Transferdagboek 10/12: Finnbogason, Klaassen en Maduro

Op 1 januari 2014 gaat de spelersmarkt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 10/12: Finnbogason, Klaassen en Maduro

Ángel di María zou heel graag in willen gaan op de onweerstaanbare aanbieding van AS Monaco, zo wist Marca te vertellen. Maar voor de aanvaller is de deur richting het vorstendom resoluut op slot gedaan door Real Madrid. Trainer Carlo Ancelotti weigert de Argentijn in de winterstop te laten gaan. 'Hij is een zeer belangrijke speler voor het team en vanuit tactisch opzicht is zijn vertrek nu niet bespreekbaar', aldus Ancelotti, die een transfer in een later stadium niet uitsluit. 'Het is nu niet het moment erover te spreken, eventueel in de zomer.'

Ook aan de andere kant van de Noordzee zien ze wat er op de Nederlandse velden gebeurt. En daarom is het allerminst opmerkelijk dat de naam Davy Klaassen opduikt in de Engelse tabloids. De Arsenal-scouts zouden zaterdag met eigen ogen de hattrick van de jonge Ajacied hebben aanschouwd. En dat is natuurlijk koren op de molen voor de Engelse pers, die in Klaassen de nieuwe Dennis Bergkamp zien. En die vierde hoogtijdagen bij Arsenal...

Een stukje zuidelijker dan Amsterdam loopt het beduidend stroever. Hedwiges Maduro is iemand die (internationale) ervaring heeft. Dat kan PSV met alle jonge honden goed gebruiken om zich te ontworstelen aan de crisis. De achttienvoudig international is ook nog eens bij Sevilla op een zijspoor beland. Maar één plus één is geen twee. Maduro is geen optie voor PSV, zo weet VI-clubwatcher Thijs Slegers. En dat geldt ook voor Alfred Finnbogason.

SC Heerenveen houdt er rekening mee dat Finnbogason tijdens de komende transferwindow in januari vertrekt. Tegen Feyenoord afgelopen zondag (2-1 verlies) zat er opnieuw een delegatie van Villarreal op de tribune voor de IJslandse topschutter, die de topscorerslijst van de Eredivisie aanvoert met liefst veertien competitiedoelpunten.

Eerder werd de spits al in verband gebracht met Lazio en AS Roma, terwijl The Mirror dinsdag meldt dat ook Everton interesse heeft. Bij de uitstekend presterende club uit Liverpool bekleedt Romelu Lukaku momenteel de spitspositie, maar de van Chelsea gehuurde Belg keert na dit seizoen normaal gesproken terug naar Londen.

Juventus deed in de zomer van 2012 uitstekende zaken door Paul Pogba transfervrij binnen te halen. De twintigjarige Franse middenvelder, die vorige week nog werd verkozen tot Golden Boy 2013, blinkt dit seizoen wekelijks uit voor de club uit Turijn en Paris Saint-Germain zou veel geld over hebben voor het toptalent. Al gaf trainer Laurent Blanc van de puissant rijke club al aan dat hij niet verwacht dat Juve zijn kroonjuweel zal laten gaan.

De loopbaan van Pogba had ook heel anders kunnen lopen, verklaarde Roberto Mancini. 'Twee jaar geleden, voordat hij naar Juventus ging, konden we hem transfervrij naar Manchester City halen. Eerlijk gezegd weet ik niet meer waarom we besloten dat niet te doen', vertelde de trainer van Galatasaray, dat dinsdag in de Champions League strijdt tegen Juve.

Dan een opmerkelijk bericht uit The People, dat meldt dat Kevin Strootman de problemen bij Manchester United moet oplossen. Afgelopen zomer nog trok de 23-jarige middenvelder voor twintig miljoen euro van PSV naar AS Roma, maar die club kan in een half jaar tijd flink winst maken.

Het kwakkelende Man Utd, dat in de Premier League slechts negende staat met liefst dertien punten achterstand op koploper Arsenal, zou namelijk 35 miljoen euro over hebben voor Strootman. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat AS Roma nu al afscheid neemt van de 24-voudig Oranje-international, maar we wilden jullie dit gerucht niet onthouden.

De goede vorm van Ajax is ook in het buitenland opgevallen. Met name het sterke middenveld wordt geroemd. Een van die pionnen op het middenveld is Thulani Serero. De kleine Zuid-Afrikaan werd onlangs in de Engelse media in verband gebracht met Fulham.

De Ajacied zelf heeft alleen middels de kranten de interesse vernomen, maar zegt tegen het Zuid-Afrikaanse Sport Live bij Ajax te willen blijven. 'Ik houd me niet bezig met een transfer. Ik wil deze vorm vasthouden en meer ervaring opdoen bij Ajax. Een vertrek overweeg ik pas over een jaar of twee.'

Eljero Elia zag afgelopen zomer op het laatste moment een transfer van Werder Bremen naar Ajax afketsen. 'Werder liet me niet zomaar gaan', zo vertelde de buitenspeler tegen Sport 1. Maar de deur voor een overgang in januari houdt hij op een kier. 'Als Ajax mij echt wil hebben, zullen ze er alles aan doen. Ik heb hier nog een contract voor twee jaar, maar zeg nooit nooit.'

Als we de Engelse media mogen geloven, verruilt Samuel Eto'o Engeland de komende zomer voor de Verenigde Staten. Het contract van de Kameroener bij Chelsea loopt aan het eind van dit seizoen af en volgens The Sun zet de aanvaller zijn carrière voort in de Major League Soccer. DC United en Club Devortivo Chivas worden genoemd als geïnteresseerde clubs. Ook Los Angeles Galaxy, onlangs nog gelinkt aan Miroslav Klose, zou de spits in de gaten houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen