig seizoen werkten beiden nog samen bij De Koninklijke, maar op huurbasis zou Fábio Coentrão de overstap moeten maken naar Londen. De vraag is echter of er daar meer speeltijd is weggelegd voor de 42-voudig international, aangezien hij vorig seizoen onder Mourinho bij Real Madrid ook maar zestien competitiewedstrijden in actie kwam.

Newcastle United wil zich graag versterken met een spits en heeft zijn pijlen gericht op Shane Long van West Bromwich Albion, maar er is meer belangstelling voor de Ier en dus hebben The Magpies al een Plan B opgesteld. Alfred Finnbogason is namelijk ook in beeld. De momenteel geblesseerde spits van SC Heerenveen maakte deze jaargang al veertien doelpunten in de Eredivisie en dat is ook in de Premier League opgevallen.

The Iceman, zoals hij al wordt genoemd door The Daily Mirror, heeft over belangstelling overigens niet te klagen. Engelse media meldden eerder al dat Lazio en AS Roma ook beiden hopen om de 24-jarige IJslander te verleiden tot een overgang.

Iemand die in januari ook weleens een transfer zou kunnen maken is John Heitinga, die bij Everton niet voorkomt in de plannen van manager Roberto Martínez. De dertigjarige verdediger kreeg nog geen speelminuten in de Premier League en moest het tot dusver doen met twee duels in de strijd om de League Cup.

Mede daardoor kan hij deelname aan het WK volgend jaar in Brazilië wel uit zijn hoofd zetten, lijkt het. Misschien dat een transfer voor de 87-voudig international hem meer kansen geeft. Fiorentina is een van de clubs met wie Heitinga in verband wordt gebracht. De club uit Florence hoopt op een lage transfersom, aangezien de verdediger in Liverpool nog maar een contract heeft tot het einde van het seizoen.

Dan over naar Javier Pastore, die in de zomer van 2011 voor zo'n veertig miljoen euro de overstap maakte van Palermo naar Paris Saint-Germain. Hij was de eerste échte grote aankoop van de ambitieuze club uit de Franse hoofdstad, maar de 24-jarige Argentijn zit vaker dan hem lief is op de bank. Dit seizoen mocht hij slechts zes keer in de basis starten in de competitie en twee keer kwam hij als invaller in het veld.

Ook met het oog op het WK staat de Argentijn daarom open voor een vertrek en Liverpool heeft concrete belangstelling. Maar ook uit de Serie A is er belangstelling, want het uitstekend presterende AS Roma zou de aanvallende middenvelder graag terughalen naar Italië.

Bekijk hier al onze video's