Transferdagboek 17/12: Di María, Hulk, Agger en Kakuta

Op 1 januari 2014 gaat de spelersmarkt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 17/12: Di María, Hulk, Agger en Kakuta

Ángel Di María is een van de grote namen die rond gaat in de transfercarrousel. AS Monaco en Manchester United hebben naar verluidt een oogje laten vallen op de aanvaller, die in 2010 van Benfica naar Real Madrid verkaste.

Trainer Carlo Ancelotti heeft zijn veto al uitgesproken over het vertrek van Di María, maar hij hoeft ook niets te vrezen. 'Hij heeft nog een contract tot medio 2018 en veel clubs willen hem', zegt Real-voorzitter Florentino Pérez. 'Maar we hebben geen bod gekregen. Er zijn zaken die niet plaatsvinden maar waarover wel wordt geschreven.'

Met de machtswisseling is Internazionale schijnbaar een club die de komende transferperiode met een goed gevulde portefeuille gaat winkelen. De Indonesische zakenman Erick Thohir, die in Giuseppe Meazza het presidentschap overnam van oliebaron Massimo Moratti, heeft plannen een grote naam te halen.

Volgens berichten in Italië gaat het daarbij om de 27-jarige Hulk (foto). De Braziliaanse spits ligt naar verluidt niet zo lekker in de groep bij Zenit Sint-Petersburg, maar dat zorgt niet voor een korting. De Russen vragen 45 miljoen euro voor de WK-ganger.

We blijven nog even in de Serie A, want Napoli-trainer Rafael Benítez heeft een oogje laten vallen op een oude bekende. Om de titelkansen ook na de winterstop overeind te houden zou de Spaanse coach namelijk graag Daniel Agger willen verwelkomen in Napels. De 29-jarige verdediger werkte eerder bij Liverpool met Benítez.

Manchester United-manager David Moyes heeft twee keer tevergeefs getracht Leighton Baines weg te halen bij Everton en heeft nu het vizier gericht op een andere linksback als opvolger van Patrice Evra. De Schot zat namelijk op de tribune bij FC Porto-Atlético Madrid om bij de Portugezen de 22-jarige Alex Sandro aan het werk te zien.  

Gaël Kakuta beseft dat zijn tijd bij Chelsea er op zit. De huurling die momenteel actief is bij koploper Vitesse hoopt op een nieuw avontuur. 'Ik ben erg dankbaar voor mijn tijd bij Chelsea, maar zoals elke professionele voetballer wil ik veel spelen. Om mijn carrière een nieuwe impuls te geven en door te groeien, wil ik vertrekken', vertelde de middenvelder aan Mercato365. De Fransman kwam in 2007 over van Lens en mocht sindsdien elf keer meedoen. Een doorbraak op Stamford Brigde heeft hij uit zijn hoofd gezet.

Om de weg omhoog in te zetten is het waarschijnlijk dat Tottenham Hotspur, na de miljoeneninvesteringen van afgelopen zomer, deze winter de transfermarkt op gaat. Dan zullen de uitgaven ongetwijfeld minder hoog zijn. De ontslagen manager André Villas-Boas kreeg namelijk een ontslagpremie van ruim vijf miljoen mee.

Ook Manchester United heeft versterkingen nodig. Vooral het middenveld heeft een nieuwe impuls nodig. Marouane Fellaini, die overkwam van Everton, is er tot dusverre niet in geslaagd een onuitwisbare indruk achter te laten. Volgens diverse media staan Claudio Marchisio van Juventus en William van Sporting Lissabon hoog op het lijstje.

Olympiakos Pireaus vreest al langer voor een vertrek van zijn steraanvaller Konstantinos Mitroglou en die vrees lijkt terecht. Volgens diverse Engelse media hebben Arsenal, Liverpool en Newcastle United namelijk belangstelling voor de 25-jarige spits, die dit seizoen al zeventien doelpunten maakte voor Olympiakos, dat mede daardoor overwinterde in de Champions League.

Arsenal wil in januari sowieso een spits vastleggen om de druk op clubtopscorer Olivier Giroud enigszins te verlichten. The Gunners willen Joel Campbell als wisselgeld aanbieden bij Olympiakos. Campbell, een aanvaller uit Costa Rica, wordt momenteel door Arsenal aan de Griekse topclub verhuurd en de Engelsen zijn bereid hem definitief te laten gaan.

De interesse van Newcastle en Liverpool voor Mitroglou (foto rechts), die momenteel geblesseerd is, lijkt pas concreet te worden indien die clubs een van hun huidige aanvallers kwijtraken. The Magpies houden stiekem rekening met een vertrek van Loïc Remy en de ontevreden bankzitter Papiss Cissé, terwijl Liverpool een afscheid van Luis Suarez nog altijd niet kan uitsluiten.

Het gonst al weken van de speculaties rondom Internazionale-middenvelder Fredy Guarín en als we de doorgaans betrouwbare Guardian moeten geloven, verkast de Colombiaan in januari waarschijnlijk naar Chelsea. Inter wees een eerste bod van The Blues af, maar de Londense club is van plan terug te komen met een verbeterd voorstel ter waarde van achttien miljoen euro. Dat bedrag zou Inter voldoende vinden voor een verkoop.

Als Guarín de overstap naar Stamford Bridge maakt, betekent dat aldaar het einde voor Kevin De Bruyne. De Belgische aanvallende middenvelder komt dit seizoen nauwelijks in actie voor Chelsea en staat dan ook op de nominatie om te vertrekken.

Een andere speler die in de nadrukkelijke belangstelling van Chelsea staat is verdediger Kurt Zouma (foto links) van Saint-Étienne. De pas negentienjarige international van Frankrijk geldt als een van de meest talentvolle verdedigers van Europa. Zouma werd ook al gelinkt aan Paris Saint-Germain en Manchester City. Zijn vertrek bij Saint-Étienne lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd.

Valencia is naar aanleiding van het ontslag van Miroslav Djukic op zoek naar een nieuwe trainer. Volgens Spaanse kranten heeft de club zich op Juan Antonio Pizzi gericht, die afgelopen weekend met San Lorenzo kampioen van Argentinië werd. Ook André Villas-Boas, die maandag werd ontslagen bij Tottenham Hotspur, wordt aan Valencia gelinkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen