Transferdagboek 18/12: Hazard, Cabaye en Kompany

Op 1 januari 2014 gaat de spelersmarkt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 18/12: Hazard, Cabaye en Kompany

Eden Hazard keert wellicht sneller terug dan verwacht naar de Franse Ligue 1. Volgens diverse media in Frankrijk is de smaakmaker van Chelsea prioriteit nummer één bij Paris Saint-Germain. Geld zal hoe dan ook geen obstakel vormen. Het Franse blad Football verwacht een exorbitant hoog bod van de Franse topclub.

De Belgische international is pas bezig aan zijn tweede seizoen op Stamford Bridge, waar hij dit seizoen tot de uitblinkers behoort in de ploeg van manager José Mourinho. The Blues  betaalden destijds ruim veertig miljoen euro, dus mocht PSG Hazard naar Parijs willen halen zal het een enorm bedrag op tafel moeten leggen.

Yoan Cabaye.
Yoan Cabaye.

Ook Yoan Cabaye staat in de nadrukkelijke belangstelling van Paris Saint-Germain. De Franse middenvelder van Newcastle United was afgelopen zomer al dicht bij een overgang naar Arsenal. PSG gaat het nu vermoedelijk nogmaals proberen . In vergelijking met Hazard is Cabaye waarschijnlijk een koopje . Of trainer Laurent Blanc een keuze gaat maken tussen Hazard en Cabaye, of ze beiden strikt voor de tweede seizoenshelft blijft voorlopig afwachten. Eén ding lijkt zeker: de Parijzenaars gaan smijten met geld. En om het allemaal wat ingewikkelder te maken: ook Liverpool aast op Cabaye.

Net als PSG vertolkt ook AS Monaco een hoofdrol in de geruchtenstroom wat betreft nieuwe aankopen. Volgens l'Équipe gaan de Monegasken alles in werk stellen om Vincent Kompany naar de mondaine badplaats te lokken. Ook aan de aanvoerder van Manchester City hangt een behoorlijk prijskaartje, al is dat ook bij Monaco geen probleem. De centrale verdediger van de Rode Duivels  heeft een verbintenis tot de zomer van 2018 en verdient ruim dertien miljoen euro per jaar in Manchester.

Sami Khedira kan ondanks zijn zware blessure een nieuw contract tot medio 2018 ondertekenen bij Real Madrid. De Duitse middenvelder keert naar verwachting in januari terug van een knieblessure en wordt gezien als een belangrijke kracht. Dat blijkt wel uit de aanbieding, aangezien De Koninklijke  zijn salaris wil opwaarderen naar 3,5 miljoen euro per jaar volgens El Confidencial.

Middenvelder Paul Pogba werd recentelijk al in verband gebracht met Paris Saint-Germain, maar bij Juventus zijn ze niet bang dat de Fransman vertrekt. De club uit Turijn is van plan het talent een nieuw contract aan te bieden. Ook Andrea Pirlo kan een aanbod tegemoetzien. Dat zal echter pas in 2014 zijn, zo vertelde algemeen directeur Beppe Marotta in de Italiaanse pers. 'Er liggen geen nieuwe contracten onder de kerstboom. Maar we blijven rustig, want er is een uitstekende band tussen de spelers en de club. Zij beschouwen Juventus als hun thuis en zullen moeilijk iets beters kunnen vinden. We lossen het op korte termijn op', verzekerde hij.

Paul Pogba moet nog even geduld hebben. Zijn contractverlenging ligt niet onder de kerstboom.
Paul Pogba moet nog even geduld hebben. Zijn contractverlenging ligt niet onder de kerstboom.

De rol van Bryan Ruiz lijkt toch niet uitgespeeld bij Fulham. Manager René Meulensteen ziet nog een rol weggelegd voor de Costa Ricaan. Desalniettemin kwam Ruiz slechts tot een enkele invalbeurt sinds Meulensteen het roer overnam. 'We hebben alle spelers nodig dit seizoen', aldus de manager. 'Soms zit het hem gewoon niet mee.'

Hoewel Balazs Dzsudzsák geregeld in verband wordt gebracht met een vertrek bij Dinamo Moskou, is er nog geen club die zich gemeld heeft in Rusland, volgens directeur Guram Adzojev. Volgens de geruchten zouden Liverpool, Fulham en Internazionale interesse hebben in de voormalig PSV-aanvaller. 'Er zijn altijd teams die interesse tonen in onze spelers, het is hier in de zomer en winter altijd druk. Maar er zijn geen concrete transferverzoeken aangekomen', aldus Adzojev.   

De Spaanse doelman Pepe Reina (31) maakt dit seizoen veel indruk bij Napoli, maar de Italiaanse topclub rekent op een zomers vertrek van de sluitpost, die wordt gehuurd van Liverpool en in de belangstelling staat van Barcelona. De Napolitanen oriënteren zich daarom op een vervanger van Reina en hebben hun oog laten vallen op twee keepers uit de Premier League: Asmir Begovic (26, Stoke City) en onze landgenoot Tim Krul (25, Newcastle United).

Tim Krul staat op de nominatie om Pepe Reina op te volgen bij Napoli
Tim Krul staat op de nominatie om Pepe Reina op te volgen bij Napoli

Trainer Rafael Benítez van Napoli is ook gecharmeerd van Thibaut Courtois (21), die door Chelsea wordt verhuurd aan Atlético Madrid, maar verwacht dat de Belgische goalie onhaalbaar is. Het is voor de oefenmeester geen optie om zijn tweede doelman, de in de zomer van Santos overgenomen Rafael, na dit seizoen als eerste keus te gaan gebruiken. Benítez vindt de 23-jarige Braziliaan nog niet rijp genoeg voor het grote werk.

Ricardo Kishna (18) blijft waarschijnlijk toch behouden voor Ajax. Het talent uit de A1 weigerde aanvankelijk zijn aflopende contract te verlengen en flirtte met een overstap naar een Italiaanse topclub, maar hij lijkt er nu toch uit te komen met de Amsterdammers. Een onderhoud waarbij Kishna's zaakwaarnemer Mino Raiola en zijn vader aanwezig waren leverde een principe-akkoord op over een contract tot medio 2017. 'We gaan ervan uit dat we op korte termijn de puntjes op de i zetten', aldus Ajax-directeur Marc Overmars in De Telegraaf.

Manchester United nam Wilfried Zaha eerder dit jaar met hoge verwachtingen over van Crystal Palace, maar de 21-jarige vleugelspits kwam pas vier keer in actie voor de landskampioen. Manager David Moyes is daarom bereid de dribbelaar op huurbasis te laten vertrekken. 'Als Wilfried vindt dat hij te weinig speelt, is een verhuur voor mij bespreekbaar', aldus de manager. 'Maar op dit moment heeft nog geen enkele club zich gemeld voor hem.'

Bij Internazionale speelt zich een soortgelijk scenario af rondom spits Ishak Belfodil. De 21-jarige Algerijn werd door de Milanezen een paar maanden geleden gekocht van Parma, maar eenmaal aangetrokken bleek hij toch nog wat te licht. Hij zint daarom op een (tijdelijk) vertrek. 'Ik speel niet zo veel als ik zou willen', aldus Belfodil. 'De transfermarkt gaat bijna open en ik wil met Inter een oplossing zoeken, want met het oog op het WK wil ik fit blijven en in vorm raken.'

Ishak Belfodil (rechts) is bij Inter reservespits achter de goed presterende Rodrigo Palacio (links).
Ishak Belfodil (rechts) is bij Inter reservespits achter de goed presterende Rodrigo Palacio (links).

Murat Yakin, de trainer van FC Basel, zou bij Tottenham Hotspur de belangrijkste kandidaat zijn om de deze week vertrokken manager André Villas-Boas op te volgen. De Zwitserse club ontkent echter dat The Spurs zich al gemeld hebben voor de oefenmeester. 'Er is met geen enkele club contact geweest', luidt een statement van Basel. Yakin, oud-international van Zwitserland, staat naar verluidt ook in de belangstelling van Lazio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen