Transferdagboek 25/12: Rakitic, Markovic en Cassano

Op 1 januari 2014 gaat de spelersmarkt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 25/12: Rakitic, Markovic en Cassano

Sevilla raakte afgelopen zomer al zijn kroonjuwelen Jesus Navas, Alvaro Negredo (beiden Manchester City), Geoffrey Kondogbia (AS Monaco) en Gary Medel (Cardiff City) kwijt en dreigt komende maand weer een van zijn sterspelers te verliezen. Diverse clubs uit de Premier League hebben namelijk belangstelling voor Ivan Rakitic, de makkelijk scorende middenvelder van de Andalusiërs.

Liverpool, Everton, Tottenham Hotspur en West Bromwich Albion lieten Rakitic, die dit seizoen zeven doelpunten maakte voor Sevilla, al scouten. Hoewel de Spaanse subtopper absoluut niet opnieuw een sterspeler wil laten gaan, kan het een bieding van boven de tien miljoen euro niet weigeren vanwege aanhoudende financiële problemen.

Hoewel Chelsea al bijzonder ruim in zijn aanvallend ingestelde spelers zit, wil manager José Mourinho er nog wel eentje bij. De Portugese manager heeft zijn oog laten vallen op Lazar Markovic van Benfica. De negentienjarige vleugelspits uit Servië geldt als supertalent en moet daarom minimaal vijftien miljoen euro opbrengen.

Met het aantrekken van Antonio Cassano dacht Parma afgelopen zomer een geweldige slag op de transfermarkt te hebben geslagen, maar niets bleek minder waar. Het 31-jarige enfant terrible is ongelukkig bij de Italiaanse middenmoter en haalde daardoor nog niet zijn topvorm.

Cassano (foto rechts) vreest om die reden het WK mis te lopen en zet daarom alles op een winters vertrek bij Parma. Sampdoria, de club waar Cassano tussen 2008 en 2011 enorm succesvol was, toonde al belangstelling. De club uit Genua hikt echter tegen het torenhoge salaris van Cassano aan. De oud-speler van AC Milan en Internazionale ontvangt bij Parma namelijk twee miljoen euro op jaarbasis. Cassano zal dus moeten inleveren als hij wil terugkeren bij zijn geliefde Sampdoria. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Hoewel hij bij Paris Saint-Germain steenrijk wordt, heeft Ezequiel Lavezzi het er niet naar zijn zin. De Argentijnse aanvaller zit vaker op de bank dan hem lief is en heeft toegegeven dat hij in de winter een transfer wil maken. De Serie A, waar hij succesvol was bij Napoli, is zijn gedroomde bestemming. 'De interesse van Internazionale is welkom', aldus de aanvaller. Inter kan echter pas zaken doen als het Fredy Guarín, die in de belangstelling staat van Chelsea, verkoopt.

Vooral vanwege het ontbreken van een goede aanvalslinie is West Ham United bezig aan een bijzonder slecht seizoen. De Oost-Londense traditieclub vindt zichzelf na zeventien duels terug op de zeventiende plaats, slechts een punt boven de degradatiezone. Daar moet wat aan gedaan worden, vindt manager Sam Allardyce, die daarom in januari minimaal een ervaren afmaker wil binnenhalen om het gemis van de nog steeds geblesseerde Andy Carroll op te vangen.

West Ham werd al gelinkt aan gelouterde spitsen als Diego Forlán en Diego Milito, maar heeft zijn pijlen nu gericht op Asamoah Gyan (foto boven). De Ghanese spits, die eerder uitkwam voor Sunderland en Stade Rennes, staat onder contract bij Al-Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten. De 28-jarige aanvaller wil graag terugkeren naar een Europese topcompetitie.

Allardyce bevestigt de interesse voor Gyan, maar zegt dat de belangstelling niets hoeft te betekenen. 'We zullen de komende periode informeren naar bijzonder veel spitsen. Vooralsnog speelt er echter niets concreets', aldus Big Sam, die met het West Ham op Boxing Day (donderdag) opneemt tegen Arsenal.

Italiaanse media speculeren al weken over het ontslag van Lazio-trainer Vladimir Petkovic, die na dit seizoen overstapt naar de Zwitserse nationale bond. Paolo Di Canio, (foto rechts) supporter en voormalig-speler van Lazio, werd als opvolger van Petkovic getipt. De controversiële ex-manager van Sunderland zegt op voor hem kenmerkende wijze dat van die verhalen niets klopt. 'Zolang Claudio Lotito president van Lazio is, keer ik niet bij die club terug. Het is geen geheim dat ik een hekel aan hem heb.'

Over naar Spanje. Al een tijdje gonst het van de geruchten over een vertrek van Angel Di María bij Real Madrid. De kleine Argentijn is bij De Koninklijke het meest prominente slachtoffer van de komst van Gareth Bale en staat in de belangstelling van AS Monaco. Di María leek aan te sturen op een winterse transfer, maar is volgens Marca bijgedraaid. De dribbelaar en Real zijn overeengekomen samen het seizoen af te maken, waarna in de zomer opnieuw een gesprek volgt.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen